Nu sunt Diesel, sunt Etolia

etolia

Sunt una dintre acele persoane pentru care ziua pare să aibă mai mult de 24 de ore. Ședințe, rapoarte, planuri de acțiune, content pentru blog, content pentru Social Media, animarea grupului de Facebook plus treburile casnice aferente – toate astea cer timp și dedicație. După cum mă știți, nu-mi place să lucrez cu jumătăți de măsură, așa că dau 100% din mine în tot ceea ce fac. Și nu, nu obosesc!

Sunt un motoraș. Doar că nu sunt Diesel. Prin cilindrii și pistoanele mele nu trece motorină, trece cafea. Da, nu funcționez pe un amestec de hidrocarburi cu 12-20 de atomi de carbon în moleculă, ci pe 1,3,7-trimethylxanthina ori, mai simplu, cafeină! Sigur, trebuie să fiu alimentată frecvent: cel puțin o dată – maxim de două ori pe zi. Și, da, poate unii vor considera asta prea des, dar raportând la beneficii, cantitatea este ideală!

Rutina mea de funcționare

Pentru a vă explica mai bine cum stau lucrurile, cel mai bine este să analizăm rutina după care funcționez. Îmi încep ziua cu o mini-sesiune meditație din aplicația Fit On. E un mic exercițiu care mă ajută să vizualizez ziua și îmi dă o stare extrem de pozitivă. Apoi, îmi exprim recunoștința pentru o nouă zi, pentru că toți cei dragi sunt bine, pentru că am tot ceea ce am și sunt cine sunt. Acest lucru mă ajută să fiu echilibrată și, practic, să văd partea plină a paharului chiar și în zilele cele mai crunte.

Dar, momentul în care încep să simt cu adevărat energia pulsându-mi prin vene e atunci când desfac recipientul meu de cafea boabe. Atunci aroma aceea catifelată, delicată și puternică mi se insinuează printre simțuri și îmi pune în mișcare tot angrenajul. Îmi prepar cafeaua la espressor apoi, cu cana aburindă, mă așez pe canapeaua din sufragerie, îmi pun niște bossa nova și mă bucur de moment. Aroma cafelei, modul în care căldura ei îmi îmbracă trupul și sufletul, muzica – momentul acesta e micul meu răsfăț cotidian.

Nu știu voi, dar eu consider că avem cu toții nevoie de astfel de momente. Nu trebuie să așteptăm ca lucrurile să o ia razna, să plouă cu mailuri și cu urgențe de toate felurile. Trebuie să ne creăm noi mici momente de răsfăț și cel mai bine este să facem asta încă de la începutul zilei. Știți doar cum se zice: ziua bună se cunoaște de dimineață. Eu una așa funcționez, acesta e secretul meu: o cafea proaspăt prăjită, muzică, meditație, recunoștință. Simplu, nici nu am nevoie de mai mult! Știu, știu, par complicată, dar adevărul e că îmi trebuie atât de puțin pentru a funcționa la parametrii optimi.

etolia

Etolia - răsfățul suprem

Cum vedeți, în rutina mea de răsfăț / punere pe picioare, cafeaua joacă un rol important. Revenind un pic și la infograficul de la începutul articolului, țin să subliniez că ea conține substanțe benefice pentru organism, îmbunătățește concentrarea, reduce stresul și riscul apariției unor boli. Nu-i de mirare că am ales-o drept combustibil, nu? Tocmai din acest motiv prefer să nu consum orice fel de cafea, până la urmă, un carburant premium chiar face diferența! (Și scriu asta nu doar în calitate de blogger, ci și în calitate de persoană care de șapte ani lucrează în domeniul automotive.)

Am căutat intens un magazin de cafea unde să găsesc ceva cu adevărat deosebit. Nu doar aromă și gust, ci și un produs de o calitate superioară, o cafea de specialitate. Așa am ajuns la Kfea.ro, magazinul cafegiilor cu pedigree, și am descoperit cafeaua Etolia de care m-am îndrăgostit de la prima deschidere a cutiei!

Importată verde în țară și prăjită local, Etolia are o aromă aparte pe care nu am mai întâlnit-o. Pentru mine e cafeaua-cafelelor! Are un kick fresh care mă face să-mi intru rapid în ritmul meu de funcționare și să mă bat cu orice task și să iau la trântă orice deadline. Totuși, dacă se întâmplă cumva să am o zi mega full, mai re-alimentez cu un cappuccino preparat tot cu Etolia peste care presar un pic de scorțișoară.

În loc de încheiere

Concluzia acestui articol e una simplă! Da, sunt o persoană care are multe de făcut. Nici nu concep să renunț la vreo activitate, ba chiar aș mai adăuga unele. Sunt workaholică și nu am cale de întoarcere! Sunt un nou tip de motor, sunt Etolia!

Chiar și acum, când scriu acest articol, am în față un cappuccino. Închid ochii, inspir puternic și aroma aceea fermă, delicată mă învăluie și mă poartă departe…

Dar, am vorbit destul despre mine! Aș vrea să aflu care este combustibilul vostru și, de asemenea, dacă aveți vreun ritual matinal! Așa că, nu vă sfiiți să lăsați un comentariu!

Toate fotografiile sunt din arhiva personală, pentru video am folosit o imagine gratuită de pe Canva.com + o imagine personală.

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 7.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021