Cât de important este Crăciunul? (gp)

cât de important e crăciunul

Înainte să răspund la întrebarea Cât de important este Crăciunul?, trebuie să dezvălui o metodă interesantă prin care poți află răspunsul: ca să afli cât de important eșți tu, imaginează-ți o lume … fără tine!

Imaginează-ți câți oameni îți vor duce efectiv lipsa, imaginează-ți ce s-ar întâmpla la locul tău de muncă dacă nu ai fi tu, imaginează-ți inclusiv ieșirile cu prietenii tăi. Cum s-ar simți ei fără ține? Cum s-ar simți angajatorul, fie el și statul, fără serviciile tale? Cât de ușor eșți de înlocuit la locul de muncă (și, mai ales, după cât timp)?

Evident, poate faci o chestie de înaltă calificare, sofisticată, bine plătită. Asta nu înseamnă, însă, că eșți unicat, că eșți singurul capabil să facă acea muncă. Nu înseamnă că eșți singurul care șție chestiile acelea.

Dacă în cazul tău poate nu poți fi obiectiv, din motive evidente, gândește-te la cei din jurul tău. Gândește-te la colegul de muncă, gândește-te la cel mai bun prieten, gândește-te la alte persoane pe care le cunoșți. Cât de importante sunt ele, cum ar decurge viață pe acest Pământ dacă el ar dispărea pur și simplu?

Gândește-te mai ales la persoanele antipatice și fă comparație între colegul genial, dar arogant, și colegul mai prostuț, dar extrem de săritor. Care dintre ei este cu adevărat indispensabil? Care dintre ei este cu adevărat important?

Nu răspund la întrebare, fiecare o va face pentru el, însă mai dau o tema de gândire. Te-ai gândit vreodată cum ar fi să se închidă brusc toate bisericile (de toate confesiunile, inclusive moscheele și sionagogile) din țară ori din lumea asta? Pentru tine Biserica nu e importantă, e chiar antipatică, dar ți-ai imagina LUMEA această fără nicio biserica? Dacă ai impresia că viață ta ar fi mai bună, eu zic să te mai gândești un pic. Dacă ție nu-ți fac viață mai bună în mod direct nu înseamnă că indirect nu te ajută. Dacă după închiderea lor ar crește numărul infracțiunilor, nu-i așa că, de fapt, închiderea lor te-ar afecta?

Acum voi lua alt exemplu, la fel de controversat: sălile de jocuri de noroc. Tu n-ai treaba cu ele, într-un fel te-ai bucură dacă s-ar închide. Nu-ți plac oamenii care le frecventează. Niște dubioși. Însă dacă brusc ar crește șomajul și vânzările firmei tale ar scădea, așa-i că te-ar afecta? Așa-I că atunci când vinzi o haina ori alimente nu te interesează unde muncește cumpărătorul și nici ce face în timpul liber?

Așa că, ajungând la întrebarea inițială, Cât de important este Crăciunul?, răspunsul se împarte în 2: cât de important este Crăciunul PENTRU MINE, respective cât de important este Crăciunul pentru toată omenirea.

Pentru mine, recunosc, este puțin important. În lumea mea îngustă și profund atee, Crăciunul nu există. Multe chestii, în frunte cu închiderea întregii lumi, mă afectează. Mi-aș dori să pot merge la teatru și la cinema la fel ca-n oricare altă zi. Chiar m-am bucurat când au fost deschise niște mall-uri de Crăciun și de Paște. Măcar a doua zi.

Însă conștientizez importantă Crăciunului pentru toți ceilalți și, totodată, nu pot nega efectul pe care l-ar avea dispariția bruscă a acestei sărbători, impactul ei atât economic, cât și psihologic.

În plus, eu sunt setat pe neinterzicere, nu vreau să desființez ori să interzic tot ce-mi displace, drept urmare, oricât de mult NU mi-ar plăcea Crăciunul, îl las în pace, nu am de gând nici să-l interzic și nici să-I schimb numele. Nu mă deranjează să aud cuvântul CRĂCIUN, nu mă deranjează să văd Moși Crăciuni, nu mă deranjează ornamentele din oraș, deși-s conștient de prețul lor exorbitant.

În același timp, voi lua atitudine vizavi de interzicerea cuvântului Crăciun exact la fel cum iau atitudine vizavi de oricare alte interziceri.

Hai s-o luăm invers: pentru Crăciun, pentru sărbătoarea ca atare, cât de important și de relevant eșți tu? Dacă tu ai dispărea, cum s-ar schimbă sărbătoarea Crăciunului pentru cei din jur? Cât de important eșți tu ca angajat, tu ca membru al familiei, tu ca prieten?

Că să parafrazez o zicere importantă (și s-o adaptez situației): nu te întreba cât de important este Crăciunul pentru tine, ci întreabă-te cât de important ești tu pentru Crăciun.

Nu știu ce să zic în cazul meu, însă va las pe voi să spuneți. Emil Călinescu este numele meu, dețin 11 bloguri, exact cât o echipa de fotbal. Câteva dintre ele sunt link-uite pe parcursul articolului. Pe restul va trebui să le descoperiți singuri.

Așadar, cât de important este Crăciunul PENTRU ȚINE și cât de important eșți tu pentru Crăciun? Aștept răspunsuri cât mai diverse. Iar înjurăturile, dacă e cazul, trimitE-MI-Le pe blogurile personale. For the good of the game, că să zic așa.

Ce nu ne spune Emil, însă, e că dincolo de imaginea asta de Grinch ori de hater, ce naiba o fi, e o persoană foarte sociabilă și un partener extraordinar de conversație pe orice subiect! Ah, și-l puteți citi și în Litere pe fulgi de nea unde apare și povestea mea, Back to December!

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: