Ce vrăji mai face Franke? Petrecerea de Halloween

petrecere halloween franke
sursa foto: pexels.com, edit: Canva Pro

Cuprins

Fac parte din generația care a crescut privind desenele de pe Cartoon Network, Fox Kids / Jetix. Da, acelea erau desenele adevărate, desenele din mai care toți am învățat engleza și chiar câte ceva despre cultura americană. Mai ales despre Halloween putem spune că am învățat multe. Atunci ni se părea ceva îndepărtat, un pic ca mersul la colindat, dar mai mișto căci trebuia să te costumezi. Eu sigur m-aș fi costumat în luptătoare Sailor ori Xena! Ah, ce vremuri, era frumos să visezi!

Însă acum e și mai frumos: totul e cu putință! Anii au trecut, iar acum Halloween-ul e sărbătorit chiar și în România! Sigur, la noi nu are și acea nuanță de sărbătoare a tuturor sfinților pe care o are peste ocean, dar e un motiv de petrecut. Ba mai mult, anul acesta mi-am pus în cap să organizez chiar eu o petrecere de Halloween.  Da, da, cu toate câte am pe cap: job nou, SuperBlog, scris, treburi casnice, mai strecor  și organizarea unui party de proporții monstruoase.

Mi-am scos un planner, markers – să planific totul ca la carte. Organizarea e primul pas spre reușită, dar, sigur, am și un ajutor de nădejde, un adevărat magician al bucătăriei: Franke!

Franke petrecere de halloween
sursa foto: www.frankemagazinonline.ro, edit: Canva Pro

Franke și vrăjile sale epice din bucătăria mea

Așa cum știți, sunt mare fan de electrocasnice Franke. Produsele brandului elvețian, îndeosebi cele din gama Maris, mă ajută nu doar să trec cu brio orice test culinar, dar să și transform bucătăria într-un loc adorat de toată familia. Iar dacă a aduna un grup de oameni care mai de care mai fascinați de tehnologie și a-i face să uite de ecrane nu e magie, atunci nu știu ce e!

Sunt mereu cu ochii pe https://www.frankemagazinonline.ro/, iar wishlist-ul meu e destul de considerabil. Însă de data aceasta o să mă descurc cu ceea ce am deja acasă, duo-ul imbatabil format din plită și cuptor Franke. Cu funcțiile lor inovative nu am nicio teamă, totul va ieși impecabil! Nu mă credeți… stați să vă explic ce voi pregăti și cum, prin funcțiilor lor aceste două electrocasnice vor face niște vrăji cu rezultat pur și simplu delicios!

Meniu pentru o petrecere de Halloween înfricoșător de reușită

Nu mi-a fost greu să stabilesc meniul. Am niște dovleac care parcă striga să fac ceva cu el, așa că o să-l tai și o să-l bag așa, simplu, la al meu cuptor Franke. În același timp o să pun la copt și niște frigărui – are cuptorul meu o funcție super magică care îmi permite să gătesc pe trei niveluri simultan, fără ca gusturile să se întrepătrundă. Și nici nu e nevoie să spui „hocus-pocus-preparatus”, asta da eficiență, nu?

Apoi, voi folosi plita Franke cu a ei zonă Flexi pentru a prăji niște semințe de dovleac și, în același timp pentru a topi pe bain-marie niște ciocolată. Poate nu o să vă vină să credeți, dar plita mea are o funcție specială care pentru acest tip de fierbere care în trecut mi-a dat emoții teribile!

Ce am de gând să fac cu ele? Păi să pregătesc ceva delicios! Cu ciocolata o să decorez niște biscuiți cu unt pe care îi voi pune peste un tiramisu ca la mama lui.

Dovleacul copt îl voi pune pe plită, cu puțin ulei de măsline, mirodenii și apoi voi pune niște supă de legume, smântână lichidă și voi transforma totul într-o supă-cremă delicioasă! Ah, și o voi servi cu semințele de dovleac prăjită. Mmmm, parcă simt deja vrăjitoarele papilelor gustative dansându-mi pe cerul gurii!

Frigăruile… le voi servi alături de două sosuri: un ketchup sângeriu și un mujdei neaoș așa… să sperie toți vampirii!

Sună interesant, nu? Ei, dacă vreți să aflați cum să pregătiți totul în detaliu, puteți să-mi răsfoiți fără grijă cartea de rețete!

Totuși mă tem de...

Sună bine, nu? Sigur, o corporatistă ocupată ca mie s-ar speria nu doar de gătit, ci și de curățenia de după. Ei, dar v-am spus, Franke e un magician! Electrocasnicele sale nu au doar funcții de gătit, ele se și curăță cât ai spune „abracadabra”.

Cuptorul, de pildă, are o funcție de steam cleaning care va face ca murdăria și grăsimea să dispară în doi timpi și trei mișcări. Ba mai mult, până și geamul interior se deschide printr-o simplă apăsare de buton.

Mai frică îmi e de plating. La naiba, îmi e mai frică de plating decât de a fi victima unei farse de tip trick or treat, n-ați văzut și voi prin filme case îmbrăcate în hârtie igienică, ferestre „pictate” cu ou crud? Dar, așezarea în farfurie e mai înspăimântătoare. Vedeți voi, scrisul mi-e talentul. Când vine vorba de chestii așa, mai din sfera „lucru manual”, am două mâini stângi.

Dar, am curaj cât zece, așa că mi-am căutat niște poze pentru inspirație și am început deja să-mi fac câte douăzeci de cruci pe zi, doar-doar o să iasă bine și toată lumea să fie mulțumită!

franke petrecere de halloween
sursa foto: pexels.com, edit: Canva Pro

Ambianța pentru o petrecere de Halloween de să stea mâța-n coadă

OK, deci în bucătărie totul se va rezolva ca printr-o fluturare de baghetă. Dar, cum rămâne cu atmosfera? O să mai fac rost de un dovleac și-l voi ruga pe A. să-l sculpteze pentru a face un Jack-o’-lantern. Nu se poate fără, iar mie îmi vor fi de ajuns emoțiile cu platingul.

Voi cumpăra niște decorațiuni mai înfricoșătoare, pe care le voi presăra peste tot prin casă. Însă voi avea grijă să păstrez un stil cozy, în ciuda accentelor horror.

Am făcut și un playlist fain, cu piese tematice cum ar fi The Monster Mash… 

Această petrecere de Halloween va fi cu siguranță un hit! Și, desigur, toată lumea e invitată! Tot ce trebuie să faceți este să-mi lăsați un comentariu în care să-mi spuneți ce costum veți purta! Eu mă gândesc să mă deghizez în spiritul Franke și să fiu un magician faimos, dar nu spun care!

 

petrecere de halloween
sursa foto: unsplash.com, pexels.com, edit: Canva Pro

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba 8.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021