Atmosfera de acasă cu Favi.ro se creează!

fotografie din arhiva personală

Cuprins

E toamnă. Totul e îmbrăcat în arămiu și-n galben, culori ce contrastează teribil de frumos cu griul cerului. Plouă ușor, iar eu mă bucur de sunetul sublim al stropilor ce se izbesc de fereastra și pervazul meu. Las cartea deoparte. În cameră miroase a vanilie și a căldură.  Mă uit în jur și, Doamne, e așa frumos totul!

Bine, nu că mă laud, dar  am fost și inspirați când ne-am pregătit căsuța. Ne-am documentat, am întrebat, am căutat și, în cele din urmă, cu ajutorul Favi.ro am găsit piesele de mobilier și decorațiunile potrivite pentru a crea o casă în care să domnească o atmosferă călduroasă, o atmosferă de acasă!

Sigur, a trebuit să facem și ceva triaj, căci folosind cel mai mare motor de căutare mobilă din România aveam acces la peste un milion de produse de la 250 de magazine! Norocul nostru e că îmi întocmisem și un checklist, doar sunt mama organizării, astfel că știam clar ce vreau. Pentru că-mi place să împart și pentru că numai mâine nu-i decembrie, astăzi mi-am propus să vă arăt lista produselor care m-au ajutat să creez o atmosferă cozy și primitoare. Cine știe, poate aveți și voi nevoie de un strop de inspirație! Ba chiar am și o surpriză, dar pentru ea va trebui să rezistați până spre final!

acasă favi.ro
sursa foto: arhiva personală & favi.ro, edit: Canva Pro

Cele 3 trucuri care m-au ajutat să creez o atmosferă cozy folosind produse găsite pe Favi.ro

1. Lumini ambientale

Lumina e… totul. Oricum ar fi decorată o încăpere, lumina face mare parte din treabă. Ea îmbracă totul, ea scoate atuurile încăperii în evidență. Desigur, lumina naturală are rolul ei. Dar, nu toți locuim la casă pentru a ne permite niște ferestre imense care să lase toată lumina  înăuntru. Mulți ne ducem vieți citadine în apartamente, adesea cu ferestre mici sau prea puține. Însă, fie la casă, fie la apartament, pe Favi.ro găsim numeroase surse de iluminat: de la lustre și candelabre, la becuri decorative.

Pe acestea din urmă am insistat noi. Ele ne-au ajutat să punem accentul pe anumite obiecte dragi cum ar fi tabloul cumpărat anul trecut din excursia noastră de după cununia civilă. Ce mod frumos de a sublinia o amintire atât de frumoasă, atât de dragă. De fiecare dată când îl privesc, parcă sunt acolo, în Sighișoara, plimbându-mă cu omul meu drag pe străduțele de piatră cubică, admirând căsuțele colorate, făcându-ne un cvadrilion de planuri!

favi.ro acasă
fotografie din arhiva personală, edit: Canva Pro

2. Detalii colorate

La fel de importante precum lumina mi se par detaliile. Fără ele, o casă e pur și simplu anostă indiferent de cum e mobila. Un tablou, un mic obiect de decor, o păturică pufoasă „aruncată” în stil studiat pe canapea, niște pernuțe – toate aceste detalii dau personalitate unei case și le vor vorbi celorlalți despre voi.

Noi, cam din toate călătoriile ne luăm un mic suvenir pentru casă: o bărcuță, o sticlă cu sare și nisip. Știți voi, mici lucruri care să ne stârnească amintiri demne de povestit nepoților! Dar, avem și alte obiecte, mici decorațiuni pe care le-am ales cu grijă pentru a vorbi și despre alte lucruri care ne plac: mașinile și toate ingineriile posibile, cărțile etc. Dacă nu vorbește despre noi, atunci despre cine să vorbească a noastră căsuță?

3. Poze de familie

În afară de lumini ambientale, decorațiuni, pozele cu oameni dragi creează o atmosferă cu adevărat specială, nostalgică.

Oricum, pozele sunt momente speciale înghețate de obiectivul aparatului și transpuse pe hârtie, ce poate fi mai deosebit? Să-ți ai la îndemână amintirile și, poate, oamenii dragi care nu mai sunt atât de aproape… e ceva special, ceva ce-ți încălzește sufletul de la interior la exterior! Iar dacă alegeți și niște rame potrivite, fie ele minimaliste sau mai extravagante, veți crea o adevărată operă de artă fotografică!

favi.ro accesorii
sursa foto: favi.ro, edit: Canva.com

Câteva sfaturi... personalizate

Desigur, ce v-am scris până acum sunt lucruri general valabile pe care le putem aplica toți, fără excepție. Însă o casă trebuie să fie unică, distinctă. O casă trebuie să fie o reflexie a oamenilor ei. O urma ea o anumită linie de design, dar dacă nu reușește să spună și cel mai mic lucru despre cei ce o locuiesc, a picat testul: e doar o sumă de încăperi ce dau bine în pozele unui catalog de prezentare.

Pentru a adăuga un strop de personalitate și ceva mai multă căldură în cămin, m-am gândit să vă propun și câteva lucruri adaptate personalității voastre. Așa că, vă invit să dați click pe culoarea preferată dintre cele patru de mai jos și să aflați cum puteți da casei voastre un aer cozy și personal.

Verdele e pentru persoanele active, dar să recunoaștem: oricine mai are nevoie și de un moment de răsfăț. Putem crea o atmosferă super relaxantă folosind bețișoare sau lumânări parfumate cu aromele noastre preferate. Simplu, de efect - un adevărat balsam pentru simțuri!
Magenta - o culoare feminină prin excelență! Celor ce ați ales această culoare vă recomand niște flori - fie așezate într-o vază, fie în ghiveci sau chiar o jardinieră (de ce nu?). Ele vor da oricărei încăperi vibrație și culoare!
Bejul e o culoare destul de „cuminte”, calmă. Pentru un interior pe gustul vostru, niște draperii dintr-un material dens s-ar potrivi de minune. Ele v-ar asigura intimitate, dar ar da și un aer luxuriant încăperii.
Turcoazul pare o culoare liniștită ce ne amintește de mare. Însă e și o culoare a tineriții, a prospețimii. Un obiect de artă mai ieșit din comun, un tablou supradimensionat în stil pop-art ar mege de minune cu felul vostru de a fi.

Și un extra-bonus pentru inspirație

Ei, ce v-a ieșit? Mie mi-a ieșit verde, dar, cumva, am găsit cum să le aplic pe toate patru. Asta pentru că îmi place să mă joc cu forme, culori, lumini și umbre. Îmi place să-mi îngrijesc căsuța (cât pot și știu) și-mi place să o știu cochetă, apreciată de toți cei care îi trec pragul. Dar, mai ales, îmi place senzația aceea de căldură pe care nu o mai găsesc nicăieri altundeva!

Sper ca aceste trucuri decorative pe care vi le-am oferit să vă inspire pentru a vă crea căsuța voastră cu acorduri ample, așa cum e a mea. Dacă mai aveți nevoie de extra-inspirație, totuși, o puteți căuta pe Pinterest, urmărind emisiuni pe HGTV ori pur și simplu căutând diverse obiecte pe Favi.ro. Inspirația e peste tot, trebuie doar să avem puțintică atenție!

Ori poate aveți deja propriile idei pentru a crea o atmosferă cu adevărat caldă, potrivită pentru vremea autumnală de afară. În acest caz, sunt numai ochi așa că nu vă sfiiți să lăsați un comentariu!

Articol scris pentru SuperBlog, proba nr. 6.

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!

 

Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: