Să fugim în lume undeva, e loc pentru amândoi în mașina mea!

să fugim în lume undeva
sursa foto: pexels.com

Draga mea,

În ultima vreme te văd tot mai absorbită în ale tale. Sigur, nu e ușor ceea ce faci. Dar, ești atât de concentrată, atât de prinsă în toate task-urile tale că ai uitat, parcă, să te bucuri.

Mi-e dor de zâmbetul tău. Mi-e dor să mă bați la cap cu ideile tale și să mă enervezi folosind tot timpul diminutive de parcă ai fi un copil. Da, până și de asta îmi e dor… tare dor!

Cred că am început să prețuiesc mai mult aceste lucruri în clipa în care ai început să devii tot mai ocupată. Știu, ești un berbec veritabil, și pentru tine există o singură cale: succesul. Dar ce s-a întâmplat cu Diana aceea amuzantă? Unde s-a pierdut pe drum?  Nu contează, e irelevant acum căci m-am hotărât să iau măsuri.

Draga mea, te invit să fugim în lume! Hai să uităm de tot stresul, de deadline-uri, de task-uri și rapoarte. Da, și eu am nevoie de asta, dar parcă tu mai mult! Am pregătit minuțios o escapadă și, în cele ce urmează, îți voi detalia totul… Sau ce, credeai că doar tu le ai cu planificarea? Oh, cât te înșelai!

 

Pasul 1: Mașina pregătită trece primejdia rea

să fugim în lume undeva
sursa foto: autogedal.ro, canva.com

Știu: nu-ți plac surprizele. Așa că am luat măsuri cu ajutorul prietenilor de la Autogedal care nu doar că oferă o gamă variată de accesorii auto omologate, dar și posibilitatea montării lor în service-uri autorizate în peste 70 de localități din țară. Pentru a nu mai păți ca la Gala SuperBlog când am rămas cu toții împotmoliți în noroi în drum spre festivalul Lavandei, am dotat mașina cu un cârlig de remorcare.

Oricum, acesta ne va fi de folos nu doar pentru a ieși noi dintr-o situație dificilă, dar și pentru a-i ajuta pe alții. Mai știi când am fost la Cabana Cumpăna și am ales traseul acela adiacent, prin spatele barajului Vidraru? Mai știi cum ne-am întâlnit cu nemții aceia ce rămăseseră împotmoliți în noroi? Doamne, nu s-ar fi așteptat nimeni ca ei, renumiți pentru organizarea lor să ajungă ne-echipați pe un drum pe care, sincer ar merge organizat un campionat de off-road! Bine, nici noi nu eram prea dotați, dar… măcar știam la ce ne înhămam.

Am încercat să-i scoatem, mai știi? Mai întâi improvizând o chingă pe care nu prea aveam de ce să o legăm: nici unii, nici alții nu aveam cârlig. Apoi am încercat împingând mașina… Doamne și ce căzătură în noroi ai tras!

Scuze, m-am oprit un pic să râd! Știu prea bine: sigur o să mi-o iau pentru faza asta doar că… erai tare amuzantă, cu pata aceea mare de noroi pe bluză, și stropii pe față. Parcă te întorsesei în timp mulți-mulți ani și erai un soi de versiune mini a ta. Eh, dar acum poți sta liniștită: astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla!

Sigur, cârligul de remorcare, ne va aduce și alte beneficii. Acesta crește valoarea mașinii. Și, cine știe, poate pe viitor ne vom îndeplini visul de a avea o rulotă, iar atunci acesta se va dovedi a fi și mai util!

Vorbind de vise, știu cât de mult îți doreai să înveți să mergi pe bicicletă. Așa că am împrumutat două biciclete de la un coleg și am cumpărat și un suport de biciclete. Am ales unul cu prindere pe cârligul de remorcare, asta pentru că nu influențează nici aerodinamica mașinii și, mi se pare mie, e un pic mai estetic!

Cum plafonul era liber, am zis că nu strică o cutie portbagaj. Tu sigur vei vrea, prin urmare, să iei cu tine tot șifonierul și o jumătate de tonă de cosmetice, iar eu nu vreau să am surpriza de a nu ști cum să organizez totul pentru a avea loc. Ah, uneori cred că ar trebui introdusă o nouă comunicare la TV:  „pentru o viață liniștită, ține-ți nevasta fericită!”. (Fără supărare, desigur, dar și tu spui uneori despre tine că ești o scorpiuță).

Pasul 2: Alegerea traseului

să fugim în lume undeva
sursa foto: pexels.com

Inițial voiam să nu aleg nimic. Să ne urcăm în mașină și să mergem într-o direcție la întâmplare. Dar, poate asta ar fi mers vara, când vremea totuși nu are atât de multe toane. Acum, timpul de afară cere ceva mai… predictibil.

Așa că am ales ceva ce sigur o să îți placă: muntele, mai precis tot zona Vidraru. Știu cât de mult o iubești, mai ales toamna când totul e îmbrăcat într-un cărămiziu ce dă locului o atmosferă caldă deși gradele sunt tot mai puține.

Abia aștept să te văd zâmbind! Abia aștept să mă enervezi cu cerințele tale de a-ți face poze din toate unghiurile posibile și imposibile (uneori cred c-ar trebui să-mi plătești și salariu de fotograf cu jumătate de normă).

Dacă timpul va fi frumos, poate vom face și o plimbare cu barca pe lac. Poate vom explora și Valea lui Stan: cel mai spectaculos canion din România care atrage tot mai mulți aventurieri dornici să parcurgă traseul. Ah, da, asta da excursie!

Parcă te și văd cum din zi în zi vei deveni tot mai relaxată, tot mai tu… Tocmai de aceea am ales pentru excursia noastră un traseu atât de drag ție, un traseu care te va ajuta să te deconectezi!

Pasul 3: Ești gata?

să fugim în lume undeva (1)
sursa foto: pexels.com

OK, mașina o avem echipată, știm și unde ne îndreptăm. Nu am ales, totuși, o cazare. Aici, vreau să te scot un pic din zona de confort. Ție îți place să ai totul organizat, dar uneori o doză de imprevizibil nu strică.  Vom găsi ceva pe drum, cu siguranță, iar dacă nu… sigur  avem loc în mașină!

Și ce aventură va fi! O să îți amintești de ea ani în șir și, mă aștept eu, faptul că te voi scoate un pic din zona ta de confort va fi ca un șoc electric, unul care să o readucă pe Diana cea enervant de spontană înapoi!

Ești gata? Eu sunt… Așa că, draga mea, hai să fugim în lume undeva! Hai să uităm de ședințe, de griji, de facturi, de termene!

A.

Articolul a fost scris pentru proba nr. 2 din SuperBlog 2021.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: