Grija naturală e ca… în gaming și în scris

natura grija fares plantusin
fotografii din arhiva personală, edit: Canva Pro

Cuprins

Atunci când a venit clipa să îmi întemeiez o familie știam că va fi un challenge. Nu, nu mă temeam de treburile casnice. Mie una îmi place să gătesc, spălatul vaselor mă relaxează… călcatul hainelor mă mai enervează, dar lucrez la asta!

Adevărata provocare a fost să învăț să am grijă… Da, știu că sună ciudat. Grija vine natural, instinctiv. Însă, perfecționistă din fire cum sunt, voiam să fac asta așa cum trebuie, așa cum văzusem la mama și la bunicile mele. Voiam să am acel simț femeiesc care știe că pupicii vindecă bube și ceaiul de ghimbir e bun pentru răceală. Ah, de unde să adun atâta știință?

După ce mi-am tot bătut capul vreo săptămână cu întrebarea asta, am zis că ar fi cazul să o las mai moale. Aproape ajunsesem un haos ambulant din cauza acestei obsesii. Apoi, în timp ce savuram un ceai de valeriană am realizat că grija nu e ceva ce se studiază. E ceva ce vine natural, la fel ca alegerile pe care am fost învățată de mică să le fac. Și, totodată, am realizat că pentru mine ea poate fi explicată făcând analogii cu pasiunea mea – scrisul – și cea a soțului meu – gaming-ul. Sună ciudat, poetic, alambicat? Stați să vă explic!

fotografie din arhiva personală

Inspirație... la puterea natural

În scris totul depinde de inspirație. Nu, nu-i nevoie să te viziteze vreo muză în tutu roz! Ci, pur și simplu trebuie să ai acea sclipire pentru a aduna cuvintele în pagină și rezultatul lor să fie un articol, o poveste, o poezie, mă rog, ce vrei tu să fie!

La fel, grija ține și ea de inspirația de a alege. Fiecare face cum simte, dar eu aleg mereu naturalul!

Deși sunt fată de oraș, mereu am avut o conexiune specială cu natura. Îmi amintesc cu drag de vacanțele de vară petrecute alergând desculță prin curtea bunicilor. Îmi e dor de mersul la câmp! Îmi e dor de ceaiurile bunicii: de sunătoare, de tei, de mușețel.  Ah, ce vremuri! Atunci poate nu înțelegeam pe deplin puterea naturii, dar o iubeam pentru culorile ei, pentru starea de bine pe care mi-o insufla. Practic, am crescut cu astfel de alegeri și, inspirată de ce am văzut la bunica, am adoptat și eu acest mod de a avea grijă de cei dragi: simplu, natural.

Când am început să cresc și să las în urmă alergatul prin curte, cam prin clasa a V-a, am avut o eczemă destul de urâtă și nimic din ce mi-a recomandat medicul nu a funcționat la fel de bine cum au funcționat cataplasmele cu ceai de mușețel. Atunci am înțeles cu adevărat ce poate natura! Modul în care bubițele roșii au dispărut a fost, practic, magie pură (și a fost și fix înainte de începutul școlii). De atunci am fost tot mai curioasă: am căutat cărți, articole din reviste (internetul nu era atât de răspândit pe atunci) despre plantele medicinale și puterea lor vindecătoare.

Însă, dincolo de aceste lucruri, ceea ce mă inspiră mereu să apelez la natură e dragostea! Dragostea pentru cei apropiați mie mă îndeamnă să caut mereu produse și soluții care să le dea o stare de bine fără grija efectelor adverse.

3 niveluri ale grijii

Cam așa cu inspirația pentru grijă. Dar, mai trebuie să fie și eficientă. Eh, și când vorbim despre acest subiect ne putem raporta la gaming: sunt trei niveluri de stăpânit: natura, Fares și Plantusin.

Nivelul 1: Natura

natura grija
fotografii din arhiva personală, peisaje din zona lacurilor Vidraru și Nucșoara, edit: Canva Pro

După cum puteți vedea, am crescut înconjurată de natură și timpul m-a convins de faptul că ea ne oferă remedii pentru multe dintre problemele cu care ne confruntăm.

Nivelul 2: Fares

fares plantusin
fotografie din arhiva personală, edit: Canva Pro

Odată stăpânit primul nivel, vom trece la următorul ce poartă un nume cu tradiție: Fares. Eu una am descoperit această companie românească mai întâi prin intermediul ceaiurilor lor.  Cu timpul, însă, am descoperit și alte produse 100% naturale produse de ei. De la ceaiul de trei frați pătați care m-a ajutat în perioada când aveam acnee, la Biomicin Urinar (căci tuturor ni se întâmplă) – mereu am fost mulțumită de grija naturală pe care produsele Fares mi-a oferit-o.

Și, până la urmă, asta nu e vreo surpriză! Remediile propuse de ei datează încă din vremea vechilor daci și au fost readuse în atenția publicului începând cu 1929 și cu ideea vizionară a farmacistului Andrei Farago.

Nivelul 3: Plantusin

fotografii din arhiva personală, edit: Canva Pro

Plantusin este deja expert level în jocul meu. E nivelul la care ajungi după ce înveți să accepți și să alegi forța naturii și după ce înveți cum să-ți alegi „armele” din arsenalul Fares.

Gama Plantusin pornește de la o rețetă tradițională îmbunătățită cu uleiuri esențiale.

Eu, deși auzisem de ea, am descoperit-o abia anul trecut, pe rafturile unei drogherii căutând un remediu natural pentru o tuse care nu se mai voia dusă. Faptul că era de la Fares a fost un motiv în plus pentru care am ales Plantusin. Cu ajutorul  comprimatelor pentru gât, am trecut rapid peste episodul acela și am scăpat și de privirile circumspecte atunci când se întâmpla să tușesc în public!

Recent, am primit invitația de a testa ceva mai amănunțit această gamă și am răspuns, evident, cu un DA tare și răspicat. Bine, pe cât de tare și răspicat am putut, căci iarăși mă încerca o răceală.  În colet am găsit trei produse ce m-au ajutat să descopăr mai bine această gamă și să îi vin de hac răcelii: siropul Plantusin Forte, ceaiul Plantusin R26 și comprimatele pentru gât Plantusin.

Toate produsele conțin extracte naturale menite să mențină sănătatea tractului respirator, contracarând cu succes și tusea, dar și durerea în gât. Desigur, aș putea să le listez, dar cred că cel mai bine este să vă determin pe voi să le descoperiți pe cele mai importante singuri răspunzând la quizz-ul următor:

16
Created on

Câte plante medicinale din compoziția produselor Plantusin poți ghici?

1 / 9

Din florile lui se face un ceai aromat, calmant

2 / 9

Nu face pere, dar scoarța sa conține glicozide ale acidului salicilic

3 / 9

Se găsește în multe produse ce tratează tusea

4 / 9

Conține multă vitamina C.

5 / 9

Sunt bune în salată, dar și pentru sănătate. Una dintre acestea este chiar un remediu tradițional bine-cunoscut pentru răceală.

6 / 9

Tot mai folosite și la noi, aceste două ingrediente sunt un real sprijin pentru sistemul nostru imunitar

7 / 9

Le găsim mereu în rafturile cu condimente, dar au și beneficii asupra sănătății noastre

8 / 9

Găsim acești doi arbori în pădurile țării.

9 / 9

Toate cele trei produse conțin acest ingredient. Este o plantă erbacee folosită atât în bucătărie inclusiv cea românească în sarmale sau ciorbă de fasole, dar și în medicina naturistă pentru proprietățile sale antiseptice, antispastice, expectorante, antiparazitare, coleretice şi colagoge şi uşor diuretice.

Your score is

The average score is 69%

0%

Pe scurt despre experiența mea cu produsele testate... sau cum am câștigat și nivelul 3

Cum vă scriam mai sus, cele trei produse nu puteau veni într-un moment mai potrivit. Mă încerca o răceală și… poate și un pic de paranoia căci pandemia asta parcă se joacă cu mințile tuturor. Am început imediat testul luând un comprimat și am simțit instant o senzație de calm la nivelul gâtului, nu mă mai „zgâria” nimic la interior.

Am continuat să folosesc produsele conform indicațiilor de pe ambalaj și, nu mare mi-a fost mirarea, să descopăr că din zi în zi eram mai bine. Parcă nu mai aveam sârma aia ghimpată care îmi strângea gâtul și mă împiedica să vorbesc. În plus, aveam și o stare de bine, nu mă simțeam moleșită, ci în putere, în stare să mă iau în piept cu orice task, orice deadline

Eram eu, iar asta mă bucura enorm! Și, pe măsură ce mă calmam, mi se ducea și frica de a deveni un număr în statisticile celor ce au contractat virusul…

Partea bună e că după această campanie de testare, pot spune că am reușit să trec și de nivelul 3! Acum știu să fac alegeri naturale inspirate în acest sezon atât de delicat al virozelor combinat și cu pandemia ce nu se mai vrea dusă…

natura grija fares plantusin (1)
fotografie din arhiva personala

În loc de final... un fel de concluzie

Acum că știu toate aceste lucruri, stau eu și mă întreb: de ce oare îmi făceam griji? Grija e ceva atât de natural! Trebuie doar să ai un strop de inspirație pentru a face alegerile potrivite și să continui să evoluezi… E, practic, la fel ca în scris și în gaming!

Voi cum vedeți grija? Ce fel de alegeri faceți în numele ei? Ce vă inspiră să decideți astfel? Ah, și mai spuneți-mi ce scor ați obținut la test!

Articol scris pentru proba nr. 3 din SuperBlog.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021