Profil de parchet cu personalitate

profil de parchet
sursa foto: superparchet.ro, canva.com, edit: Canva Pro

Cuprins

E octombrie, aproape de final. Copacii au început să se dezbrace fără urmă de pudoare lăsându-și podoaba arămie pe jos ca niște soți proaspăt întorși de la muncă grăbiți să se schimbe ca nu cumva să nu piardă meciul. E frig-friguț, cerul e mai mult gri în perioada asta, ba mai vine și câte o stropeală de ploaie!

E vreme de stat sub pătură savurând o ciocolată caldă în timp ce revezi Emily in Paris căci mai e puțin și vine sezonul doi. Sigur, asta ar face femeile normale la cap într-o după-amiază de duminică. Dar, cine a zis că eu sunt normală la cap?

Chiar acum stau turcește pe podea, cu laptopul pe picioare și scriu. Mă simt mai creativă așa, parcă-mi curg altfel cuvintele atunci când simt textura netedă și lemnoasă a parchetului. Uneori cred că-i făcut din cine știe ce lemn de cireș magic, dar apoi îmi amintesc că încă de pe vremea când eram doar mini-Diana adoram să simt parchetul sub picioarele mele desculțe.

Mda, pe unii îi relaxează tutunul, pe alții o băutură caldă, iar pe mine conexiunea asta cu esența naturală și caldă a lemnului. Și poate pe undeva totul are o explicație căci parchetul are inoculate în el toate acele povești pe care copacul din care a fost făcut le-a trăit și simțit pe propria scoarță. Oricum ar fi, un lucru e cert: pentru mine e o plăcere nevinovată, un viciu, o pasiune chiar. Da, îmi iubesc parchetul! Îl iubesc cu ardoare de parcă ar fi uman!

profil parchet
sursa foto: superparchet.ro, canva.com, edit: Canva Pro

Cum ne-am ales parchetul?

O să insist puțin asupra ultimei idei din paragraful de mai sus. Dacă parchetul meu ar fi om, cu siguranță ar avea un surâs calm, ochi blajini, ar avea o construcție robustă (dar nu rotunjoară), ar fi sfătos ca un bunic…

Ați zice că eu l-am ales așa, dar nu. Nu a fost o decizie pe care să o iau singură. Știți prea bine: la mine în casă totul se împarte la doi. Om fi noi diferiți, dar avem și lucruri în comun. Când a fost să ne mutăm la căsuța noastră ne-am creionat criterii de selecție pentru toate lucrurile de care aveam nevoie.

Când a venit vorba de parchet, ne-am gândit, în primul rând la tip. Voiam ceva rezistent, durabil, așa că am eliminat din start parchetul laminat care nici măcar nu e din lemn, ci din HDF finisat cu o folie din material plastic. Singurele opțiuni pe care le-am luat în considerare au fost parchetul din lemn masiv și parchetul stratificat.

Suntem tineri, iar stilul nostru de viață e unul activ. Ne place să avem oaspeți, așa că pe la noi prin casă e mai mereu trafic. Prin urmare, am ales un parchet stratificat realizat cu mai multe straturi de lemn, cu o grosime de 14 mm și un strat de uzură de 3,5 mm. Această grosime permite recondiționări multiple, deci o viață îndelungată. Sigur, și cel din lemn masiv era o opțiune destul de bună pentru nevoile noastre, dar știți probabil: deși sunt un om de litere, sunt mereu cu un ochi pe cifre. Așa că am făcut alegerea budget friendly.

profil de parchet
sursa foto: superparchet.ro, canva.com, edit: Canva Pro

Apoi, un alt aspect important pentru noi a fost aspectul plăcii. Sigur, noi eram deja îndrăgostiți de un parchet anume – cel din ceainăria pe care o vizităm încă de pe vremea primelor noastre întâlniri. Aceasta e situată într-o clădire istorică a Piteștiului și are un parchet pe măsură, cu model petit d’Arenberg. Dar, sigur, oricât de frumos ar fi, nu s-ar fi potrivit în apartamentul nostru modern. Am optat pentru o placă mai lată, cu aspect unitar, tip 1 strip.

Lemnul , cel mai important aspect

Acestea au fost detaliile mai tehnice. Ce a fost cu adevărat important pentru noi a fost esența lemnului. Aceasta e cumva o carte de vizită, o descriere a celor ce locuiesc într-o casă. Esența lemnului poate spune atât de multe despre proprietarii unei case.

Lemnul de nuc vorbește despre rafinament, e prețios, degajă o stare de bine, de căldură. Cel de arțar, pe de altă parte, are luminozitate și un design care parcă spune povești. Cireșul are un design atractiv de o nuanță deosebită: un maro auriu care, în timp, își sporește intensitatea. Pe acesta din urmă l-am ales noi. Ne-a plăcut căldura lui, aura lui primitoare… parcă vorbea fix pe limba noastră, limba oamenilor generoși! Și, pentru că tot a venit vorba de generozitate, în cazul în care vreți și voi să alegeți un parchet care să vă reprezinte, am făcut un test de personalitate infailibil:

<

Ultimul lucru la care ne-am uitat, tot legat de lemn, a fost clasa de selecție. Aceasta e dată de uniformitatea lemnului, de prezența nodurilor și a fisurilor. Este un element ce punctează la aspect, dar și la durabilitatea parchetului.

Parchetul de clasă A arăta tare frumos, avea un aspect cu adevărat premium, dar și prețul era pe măsură. Cel rustic avea șarm, dar parcă nu cel potrivit pentru noi. Însă cel de clasa B se potrivea perfect cu stilul nostru, dar și cu iubirea noastră pentru natural!

profil parchet
sursa foto: superparchet.ro, canva.com, edit: Canva Pro

Parchetul nostru, parchet cu personalitate

Așa ne-am ales noi parchetul: după o documentare temeinică. Au fost ore întregi de studiu, dar apoi am știut că am făcut alegerea potrivită. Sigur, am avut parte și de ceva ajutor din partea echipei Alma Parchet care nu oferă doar produse la cele mai înalte standarde, ci și consultanță în selectarea tipului de parchet adecvat nevoilor clienților lor.

Pe lângă toate criteriile legate de tipul lemnului, de calitate și design, pentru noi a fost importantă și personalitatea lui. Cum vă scriam mai sus, eu și A. suntem un pic (mai mult) diferiți. Însă ne completăm de minune, suntem yin și yang. Ne contrazicem în multe privințe, dar mereu e ceva ce ne leagă: dăruirea cu care realizăm totul, îndârjirea noastră. Am vrut un parchet care să reflecte această latură a personalităților noastre, această căldură și acest curaj. Așa că ne-am ales un parchet durabil, într-o nuanță caldă…

Practic, l-am ales cu o personalitate cât mai apropiată de a noastră. E genul acela „de gașcă”, care e apreciat de toți și care atrage priviri. E calitativ, poate exigent când vine vorba de întreținere, dar care are și multe de oferit!

Acum e rândul vostru...

Dacă vreți să vă alegeți un parchet potrivit strict din punct de vedere tehnic, puteți revizui și aprofunda criteriile pe care le-am descris eu în prima parte a articolului. Dar, credeți-mă, e mai important ca parchetul vostru să se potrivească personalității voastre! Ținând cont și de acest criteriu, vă veți îndrăgosti iremediabil de el! Cine-știe, poate veți ajunge ca mine: să mergeți desculți prin casă, să scrieți sau să vă uitați la filme stând direct pe podea?

Un punct de plecare în construirea unui profil de parchet potrivit personalități voastre e chiar testul de personalitate de mai sus pe care vă invit să-l faceți și să-mi împărtășiți rezultatul într-un comentariu! Eu închei aici articolul, căci vorbind de filme, am realizat că e chiar cazul să-mi reîmprospătez memoria legată de sezonul I din Emily in Paris. Dar, fiți fără grijă: mai arunc un ochi și pe aici!

*alburn = strat lemnos situat între scoarța și inima copacului

*fotografiile din testul de personalitate sunt de pe Pexels.com

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr 10.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021