Schimbă ceva!

schimbă ceva!

Cuprins

În ianuarie, inspirată de Cristina Oțel, îmi alegeam cuvântul „evoluție” drept cuvânt al anului. Mai precis, mi-am ales acest cuvânt să-mi fie un soi de cârmă care să mă ajute să-mi stabilesc și mențin direcția prin jungla ce a fost 2021.

Sincer, nu cred că puteam alege un cuvânt mai bun, căci punând bine sub lupă anul ce aproape se încheie, observ că evoluția a fost un laitmotiv. Sigur, lucrurile nu au venit de la sine. Legea atracției nu funcționează pe un principiu atât de rudimentar. Acum o voi cita pe Raluca, căci ea are ceva mai multă știință în domeniu:

Atragem ce spunem și ce gândim în majoritatea timpului. Adică acel gen de gânduri pe care nici măcar nu le mai conștientizăm 90% din timp, pentru că ele rulează de atâta timp încât s-au transformat în programe mentale automate. De aceea este și atât de greu să ne schimbăm tiparele. Și mai este ceva. Ceva ce se spune mai rar. Atragem ceea ce suntem și ceea ce simțim în interiorul nostru.

Raluca Anghel, eunmicsecret.ro

Așa că evoluția mea nu a picat din cer ca o pară mălăiață. Am muncit din greu pentru ea, am luptat să-mi schimb multe dintre programele mentale. O vreme a fost ca la balamuc, prinsă între ce obișnuiam să fac și ceea ce îmi doream cu adevărat pentru mine. Însă am izbutit (se putea observa asta încă de când mi-am făcut bilanțul de jumătate de an). Sunt mândră de tot ce am reușit. Trag linie și pot spune că sunt o versiune mai bună a mea, iar pe lângă „evoluție”, 2021 mi-a fost guvernat și de un îndemn pe care mi l-am tot repetat: „Schimbă ceva!”.

schimbă ceva
edit: Canva Pro

Schimbările din viața mea: ce lecții m-au învățat și ce evoluții mi-au adus

Pe plan profesional

Ani de zile m-am complăcut într-un job în care nu mă regăseam. Sigur, performam, căci pentru mine nu era nicio altă cale decât cea în care dădeam tot ce aveam mai bun pe baricade. Eram mereu cea mai implicată, cea mai săritoare, iar asta m-a costat multe: sănătatea mea fizică și psihică… Mai ales aceasta din urmă, căci nu mă regăseam deloc în toate tabelele și graficele mele.

Parcă mă închideam cu totul într-o cutie. Așa că într-o zi am ales să pun stop și am aplicat pentru un alt post într-un departament diferit, cu alt management și, mai presus de toate, ceva ce presupune o activitate mai apropiată sufletului meu. Însă ce vă scriu aici e doar pe scurt, schimbările de job aduc mereu beneficii la care poate nici nu ne gândim. Acum e decembrie deja, iar în dreptul meu pe LinkendIn  nu mai scrie Aftersales Engineering Budget & Performance Pilot, ci, mai simplu, dar mai cu sens pentru mine: Digital Content Specialist.

A fost ceva ce îmi doream, dar pentru a reuși asta a trebuit să-mi înving mai multe limitări mentale:

schimbă ceva!
edit: Canva Pro

Pe scurt, schimbarea de job, a fost cea mai mare provocare a mea pe anul acesta. Însă a fost și cea mai mare reușită. Ba chiar mi-a oferit și ceva lecții și lucruri bune:

În blogging și scris

Când vine vorba de scris, cumva liniile fuseseră trasate din toamna anului trecut. Am apărut într-o altă antologie Siono, de data aceasta cu o poveste iernatică, un pic mai mult sau mai puțin melancolică. Cumva era o certitudine că voi face asta, deci nimic nou… poate doar povestea!

În primăvară am bifat un loc II în Spring SuperBlog urmat de o gală cu peripeții la mare. Dar, până la urmă, în memorie ne rămân întipărite amintirile acestea mai… ieșite din comun, nu?

Însă adevărata schimbare a venit în toamnă și, zic eu, a avut de a face și cu schimbarea de perspectivă pe care mi-a adus-o noul job. Cu încrederea în mine la cote maxime, am intrat în SuperBlog și am dominat competiția de la un capăt la altul scriind într-un alt fel decât în modul în care o făceam de obicei: punând accent pe mine.

schimbă ceva! (4)

În ceea ce privește scrisul, trofeul SuperBlog 2021 reprezintă cel mai mare succes al meu de anul acesta. Și, pe lângă o bucurie imensă, m-a învățat și multe lucruri, dintre care cele mai importante sunt:

Eu la final de 2021

La final de 2021 zâmbesc. Am învățat multe lucruri. Am câștigat cea mai longevivă competiție din țară. Am făcut și o schimbare de job pe care nu o plănuiam (chiar am aplicat din impuls), dar care m-a bucurat enorm și mi-a adus numai lucruri bune.

Tot acum realizez că anul acesta am început să mă ascult tot mai mult. Să am mai multă grijă de mine. Și, mai important, să fiu recunoscătoare și să îmi exprim recunoștința! Sunt recunoscătoare pentru tot ce am și tot ce va veni! Iar de acum încolo nu mă voi mai teme să fac schimbări, căci acum sunt ferm convinsă că doar ele duc spre evoluție!

schimbă ceva citat
edit: Canva Pro

P.S.

La mulți ani, dragilor! Să fie 365 de zile pline de bucurii, cu sănătate și tot ce vă doriți să se materializeze!

D.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: