Arsenal de toamnă pentru primăvăratici

Arsenal de toamnă la cabine, springfarma vitamine
fotografie din arhiva personală

Cuprins

M-am născut pe la jumătatea lui aprilie, în apogeu de primăvară. Sunt dependentă de pasteluri, de miros de cireși înfloriți, de raze de soare, de lalele galbene și… de tot ce e primăvăratic. Sărbătoarea mea preferată e Paștele. Oricât de mult mi-ar plăcea să stau cu o băutură caldă și să mă uit la vreun serial pe Netflix ignorând ploaia care-mi bate în geam, prefer să mă plimb prin oraș vânând magnolii înflorite.

Lista ar putea continua, dar ați prins voi ideea: iubesc la disperare primăvara. O port tatuată pe suflet căci ea îmi definește tot ce sunt, tot ce aspir să fiu, tot ce dau lumii la schimb pentru ce îmi oferă, tot ce scriu.

Când e primăvară, sunt în elementul meu. În toate celelalte anotimpuri sunt… „an alien, a legal alien […] an Englishman in New-York” vorba lui Sting. Vara e atât de cald încât toată creativitatea și buna mea dispoziție se sufocă. Iarna aș intra în hibernare.

Dar, cel mai rău e toamna. Știu, Camus spunea că ea e „o a doua primăvară, unde fiecare frunză e o floare”. Însă mie nu mi se pare așa. Când cerul e mai gri decât plumbul și copacii arată ca niște oameni despuiați, pregătiți de a fi arși pe rug – totul capătă tonalități mai sumbre decât aliterațiile și asonanțele lui Bacovia. Iar acestea, dragii mei, nu pot fi domolite de nimic!

Toamna a simțit ceva, cu siguranță! Și-a dat seama că o simpatizez la fel de mult ca un junghi ivit din senin. Așa că, de fiecare dată când revine, vrea să mă anihileze. Să mă lovească unde mă doare mai tare: la rădăcina creativității mele: starea mea de spirit.

Dar, ce nu s-a prins ea e că eu nu mă dau bătută cu una cu două. Sunt un berbec de aprilie, deci sunt îndârjită, bătăioasă și cerebrală. Nu sunt vreo Beth Harmon, dar îmi calculez bine fiecare mișcare și chiar și atunci când pierd un pion, e o mișcare calculată pentru a nu sacrifica regina! Știu cu cine să mă aliez, iar pentru a contracara orice atac al toamnei contez pe SpringFarma pentru a-mi furniza arsenalul perfect!

Arsenalul meu de bază de la SpringFarma

Creativitatea și, de fapt, toată ființa mea își trag seva din dinamismul naturii, din soare, din zâmbete. Cum să funcționez eu, ființă solară, când totul e gri? Cum să scriu? Cum să am mereu un zâmbet pe buze și încă unul în suflet? Simplu: luptând cu armele potrivite. Cum vă scriam mai sus, întreg arsenalul meu e de la SpringFarma – o farmacie online cu prețuri mici și livrări prompte în toată țara. Aici găsesc tot ce îmi trebuie pentru a duce acest război așa cum trebuie: la interior și la exterior.

Vitamine, minerale și alte arme necesare pentru a nu cădea sub asediu

Toamna e sezonul virozelor, dar și al stărilor depresive, al neliniștii…  Și cred că nu sunt singura, mai sunt printre noi oameni care luptă cu astenia asta, autumnală.

Eu una știu că trebuie să am grijă, să-mi aleg produse care să-mi servească drept scut, dar și arme potrivite pentru un asediu. Prima redută: imunitatea!

Aleg să îmi încep zilele cu multivitaminele efervescente de la Naturalis. Acestea sunt bogate în vitaminele E, C, B1, B2, B3, B6, B12, acid folic, biotina, acid pantotenic, magneziu, er, zinc, cupru, mangan, seleniu și iod. Ei sunt scutierii, dar și arcașii de pe ziduri – principalii apărători ai organismului meu. Ele mă ajută să-mi mențin tonusul și metabolismul energetic, să lupt cu stresul oxidativ, iar vitamina C e un adevărat erou al luptelor pentru imunitate!

vitamine
fotografie din arhiva personală

Însă aleg să merg mai departe de atât și să le sporesc puterea! Am decis să mai adaug un scut pentru extra-protecție urmând o cură de trei săptămâni cu Sun D3 – un supliment alimentar bogat în vitamina solară, vitamina mea: D3. Fac asta atât pentru rolul ei de a proteja sistemul imunitar, dar și pentru că susține fixarea calciului și a fosforului – lucru destul de dificil de realizat în alt mod toamna, când suntem tot mai privați de soare.

Am tot ce-mi trebuie pentru a nu-i cădea sub asediu toamnei. Vitaminele și mineralele au grijă de sănătatea și de starea mea de spirit. Însă îmi place să ranforsez defensiva, așa că mai compensez din gri-ul zilelor cu o cană de ceai fierbinte.

Îmi plac ceaiurile deosebite, de specialitate, dar preferatele mele sunt tot cele cu care am crescut, cele pe care mamaie mi le servea dimineața: mușețel, sunătoare, mentă, tei… Ele parcă mi se strecoară până-n circuitele creativității și mă ajută să văd totul mai limpede, mai ușor, mai… în afara cutiei. În plus, sunt benefice și pentru sănătate! Așa că, la următoarea mea comandă, când va fi și Black Friday la SpringFarma, voi avea grijă să-mi consolidez stocul existent de ceaiuri! Ele vor fi armele secrete, bine-ascunse de ochii băgăcioși ai iscoadelor!

La Cabine & Co. - un soi de mască de război mai insesizabilă, dar la fel de eficientă

la cabine
fotografie din arhiva personala

Am arme eficiente, chiar letale la dispoziție. Dar, zic eu nu strică să o și intimidez puțin pe doamna toamnă.

Știți, luptătorii maori, își au dansul lor înfricoșător: haka! Ei bine, eu am ales să apelez tot la ceva de genul, dar un pic mai subtil. SpringFarma a adus în viața mea fiolele pentru ten La Cabine și a fost dragoste la prima utilizare. Nu se putea să nu le includ în arsenalul meu! Motivul e unul simplu: atunci când arăți bine la exterior, te simți bine și la interior! Acoliții toamnei sunt vicleni, așteaptă să cedezi și apoi te atacă utilizând lovitura aceea specifică Xenei prin care îți atingea doar două un punct sensibil pe gât și te lăsa lat, K.O.

Așa că e mai bine să nu te arăți slab. Să radiezi de încredere, de frumusețe și să-i intimidezi cu asta! Fiolele La Cabine cu vitamina C își fac treaba de minune oferind tenului meu luminozitate și hidratare, apărând-o în același timp de radicalii liberi!

Mai adaug și un strat de cremă cu SPF, preferata mea fiind cea de la Avene. Asta pentru că toamna are ea un șiretlic: razele soarelui ei par inofensive, dar nu sunt! Așa că o să le contracarez efectele de foto-îmbătrânire în cel mai eficient mod cu putință: utilizând o cremă cu factor de protecție ridicat!

Însă nu doar tenul trebuie să arată impecabil pentru ca această intimidare subtilă trebuie să funcționeze! O să mă blindez și cu fiolele La Cabine Flash 11-în-1 pentru păr, dar și cu crema reparatoare pentru corp de la Riastil. Pe scurt: o să fiu pregătită, înarmată până în dinți! Ar fi și culmea să-mi vină toamna de hac!

la cabine
fotografie din arhiva personală

Ultimul avanpost

Da, sunt înarmată și bine-blindată. Nu-mi dau mie așa ușor de hac armele toamnei. Ba chiar, pentru că mi-am ales înțelept armele, mi se pare că acum e mai mult o „primătoamnă”. E mai solară, mai blândă, mai colorată, mai îmbietoare pentru cei creativi… ca mine.

Sunt optimistă și încrezătoare, iar starea de spirit, dragilor, e ultimul avanpost ce trebuie ranforsat în această luptă!

Sunt curioasă, acum, voi ce arme vă alegeți pentru a contracara toamna din arsenalul vast pe care SpringFarma, farmacia la preț mic, ni-l pune la dispoziție?

springfarma
sursa foto: springfarma.com, edit: Canva Pro

Articol scris pentru SuperBlog, proba nr. 11

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: