Început de decembrie. Jurnal de trăiri și intenții

început de decembrie
fotografie din arhiva personală, edit: Canva Pro

Cuprins

Dacă ziua asta ar fi un cântec, s-ar numi „Decembrie, vineri”. Dar, nu e. E o simplă zi de vineri într-un decembrie care nu știu când și cum a venit. Știe cineva pe unde s-a evaporat 2021? Eu una cu siguranță nu. A fost un an rollercoaster pentru mine, dar încă nu e vreme de bilanț: mai am câteva bucle (sau cum s-or numi) de trecut.

Așa că azi tot ce pot face e să mă bucur că e vineri la finalul unei săptămâni scurte. Am închis laptopul de muncă. Mi-am pus niște muzică ambientală și scriu. Mai încolo vreau să citesc puțin. Am terminat Litere pe fulgi de nea, iar azi vreau să mă delectez cu două povești din Șotron pe zăpadă. Vor urma și recenzii, evident, dar e vreme și de asta.

Da, am redus viteza. Probabil am obosit. În ultima vreme am tot alergat, nu știu dacă ați observat, dar nu am mai scris nici în Jurnalul de SuperBlog așa cum făceam de obicei. Motivul e simplu: între un articol și altul, viața se întâmplă. Dar, ediția asta mai mult ca oricând, am tot alergat. Am alergat între treburile și grijile mele din offline și articolele pentru competiție care, cred eu, au fost de fiecare dată diferite. Ar fi multe de spus, dar voi reveni cu un articol mai amplu, așa cum v-am obișnuit, după ce se afișează toate notele și clasamentul se stabilizează.

Momentan am nevoie de liniște… Și de scris, mereu am nevoie de scris. Uneori mă gândesc că mi-ar fi plăcut să am o viață boemă, să stau cu orele la birou sau într-o cafenea și să debitez povești. Dar, apoi îmi amintesc că am încercat asta  și ajunsesem să urăsc scrisul. Așa că rămân în banca mea, stau chill cât mai pot căci în curând începe și febra sărbătorilor. Toate pregătirile o să mă ia pe sus, parcă văd asta… Și, totuși, dacă am învățat ceva în ultima perioadă, acel lucru e că nu există ceva ce să nu-mi fie în putere.

început de decembrie
sursa foto: Pexels

Intențiile mele pentru luna decembrie

Până la urmă, noi suntem cei care ne creionăm destinul. Noi și doar noi. Nu ceilalți. Totul e o rezultantă a acțiunilor și gândurilor noastre. Cumva, a trebuit să învăț asta the hard way. Dar, probabil că e singura cale pentru un berbec! Așa că, de acum înainte, o să pornesc la drum setându-mi intențiile potrivite și cadrându-mi așteptările.

Pentru luna decembrie, intențiile mele sunt:

Așa să-mi ajute Doamne-Doamne și Cristoșelu’! Dar, mai vreau ceva și sper să mă țin de acest obicei măcar la fiecare început de lună! Vreau să împart cu voi câteva lucruri găsite online care sigur-sigur vă vor aduce un zâmbet.

început de decembrie
sursa foto: Pexels

Idei magice pentru luna decembrie

Știți doar că deviza mea e sharing is caring, dar am ajuns la concluzia că e mai mult de atât. Când recomanzi cuiva ceva, practic, dai mai departe magia. Și câtă nevoie avem de ea, mai ales acum, în vremurile astea!

Pentru început, o să vă transmit și vouă îndemnul Denisei de a-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun. E chiar terapeutic, credeți-mă căci vorbesc din experiență! Și eu am scris una și acum stă la loc de cinste pe Atitudine slabă.

Apoi, după ce faceți asta, puteți să începeți să învățați să nu vă mai judecați așa dur, să vă acceptați cu bune și rele. Vă va face bine și vouă, dar și celor din jur! Azi dimineață, într-o pauză am citit în cel mai nou articol al Mirelei următoarea chestie și mi-a mers la suflet:

Provocarea mare pentru noi e să ne acceptăm unii pe alții. Aici cred că e dificultatea cea mai mare. Aici trebuie să lucrăm cu toții. Pentru că suntem atât de diferiți și ne bucură și ne aduc fericire lucruri, decizii, oameni atât de variați, că nu putem, nici dacă ne dorim din tot sufletul nostru, să ne punem în papucii altor oameni. Acceptarea de sine e benefică pentru fiecare și face parte dintr-un proces care să ne aducă fericirea.

Nu știu voi, dar eu una mi-aș imprima și pune citatul ăsta la vedere. Sau l-aș trimite tuturor oamenilor care se grăbesc să judece. Dar, asta e doar una din ideile cu care veți rămâne după ce veți citi articolul, link-ul e mai sus!

Și ultima mea recomandare e din sfera organizării, dar una diferită, cu inspirație și cuvinte la purtător. Vorbesc, evident, despre agenda pe care Mona urmează să o scoată, o agendă potrivită fiecărui an dedicată în special femeilor pe care eu una abia aștept să o văd în magazinul Siono!

… Și cam atât! Voi cum ați început luna decembrie: cu ce sentimente și ce intenții? Ce lucruri interesante ați mai găsit online?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021