Mă iubesc acum mai mult decât oricând

mă iubesc

Nu știu de ce femeile ori, mă rog, unele dintre noi suferim de boala asta a comparatului. Ne comparăm cu mamele noastre, surorile, vecina de la doi, colega de contabilitate, modelele din reviste, vedete. Partea nasoală e că mereu ieșim în pierdere: mereu cealaltă va fi mai slabă, mai frumoasă, mai cu stea în frunte…

Presiune socială? Promovarea unor imagini false, nesănătoase, ultra-sexualizate în mass-media și social media? Toate la un loc? Aș merge pe ultima variantă, dar, sincer, e treaba specialiștilor. Ce vreau eu să înțelegeți de aici e că avem de a face cu multe distorsiuni ale adevărului. Nu vom putea fi niciodată ca JLo, nici ca vecina. Fiecare om e unic fizic și psihic… dar, totuși… Ah, e greu să nu te compari!

Multă vreme am suferit din cauza acneei, dar și a formei nasului meu… mai ales din cauza nasului. În generală eram mereu ținta glumelor din cauza asta și așa, multă vreme, mă vedeam urâtă. Am învățat să îmi țin în frâu coșurile, dar, pe cealaltă parte, nu prea aveam ce face. Am început să contemplu ideea unei rinoplastii până când…

...am învățat să mă iubesc

Da, am învățat să mă iubesc! Însă lucrurile nu au venit așa, dintr-o dată. A fost un proces îndelungat. A fost necesar, mai întâi să scap de acel mediu toxic. Apoi, pe măsură ce am crescut, am realizat că oamenii mă plac și așa: imperfectă. Ba chiar unele chestii parcă doar eu le vedeam!

mă iubesc

Însă totul a fost cu adevărat desăvârșit doar în clipa în care am găsit omul potrivit. Omul care m-a învățat să mă uit prin ochii lui și să mă văd frumoasă. Omul care mi-a arătat că sunt perfectă așa cum sunt. Omul care mă încurajează, mă sprijină și mă laudă.

De când îl am pe A. în viața mea pot spune că și eu mă iubesc așa cum sunt. Cu un pic de celulită, cu nasul borcănat și tenul gras cu urme de la acnee. Și… până la urmă cui îi pasă! Sunt mult mai mult decât ambalajul meu exterior oricum!

Știu, să-ți pese de cum arăți sună frivol. E frivol. Dar, e inevitabil să nu te uiți în oglindă măcar o dată apoi pe stradă ori la TV ori pe Instagram ori pe coperta unei reviste și să nu vrei să fii ca altcineva.

Și mai știu că probabil veți vrea și sfaturi cu ce e de făcut. Dar, adevărul e că nu am ce să vă spun. Probabil acest proces e diferit de la persoană la persoană. Dar, țineți cont de ce vă scriu acum: e imposibil să nu aveți o trăsătură frumoasă cel puțin – poate ochii, părul, mâinile…

Nu ar strica să începeți cu o listare a lucrurilor care vă plac la voi atât fizic, cât și psihic. Puteți apoi să lărgiți lista: întrebați oamenii dragi. Tare bine o să vă prindă acest exercițiu, veți vedea!

♥D.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021