Inspirația vine cu un mobilier de baie asortat personalității tale

inspirație mobilier de baie
sursa foto: Facebook Savini Due, edit: Canva Pro

Cuprins

Știți de unde începe armonia în familie? Nu, nu din vreo carte despre relații sau dintr-o sesiune de terapie în cuplu. Armonia în familie începe din baie!

Da, din locul acela unde timpul se lungește de parcă ar fi elastic, 5 minute devenind 30  atunci când ea se pregătește pentru un eveniment banal cum ar fi mersul la supermarket. Această încăpere pe care o trecem cu vederea e, de fapt, cea unde ne dăm un refresh în fiecare dimineață. Tot aici ne mai ținem și un discurs în fața oglinzii ori rostim o mantră (eu fac asta des căci, deh, mintea creativă e evazivă). Pe scurt: aici ne simțim în pielea noastră! Din acest motiv e foarte important să ne amenajăm baia astfel încât să ne reprezinte.

Mânați de avântul de a locui împreună, eu și soțul meu am achiziționat un apartament deja aranjat. La început a fost super, ne plăcea tare mult, era și e în mare parte un vis împlinit! Dar, sunt mici lucrușoare pe care, încet-încet vrem să le schimbăm! Baia e unul din ele. Tot mă uit cu jind pe Pinterest, pe Instagram, adun idei și le pun într-un mood board din Milanote care parcă nu se mai termină.

Însă trebuie să și începem nu? Să lăsam visatul! Pe mine mă știți: sunt organizată până-n pânzele albe, așa că deja am început să mă documentez. Nu doar că știu ce va presupune acest proces, dar știu și pe cine pot conta: pe Savini Due – cel mai important producător de mobilier de baie din România și din Europa de Sud-Est. Dar, haideți să începem cu începutul!

sursa foto: Facebook Savini Due, edit: Canva Pro

Câte băi, atâtea stiluri. Sfaturi de amenajare potrivite fiecărei personalități

Pe https://savinidue.ro/mobilier-de-baie/ găsim o gamă variată de oglinzi cu sistem de iluminare LED, lavoare ceramice, măști și dulapuri pentru baie și capace pentru toaletă. Acestea sunt grupate în diverse colecții, potrivite fiecărui caracter și fiecărei exigențe:

Să ne alegem colecția de mobilier de baie! (Test de personalitate)

Și, totuși, poate vă întrebați cum vă puteți alege colecția potrivită personalității noastre? Ei, e simplu! Trebuie doar să efectuați testul de personalitate următor:

A fost ușor, nu? Ei, acesta e doar primul pas. Urmează ce e mai complicat, reamenajarea. Însă cu ceva sfaturi, eu zic că ne vom descurca și aici, cine ne stă nouă în cale? Cu informațiile potrivite, niciun obstacol nu e prea mare.

Sfaturi și idei pentru amenajarea băii

Dincolo de mobilier, pentru amenajarea băii trebuie să ținem cont și de spațiu. Dar, chiar și într-o baie mică putem crea ideea de spațiu jucându-ne cu lumini și culori. Ba mai mult, putem oferi băii un aer modern sau clasic prin simpla alegere a unei scheme de culori și a unui tip de gresie și faianță! Astfel, gresia și faianța cu finisaje glossy dau luminozitate încăperii, dar și un aspect clasic, atemporal. În schimb, dacă alegem o tentă mată și eventual contrastantă pentru gresie și faianță, vom obține un aspect modern.

În băile moderne, predomină contrastul dintre culorile neutre (alb, negru, bej) și cele calde sau reci – contribuind astfel la crearea unei atmosfere calde, relaxante. În băile clasice, însă, sunt preferate nuanțele clasice și „cuminți”. Dar, indiferent de alegere,  e important să optăm pentru o vopsea care rezistă la umezeală și se curăță cu ușurință.

inspirație mobilier de baie
sursa foto: Facebook & site Savini Due, edit: Canva Pro

Și, dacă tot vorbim despre umezeală și rezistență, e important să vorbim și despre materialul din care este fabricat mobilierul de baie pe care îl alegem. Indiferent de gamă, fie clasica Legno Masello (https://savinidue.ro/legno-massello) ori de moderna Fly, la Savini Due găsim doar produse din materiale de calitate: PAL, MDF, HDF, lemn masiv și lemn stratificat. De asemenea, lavoarele sunt fabricate din ceramică sau inovatorul HPL care are următoarele proprietăți:

Astfel, indiferent de surprizele pe care baia ni le poate pregăti de-a lungul timpului, baia va fi setată să reziste! Ba mai mult, începând din 2021, mobilierul Savini Due este produs 100% din materiale lemnoase certificate FSC, astfel, compania contribuie la protejarea pădurilor, sursa lemnului fiind identificabilă.

Baia mea de vis

inspirație mobilier baie
sursa foto: Facebook Savini Due, edit: Canva Pro

OK, destul cu teoria! Hai să vedem și puțină practică! Tema de casă: baia mea de vis. Ah, și nu, nu l-am uitat pe soțul meu. Am făcut amândoi testul și am obținut același rezultat: colecția Linea (https://savinidue.ro/linea/). Doar nu credeați că o să fac toate schimbările de una singură, nici gând așa ceva!

V-am mai spus că ne potrivim, nu? Ei uite că și aici coincidem și am nimerit chiar bine! Linea este o gamă versatilă ce permite îmbinarea pieselor de diferite culori și finisaje pentru a obține un spațiu modern, funcțional și unic.

E foarte important pentru noi să avem spații de stocare suficiente. Însă baia noastră e de dimensiuni medii (o idee mai mică dacă era probabil trebuia să ne reorientăm spre colecția Perla: https://savinidue.ro/perla/). Nu vrem să facem rabat nici de la spațiu. Mobilierul de baie Linea, prin designul său minimalist și funcționalitatea sa oferă soluții ingenioase și 100% funcționale. Practic, oferă mai mult spațiu de stocare decât ne-am aștepta! Iată câteva dintre piesele pe care le-am ales:

În materie de culori, vom merge pe ceva natural, cum am ales deja blatul cu finisaj Rovere Naturale. Vom vopsi un perete în culoarea salviei, iar altul va fi îmbrăcat în faianță albă mată. Ah, ce frumos va arăta! Abia aștept ca acest plan să devină realitate!

inspirație mobilier de baie (2)
sursa foto: Facebook Savini Due, edit: Canva Pro

Ce va spune despre noi viitoarea noastră baie?

Viitoarea noastră baie ne va reprezenta în totalitate. Va fi o reflexie a noastră: un cuplu practic, cu spirit ludic, mereu în mișcare, dar atent la detalii.

Va fi, cum spuneam la început, locul în care în fiecare dimineață vom da un reset la sistem. Căci, până la urmă, așa începe armonia: cu o sesiune de îngrijire matinală. Mai mult de atât, pentru mine, baia e și un loc al inspirației: multe idei de articole sau de povești îmi vin aici așa că… stați doar să vedeți când va fi gata ce idei colorate îmi vor curge!

Dar, destul despre mine și planurile de reamenajare ale familiei mele! Să vorbim despre voi! Ce reprezintă baia pentru voi? Și pe voi vă inspiră? Ori vă dă refresh? Cum ați decora baia voastră ideală și, mai important, care e mobilierul Savini Due potrivit personalității voastre?

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 21.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: