Biano Studio: punct de plecare pentru vise

biano studio: punct de plecare pentru vise
sursa foto: proiect realizat în Biano Studio & canva.com, edit: Canva Pro

Cuprins

Cândva eram androgini. Eram ca doi oameni sudați unul de celălalt. Nimic nu ne stătea în cale, orice era posibil. Dar, zeii invidioși s-au gândit să ne despartă, astfel semănând tristețe și disperare în lume. Oamenii au început să moară de tristețe, de dor… Până și zeii au început să-și vadă greșeala și hotărăsc să și-o repare creându-l pe Cupidon al cărui unic scop era acela de a răspândi iubirea în lume. Astfel, oamenii au început să-și petreacă viața căutându-și jumătatea pierdută și, în cele din urmă, cu puțin noroc, contopindu-se cu ea.

Eu sunt dintre cei norocoși. Mi-am găsit jumătatea într-un început de octombrie când totul îmi părea pierdut. Dar, contrar așteptărilor, eu și A. suntem diferiți. Suntem Yin și Yang: ne completăm prin diferențele noastre. Funcționăm de minune împreună, dar și separat. Ne place să petrecem timp în doi, dar avem nevoie și de timpul și spațiul nostru, pentru lucrurile pe care iubim să le facem separat. El e pasionat de gaming, de lucruri tehnice, iar eu de scris, de artă în toate formele ei. El are deja un spațiu al lui, un soi de man cave, dar eu încă visez la un loc al meu, un birou simplu, cu un fotoliu de catifea verde – un loc unde să creez.

Dar, eu sunt un om care consideră că visele nu trebuie să rămână la stadiul acesta. Visele trebuie să se concretizeze. Așa că am decis să acționez! Am stabilit deja spațiul unde îmi voi crea locul special pentru scris, am răsfoit și paginile virtuale de pe site-ul Biano – un soi de catalog de mobilă și decorațiuni interioare dus la alt nivel. Am mai căutat și ceva inspirație pe Pinterest, niciodată nu strică o idee în plus! Acum sunt deja în altă etapă organizatorică: folosind instrumente inteligente precum Biano Studio voi vedea cum se îmbină toate elementele pe care mi le doresc și voi avea o primă imagine a spațiului pe care vreau să îl creez!

Spațiul meu de scris realizat cu Biano Studio: cum l-am gândit & cum l-am creat

Biano e mai mult decât un site unde poți bifa o listă de cumpărături din sfera decorațiunilor interioare. A început ca un motor de căutare mobilă, iar în prezent în platformă se găsesc peste un milion de produse de la 120 de magazine: un adevărat mega mall! În plus, aici găsesc inspirație, dar și instrumente inteligente precum cel de căutare foto și Biano Studio de care m-am folosit din plin pentru crearea proiectului meu.

Primul instrument este destul de ușor de folosit, doar trebuie să încarci o poză și, gata, magia se întâmplă! Nici Biano Studio nu e foarte complicat, tot ce trebuie să faci este să parcurgi trei pași simpli:

Pare ușor, nu? Chiar este, partea grea vine atunci când trebuie să alegi! Dar, cum spuneam: știam deja ce vreau! Deși poate din exterior se vede contrariul, eu sunt un om simplu. Nu am gusturi complicate, greu de ghicit. Sunt genul acela de om căruia îi place orice, iar dacă e și verde l-ai cucerit definitiv! De aceea m-am și îndrăgostit de un scaun de catifea verde văzut pe Pinterest. Voiam neapărat un astfel de fotoliu pentru mine! Mi se pare ideal pentru a mă cufunda în el în momentele în care vreau să mă izolez de tot ecosistemul meu, inclusiv de A., și să scriu.

Pentru a-mi ușura munca, am ales să descarc acea poză și să folosesc instrumentul de căutare foto mai întâi. Așa, nu mi-am pierdut răbdarea (lucru tipic berbecesc) printre toate opțiunile! Cum am realizat acest lucru și cum am integrat apoi acel fotoliu în Biano Studio puteți vedea în clipul următor:

Rezultatul final și câteva idei despre experiența mea cu Biano Studio

Apoi, nu mi-a fost greu să continui să-mi creez spațiul. Am ales un birou simplu, alb, fără prea multe briz-brizuri. Am pus un covor pufos de un roz prăfuit pentru accent, am ales un ceas de perete cu panou memo și organizator, asta pentru control freak-ul din mine. Ca ultim touch, am adăugat o vază albă, interesantă. Ador să am flori proaspete pe birou, mă inspiră, mă fac să uit de griul din viața de zi cu zi și să văd picățelele de roz. Ce spuneam: simplu! Îmi plac lucrurile de genul acesta, un pic duse spre minimalism.

Rezultatul a fost unul pe gustul meu și abia aștept să-l implementez, aceasta fiind etapa următoare. Se încadrează și în buget, dar, oricum, după toate schimbările din viața mea merit un pic de răsfăț! Până și A. care e jumătatea mai atentă la finanțe a duo-ului nostru a fost de acord!

Biano Studio spațiu de scriere
proiect personal creat în Biano Studio

Ce mi-a plăcut:

- Produsele sunt foarte bine plasate în categorii cât mai diverse în funcție de destinația lor;
- Platforma este ușor de folosit, similară cu alte instrumente de creare de moodboards;
- Este disponibil și un instrument de scoatere a fundalului imaginilor, dar și unul care îți permite să plasezi obiectele într-o anumită ordine.

Ce mi-a plăcut mai puțin

- Instrumentul de eliminare a fundalului mai are nevoie de puțin fine-tuning. Unele produse devin cam... transparente (cum a fost și cazul vazei mele).


Alte proiecte create în Biano Studio

Per total, experiența a fost una interesantă și chiar distractivă! Ba mai mult, când i-am arătat lui A. rezultatul am început amândoi să ne gândim și la alte proiecte.  Visam de mult timp, în doi de data aceasta, să creăm un spațiu cozy pe balcon. Practic, să reinventăm acel spațiu pentru a-l face mai potrivit pentru diminețile leneșe de weekend petrecute în doi, doar cu niște cafele și niște planuri pentru după-amiază. Visam să redecorăm și sufrageria și să facem și holul ceva mai funcțional.

Așa că ne-am unit forțele și am conturat și câteva idei pentru spațiile comune din căsuța noastră.

Câteva idei pentru viitor

În doi, parcă totul a fost și mai frumos! Experiența din Biano Studio poate fi în multe feluri: te ajută să-ți vezi ideile din sfera home & deco cu alți ochi, dar e și o activitate relaxantă, inspiratoare. Sigur, așa cum se întâmplă când ne unim forțele, am mai realizat și câteva lucruri pe care ne-am fi dorit să le facem în platformă, dar la care momentan putem doar spera că vor fi implementate:

Dar, chiar și așa… deja posibilitățile ne dau frâu liber imaginației! Avem atâtea planuri: pentru noi, dar și fiecare pentru el. Asta pentru că da, suntem un cuplu, da facem lucruri împreună. Însă nu trebuie să stăm împreună tot timpul. Lipiciul ce ne unește pe noi e dragostea, iar ea e ceva invizibil și indivizibil! Avem și un munte de idei pentru căsuța noastră, iar acum avem și un instrument care să ne ajute să le materializăm: Biano Studio!

Indiferent de cum visezi, în doi, separat sau… ambele, te provoc să-ți creezi un proiect utilizând acest instrument și să-mi lași un comentariu în care să-mi spui cum ți s-a părut experiența și ce spațiu ai creat!

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr 14.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: