Bistro-ul meu cu factor GGM Gastro

GGM Gastro
sursa foto: ggmgastro.ro/ro, edit: Canva Pro

Cuprins

Nu știu cum și de ce m-am îndrăgostit iremediabil de Versailles. De străduțele mici, căsuțele colorate care respiră povești, de libertatea boemă ruptă parcă din alte vremuri, de Gaberem* (un bistro unde am regăsit pasiunea pentru bucătărie) – de toate m-am îndrăgostit.

Vedeți voi, a fost o vreme când respiram gastronomie, totul în jur era doar aromă. Sună poetic? Chiar era! Închideam ochii și simțeam aromele: cea de vanilie într-o plimbare în parc, de chili într-o seară în club, de ciocolată atunci când ieșeam la shopping cu prietenele. Dar, vedeți voi, chestia era și încă este cât se poate de reală. Specialiștii o numesc „sinestezie”: o particularitate neurologică în care un simț este perceput printr-un altul. Ba mai mult, nu e nicio vreo condiție rară: 1 din 200 de persoane, cu precădere femeile, prezintă o formă a ei.

Bine, eu de mică am fost inițiată în acest domeniu, al aromelor. Bunica, mama, mătușile – toate găteau divin. Au avut grijă să-mi transmită toate cunoștințele lor și toată pasiunea, dar când a venit vremea să-mi aleg un drum în viață m-au îndemnat să-mi aleg unul mai „profitabil”.  Așa am ajuns să fiu mai concentrată pe lucruri concrete: cifre, planuri de afaceri și de marketing. Aromele, bucătăria au trecut undeva pe locul doi… Însă atunci când am pășit în Gaberem s-a întâmplat magia! O tornadă de senzații, de arome, de bucurie imensă m-a luat pe sus și m-a aruncat fix în centrul memoriei mele.

arome
sursa foto: canva.com, edit: Canva.ro

Știam ce aveam de făcut! M-am întors în România și mi-am dat demisia. Aveam ceva bani puși deoparte cu care am pornit în căutarea unei locații și, nu știu ce noroc am avut, dar am găsit-o din prima! Ba chiar mi-au mai rămas și ceva bani pentru renovare, dar mai aveam nevoie de mult mai mult pentru echipamente, mobilier…

Așadar, am accesat pentru un credit pentru tinerii antreprenori. De asemenea, folosindu-mi cunoștințele am găsit și un expert, Geo, care să mă ajute cu sfaturi referitoare la echiparea bistro-ului meu! Singura lui cerință specială a fost să-i las mână liberă pentru a da afacerii mele un factor wow special, numit de el factor GGM Gastro – după numele companiei de unde aveam să achiziționăm echipamentele.

Acum, când scriu aceste rânduri, totul este pregătit în cel mai mic detaliu și înțeleg perfect ce a vrut să spună! Totul e explicat chiar în numele companiei.

Factorul wow din bucătăriile profesionale - factorul GGM Gastro

G = garanția calității

GGM Gastro a deservit până în prezent 350.000 de clienți internaționali din domeniul HoReCa, toți declarându-se mulțumiți de produsele lor.

Însă atât pentru mine, cât și pentru Geo, calitatea într-o bucătărie profesională se traduce și în preparatele rezultate. Voiam să includ în meniu preparate rafinate, cu acel iz franțuzesc inconfundabil, de pildă sos velouté de dovleac plăcintar cu bucățele de castane rumenite, așa cum gustasem la Gaberem. În mod cert, aveam să includ și o cremă tip Fontainbleau ce va fi servită cu un coulis de mango – curcubeu pe cerul gurii!  Așa că, am mers pe mâna expertului și am ales o mașină de gătit cu patru arzătoare de înaltă performanță din fontă nichelată.

Am mai ales și un mixer planetar, un cuptor profesional, dar și alte echipamente necesare într-o bucătărie de restaurant.

ggm gastro
sursa foto: ggmgastro.ro/ro; edit: Canva Pro

G = garanția prospețimii

Prospețimea este și ea un factor important. Astfel, pentru a păstra prospețimea ingredientelor, dar și a preparatelor un timp îndelungat, un frigider de 700 de litri și un congelator cu aceeași capacitate erau mai mult decât necesare. Ele îmi ofereau suficient spațiu de stocare, iar asta avea să ducă în viitor și la mai puține surprize neplăcute cum ar fi lipsa unui anumit ingredient cheie într-o perioadă în care nu prea se găsește pe piață.

Și ce-ar fi diminețile fără miros de cafea proaspătă? Ori după-amiezile fără un fresh de portocale revigorant? Iar în mod cert, serile ar fi infinit mai fade fără un pahar cu un vin de soi! Prin urmare, am adăugat pe lista noastră un automat de cafea, un storcător automat de portocale și un frigider special pentru vinuri. Ah, și pentru că desertul e mereu o idee bună, am adăugat și o vitrină panoramică pentru prăjituri cu afișaj digital al temperaturii, stabilitate ridicată și ușă glisantă pentru un acces facil.

M = mereu simplu

Rapid, bucătăria bistro-ului meu a prins un contur frumos. Îi și simțeam aroma de… umami* pe măsură ce avansam cu echiparea ei. Sigur, nu ajungeam la așa rezultat fără Geo care a avut inspirația de a conta pe GGM Gastro.  La ei a găsit soluțiile gastronomice perfect adaptate nevoilor meniului pe care îl aveam în plan, dar și pentru a facilita munca viitorilor angajați. 

Ne-am completat lista de aparatură cu o mașină de spălat vase, cu o hotă de perete și un sistem de apelare a chelnerilor. Toate acestea special gândite pentru a ușura munca personalului. De ce? Pentru că se știe bine: principalul motor al succesului e un staff fericit, iar acest lucru e realizabil doar prin implicarea managerului.

Norocul meu e că am avut și aliați cu experiență!

ggm gastro
sursa foto: ggmgastro.ro/ro; edit: Canva Pro

Salt în timp: bistro-ul meu: de la vis, la realitate

Totul s-a petrecut parcă prea repede, cât ai clipi din ochi. Sunt în bucătăria bistro-ului meu, Le Petit Gaberem, și în jur totul îmi miroase a mere verzi – aroma bucuriei, dar și a agitației.

Pentru mine e mai mult decât un vis. E ceva ce mocnea în mine, dar nu  știam cu exactitate ce. E pasiune pură, e ceea ce mă împlinește!

Pentru clienții mei e un hub de inspirație și de liniște. E locul acela unde își încep ziua cu o cafea, un croissant și ceva muzică ambientală. Tot aici, își răsfață papilele gustative la prânz, iar serile le petrec în compania prietenilor și a delicateselor franțuzești. E relaxare, e libertate, e savoare pură!

Le Petit Gaberem e toate acestea și chiar mai mult. Pe unul din pereți am înrămat o replică ce aparține chefului brazilian Alex Atala și cred în ea cu tărie:

Cea mai puternică rețea social media nu e Facebook, nici nu se află pe internet - e mâncarea. Ea interconectează toți oamenii.

Citatul acesta mi-a devenit motto și după el, atât eu, cât și echipa mea ne desfășurăm activitatea. Ne bucurăm să ne răsfățăm clienții cu tot ce iese din bucătăria noastră cu factor GGM Gastro și abia așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul!

*Gaberem – numele unui bistro real din Versailles;

*umami = gustul savorii, cuvânt preluat din japoneză.

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 16.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021