Brad vs. Brad. De ce lupta e câștigată de un Brad Artificial

brad artificial
sursa foto: Depozitul de Brazi, edit: Canva Pro

Cuprins

Țin minte și acum primul brad. Mama și tata au venit cu el pe aproape 80 de kilometri pe autobuz, o rată veche, de la Pitești până la țară. Era cam… chel, dar era frumos, ceva nemaivăzut. Mirosea frumos, a proaspăt. L-am îmbrăcat în luminițe colorate apoi am mâncat portocale și covrigi încălziți pe sobă.

Acela a fost începutul iubirii mele pentru brazi, mai precis pentru împodobitul lor. Sigur, de atunci preferințele mele s-au schimbat și am ajuns să aleg un Brad Artificial.

Da, ați citit bine, sunt una dintre acele persoane pentru care în lupta brad natural vs. Brad Artificial, câștigător detașat este cel de-al doilea. Motivele pentru care prefer un Bradut Artificial sunt, după cum veți vedea, multe și variate.  Însă cel mai bine cred că este să încep povestea mea și a brazilor de Crăciun ce au urmat. Așa că, faceți-vă comozi, luați-vă ceva cald de băut și pregătiți-vă să citiți o scurtă poveste cu tâlc! Promit să termin la timp pentru a vă lăsa și pe voi să vă pregătiți de venirea Moșului!

  • Foto video: Depozitul de Brazi, animație și audio: Breakout Clips

Povestea mea și a primilor mei brazi

Dau un mic rewind, la fel ca în anii ’90 când derulam casete, mă întorc la acel prim brad. Îl priveam cu ochi mari și mirați, iar el lumina răspândind bucurie și culoare în întreaga casă. Nici noaptea nu-l scăpam din ochi.

Eram mică atunci, nu mai văzusem alți brazi, așa că mă îndrăgostisem cumva de el. Anul următor, cum nu mai eram la țară la bunici, am insistat să merg și eu să aleg pomul de Crăciun. Așa că, ai mei  nu au avut scăpare, m-au echipat cu cizmulițele mele din cauciuc roșu, mi-au tras un fes alb și a urmat un drum lung spre piață. Cum pe vremea aceea nu erau taxiuri în oraș, iar ai mei nu aveau mașină, a trebuit să luăm și sania, dar nu pentru mine, ci pentru brad. Trebuia adus acasă cumva, nu?

În piață, evident, ochii mei au căzut pe niște brazi înalți, bogați, dar incredibil de scumpi. Cu greu i-am lăsat pe ai mei să cumpere un brad de înălțime medie și cu crengile un pic mai rare. L-au pus pe sanie și am pornit pe casă. Apoi, a urmat un proces laborios, tata a cioplit trunchiul pomului pentru a-l putea pune în suport. Desigur, înainte mama așezase în locul în care urma să fie pus bradul o folie imensă de celofan. Aveam să înțeleg peste câteva zile de ce: lăsa ace, parcă năpârlea mai ceva ca pechinezul mătușii!

Toată această procedură s-a repetat ani de zile, până ce, văzând cum prețul pentru Brazi de Crăciun creștea exponențial și nejustificat părinții mei au decis să pună piciorul în prag. Au cumpărat unul artificial și, de atunci, lucrurile s-au schimbat complet!

brad artificial
sursa foto: Depozitul de Brazi, edit: Canva Pro

Cum sunt sărbătorile acum

Am ținut acel brăduț artificial ani buni și cred că încă mai e pe la țară, prin pod, pe undeva, așteptând să fie pus în funcțiune.

În clipa în care m-am mutat la casa mea, unul din primele lucruri pe care le-am făcut a fost să-mi aleg un brad nou, mai ales că acum există o ofertă variată de Brazi Artificiali cu Aspect Natural.

Îmi place să cred că am ales bine, tot timpul primesc aprecieri legate de aspectul lui! Pur și simplu este perfect! Față de brazii naturali care, de cele mai multe ori, au ramuri inegale și nu sunt nici prea bogați, cei artificiali arată ca scoși dintr-o revistă de decorațiuni interioare. Și cui nu-i place să aibă așa frumusețe în casă? Desigur, mai sunt și alte aspecte de luat în seamă!

Brad Artificial vs. Brad Natural

1. Costul per utilizare, longevitate

Cum spuneam mai sus, prețul brazilor naturali a tot crescut. Sigur, unul artificial costă și el dacă ne dorim unul de calitate. Dar, să ne gândim la un singur lucru: pe primul îl folosim o singură dată. Apoi, de cele mai multe ori ajunge la gunoi, prea rar fiind replantat. În schimb, cel de-al doilea, are o durată de viață de 8-10 ani. Altfel spus: îl plătim o dată și îl folosim un deceniu!

2. Mai ușor de transportat și depozitat

Evident, un brad artificial e mai ușor de transportat. De obicei vine dezasamblat și ambalat într-o cutie. Tot ce trebuie să facem este să îl despachetăm și să îl asamblăm. La finalul sărbătorilor, trebuie doar să repetăm procesul în sens invers! În dezasamblăm, împachetăm și îl depozităm. Simplu și fără să ne stresăm gândindu-ne ce vom face apoi cu el.

3. Mai puțină curățenie de făcut

Desigur, sub un brad artificial nu e loc de nimic altceva în afară de cadouri! El nu lasă ace!

brad artificial
sursa foto: Depozitul de Brazi, edit: Canva Pro

4. Protejăm natura

Un brad natural are nevoie de 12 ani pentru a atinge o înălțime de 2 metri. Cum trăim într-o perioadă în care mai mult ca oricând trebuie să protejăm natura, nu pare o idee prea bună. Sigur, o opțiune pot fi cei crescuți în pepiniere, dar asta până să ne gândim la dioxidul de carbon emis în timpul transportului.

5. Modele variate

Un alt aspect ce punctează decisiv e și multitudinea de tipuri de Brazi Artificiali:

La drept vorbind, unele modele ar fi dificil de menținut în casă în stare naturală, iar altele sunt imposibil de găsit în alt mod!

Concluzia acestui duel

Concluzia e una singură: bradul artificial iese, fără echivoc, câștigător. Dacă ar fi fost un meci de box, cu siguranță cel natural nu ar fi avut nicio șansă. Cu un croşeu stânga-dreapta stânga-dreapta, primul l-ar lăsa K.O. pe al doilea.

Dar, zic să nu recurgem la violențe. Nu despre asta sunt sărbătorile. Sfatul meu este să alegeți smart de la început. Așa vă veți bucura și voi de un Crăciun în deplină armonie, umplut de frumos și lipsit de griji (mai ales de cea a acelor!).

brad artificial
sursa foto: Depozitul de Brazi, edit: Canva Pro

De unde vă puteți lua un brad artificial premium?

Un alt sfat pe care vi-l ofer e să nu vă pierdeți timpul prin magazine. Cel mai rapid, mai comod și mai sigur (ținând cont de contextul actual) este să vă achiziționați bradul de pe site-ul Depozitul de Brazi. Față de brazii artificiali din magazine, aici veți găsi produse premium cu aspect real. În plus, acestea sunt fabricate cu grijă și atenție maximă în UE și nu în China sau pe vreun vapor în drum spre Europa.

Brazii de pe acest site sunt, cu adevărat speciali fiind prezenți în locuri din cele mai exclusiviste: hoteluri de lux, ambasade, studiouri TV ș.a.m.d. De asemenea, pe lângă modelele full 3D cu aspect natural, pe Depozitul de Brazi veți găsi și variante smart care își modifică dimensiunea și diametrul ori au instalație integrată.

Însă, indiferent de opțiune, important e ca brăduțul ales să vă aducă bucurie. Sper ca experiența mea și sfaturile din acest articol să vă fi pus pe gânduri! Așa că, înainte de a încheia sunt curioasă de opinia voastră:

[yop_poll id="4"]

Articol scris pentru SuperBlog 2021, proba nr. 22.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021