Cum ne-am construit o casă la puterea ACASĂ cu Vindem-Ieftin.ro

casa acasa vindem-ieftin
sursa foto & edit: canva.com

Cuprins

Când eram mică, eram o fană înfocată a concursurilor tip Bingo. Nu pentru glumele răsuflate ale prezentatorilor le urmăream, ci pentru că îmi permiteau să visez că ai mei reușiseră să cumpere biletul câștigător și cu banii urma să ne luăm o vilă mare, undeva departe de orașul acela micuț. Visam lux, opulență, o casă cum vedeam la bogații din telenovelele mexicane.

Dar, timpul s-a dus mai repede decât un val și a luat cu el toate acestea, mă rog, aproape pe toate. Acum nu mai vreau o casă mare, impozantă, acum vreau un ACASĂ. Vreau un loc care să fie… o stare de bine, de căldură, de familiaritate. Un loc la care să mă întorc după cel puțin opt ore de muncă și cu o canapea unde să mă pot cuibări la pieptul omului meu, să privim un film și să bem cacao cu lapte. Un loc unde să ne întemeiem o familie.

Sigur, pentru moment ne-am mulțumit cu garsoniera noastră micuță de la Dristor. E cald și bine în ea, dar… nu e locul unde să ne formăm o familie! Nu vreau să-mi cresc copiii, pe toți cei trei la care visez, sufocându-i cu betoane și arătându-le doar un mic petec de cer pe care să-și creioneze vise. Și, dacă mă gândesc bine, nici noi nu mai suntem la început de drum! Ne permitem o casă așa cum ne dorim: micuță, dar cochetă, caldă (și la propriu și la figurat), cu o grădină mare și ceva mai la distanță de toate noxele.

L-am bătut ceva timp pe Dragoș la cap cu subiectul acesta, recunosc! Dar, în cele din urmă, mi-a dat și el dreptate (de parcă nu aveam de la început!). Astfel, am pornit în căutarea unui teren suficient de departe și de aproape de capitală căci tot trebuie să muncim, nu? Cumva, am avut noroc, căci știam noi pe cineva care mai știa pe cineva și ne-am pricopsit cu un teren care să corespundă cerințelor noastre. Însă asta a fost partea ușoară! Construcția casei a fost adevărata provocare și motivul pentru care am decis să împărtășesc cu voi această poveste.

casa acasă vindem-ieftin.ro
sursa foto: canva.com

Prima provocare: materiale de construcții vs. manopera

Pasul următor a fost să găsim o echipă care să ne construiască acel acasă mult visat. Am întrebat mult în stânga și în dreapta. Am sunat vreo cinci meșteri și, în cele din urmă, ne-am găsit „perechea”. Ne-am întâlnit, am discutat, apoi am ajuns la capitolul materiale de construcții.

-Știți, noi vă putem ajuta și aici. Lucrăm cu un depozit, știm cum e piața… Uitați, pe baza a ceea ce am discutat, analizând și documentația trimisă v-am făcut un deviz estimativ.

Tonul lui era amabil și profesionist. Ne-am uitat pe deviz și prețul final părea OK… la fel și perspectiva de a-i delega lui și echipei sale și sarcina asta. Până la urmă, doar nu era să ne pricepem noi, doi corporatiști, la materiale pentru structură și fundație, la tencuieli, izolații și toate cele. Dar, tot în spiritul în care suntem obișnuiți să lucrăm, i-am cerut un timp de răgaz pentru a decide dacă vom lua în considerare și această propunere a lui.

Nu aveam timp pentru a umbla noi prin magazine și depozite de specialitate, asta era clar. Poate nu aveam nici contacte. Dar, acum online-ul oferă soluții la aproape orice. Așa că, purtați de minunile www-ului, am ajuns pe site-ul Vindem-Ieftin.ro. Am citit că ei nu ofereau doar materiale de construcții, ci și consultanță și un concept unic: un market network care scurta lanțul de aprovizionare livrând produsele de la fabrică direct la client.

Am încărcat lista de materiale din devizul pe care îl primisem și, în scurt timp, un consultant a revenit cu o ofertă personalizată. Marea ne-a fost mirarea să vedem că prețul final era cu 20% mai mic, iar produsele propuse erau aceleași sau de la producători despre care până și noi, niște neinițiați, auzisem! Deci, e clar, cred, ce variantă am ales în cele din urmă!

vindem-ieftin.ro beneficii
realizat folosind Canva Pro, sursa foto vindem-ieftin.ro și canva.com

A doua provocare: atunci când materiale Eco nu înseamnă ceea ce crezi

Acea primă sesiune de consultanță a marcat începutul unei colaborări frumoase. Sfătuiți de Cristina, consultantul nostru, am cumpărat toate materialele necesare de la structură până la acoperiș! Meșterul, reticent la început, s-a dat pe brazdă și el văzând că lucrarea mergea strună: produsele veneau mult mai repede, chiar și față de cum lucrase el până în acel moment colaborând cu un depozit de materiale care depindea de livrările de la furnizori.

Am optat și pentru un grup VIP unde ne adunasem cu toții: noi, Cristina, Ionică (a.k.a meșterul), designer-ul nostru. De fiecare dată când apărea câte o nevoie, apărea și soluția, primeam sfaturi cu privire la alegerea cea mai bună, mai rapidă, mai inteligentă. Lucrurile prindeau un contur frumos, tare frumos.

Apoi… a venit seara fatidică în care au picat Facebook, Instagram, WhatsApp, dar și semnalul era praf… semn că Mercur era retrograd pe toate planurile ce țin de telecomunicații! Și tot atunci a apărut nevoia de a cumpăra niște plasă sudată. Ionică ne-a spus că nu e cazul să ne panicăm, ne-a recomandat să mergem la un hypermarket specializat în materiale de construcții și să cerem o plasă sudată de 8.

Ne-am învârtit vreo 30 de minute doar pentru un loc de parcare, apoi încă vreo 30 până să găsim plasa. Nu era nimeni în zonă, niciun responsabil de raion, dar credeam că am găsit ceea ce trebuie, pe etichetă scria „plasă sudată 8 Eco”. Mie îmi suna bine, lui Dragoș îi suna bine… am zis să așteptăm, poate-poate apărea cineva să ne ajute cu dimensiunea necesară. Ei, și tot așteptând noi, am auzit un bipăit cunoscut. Notificările de pe Social Media au început să funcționeze. Atunci mi-a venit ideea de a scrie pe grup pentru a-i anunța că am găsit ceea ce aveam nevoie.

Alina: Hei, am găsit plasă sudată 8 Eco, așteptăm să vină doar cineva să ne ia comanda. E de bine, nu? E și ecologică, zic.

Cristina: Bună, sper că nu ai cumpărat încă!

Alina: Nu, nu…

Cristina: Te sfătuiesc să nu cumperi. Eco nu vine de la „ecologic”, e de la „economic”. E o abatere de la stas, probabil e făcut din materiale mai slabe calitativ și nici nu e de 8, e de 7,5…

Ionică: Da, da, nu cumpăra Eco. Nu e calitatea de care avem nevoie! Cristina, tu în cât timp ne poți ajuta? Cred că pot aștepta puțin…

Cristina: Stați doar să dau un telefon!

sursa foto: canva.com

Totul e bine când se termină cu bine

Eh, da, era să ne luăm plasă la propriu și la figurat! Partea bună e că după acel incident, lucrurile au mers ca unse! Nici nu ne-am dat seama când am ajuns la etapa amenajărilor interioare pentru care, evident, am apelat tot la Vindem-Ieftin.ro.

Acum e vremea să ne mutăm și nici nu îmi vine să cred ce îndepărtat mi se părea acest moment și cât de repede a venit! În casa noastră miroase a nou, a curat și a căldură. Zâmbim amândoi și ne bucurăm că am luat deciziile corecte când a venit vorba de construcția casei, mai ales că am cerut consultanță atunci când am avut nevoie. Așa, de capul nostru, am fi făcut doar alegerile cele mai comode ori mai rezonabile!

Acum însă suntem bucuroși că am ales corect. Ba chiar ne-am trezit și cu o economie frumușică, de vreo 40.000 de lei, bani pe care am decis să-i punem într-un cont de economii pentru juniorul care e pe drum. Da, familia noastră crește! În curând vom afla și sexul și toată lumea e pe poziții pentru a finisa acea ultimă încăpere rămasă nedecorată: camera copilului. Bucuria e imensă și, privind acum totul, de pe canapeaua noastră, din sufrageria imensă cu geamuri ce dă spre grădină, viitorul pare mult mai frumos decât aș fi putut visa atunci când mă uitam la Bingo!

vindem-ieftin.ro amenajari interioare
sursa foto: vindem-ieftin.ro, edit: Canva Pro

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 5.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: