Începe Spring SuperBlog 2022. 5 sfaturi pentru cei care vor să restarteze creativitatea

spring superblog 2022
foto: Canva Pro

Primăvara e fix după colț, în teorie. Dacă ne uităm pe geam, vremea parcă s-a urâțit. Dacă ne uităm la știri sau pe Social Media, nici veștile nu sunt din cele mai bune. Dar, nu ne puteam lăsa copleșiți de toate. Mai e loc și de bine în lume și, evident, de creativitate! Mâine e 1 martie și, conform tradiției se dă startul pentru Spring SuperBlog 2022.

Sub deviza „Restartăm creativitatea”, competiția revine în forță cu multe surprize și noutăți pentru participanți, dintre care cele mai importante mi s-au părut:

Sună interesant, nu?

Sfaturile mele pentru cei care vor să participe la Spring SuperBlog 2022 sau la orice altă ediție a competiției

Indiferent de ediția la care alegeți să participați, SuperBlog e un adevărat maraton! Aveți nevoie de nervi tari, de răbdare și de resurse inepuizabile de creativitate. Știu: e ușor de scris, mai ales când privești totul cu detașarea celui care și-a adjudecat trofeul și și-a propus ca măcar pentru o perioadă să facă pe majoreta pentru concurenți.

Pe lângă încurajări mi-am propus încă din decembrie să fiu alături de cei care vor dori și cu sfaturi și informații. În acest mod am ales să rămân încă activă în competiție. Am scris, desigur, care au fost cele trei ingrediente care mi-au asigurat succesul în ediția de toamna trecută. Dar, mai ales pentru cei noi, mai sunt și altele de spus! Sunteți curioși? Bun!

spring superblog 2022
foto: superblog.eu
  1. Fiți voi înșivă! Nu există o rețetă a succesului. Sigur, vă puteți inspira de la foștii participanți ori din articolele care au câștigat. Însă nu încercați să copiați, va suna forțat. Fiecare are stilul său, propria sa notă personală distinctă și, cine a știut să joace această carte a avut de câștigat!
  2. Creativitatea nu constă doar în a folosi Canva, PhotoShop, InShot, Filmora, Adobe Creative Cloud sau eu mai știu ce soft de editare foto-video. Nu stă nici în modul în care îți construiești textul (în versuri, în proză, sub formă de quiz… eu mai știu). În SuperBlog, creativitatea e un mix din toate aceste ingrediente. (Sigur, cele vizuale ies un pic în evidență însă fără un text bun, ele sunt mai fade decât o ciorbă nesărată.)
  3. Mizați pe evergreen, adică pe articole care să fie valabile oricând, indiferent de an sau de perioadă. SuperBlog se termină, dar articolele rămân și cred că vreți ca ele să fie citite și după ce expiră
    perioada competițională!
  4. Dacă primele note nu sunt foarte bune… nu vă grăbiți cu contestații. Vor urma și alte probe și nu vreți să vă irosiți cele trei contestații încă de la început când multe se mai pot schimba până la final de competiție.
  5. Citiți, înțelegeți și aplicați regulamentul competiției. E o formă de a vă respecta pe voi, competiția și ceilalți participanți!

Pe lângă ce am scris mai sus, vă invit pe toți, indiferent dacă vă înscrieți sau nu în Spring SuperBlog 2022 să participați la webinarii! Vă vor ajuta să înțelegeți și să priviți blogging-ul cu alți ochi. Prima sesiune a fost ținută chiar de mine, iar tema a fost una dragă mie: Storytelling. Am mai vorbit și despre cum îmi organizez articolele, despre documentare, dar… vor mai veni și alte teme interesante!

Bun, cam atât pentru azi! Sper că toate aceste sfaturi să fie utile pentru voi!

Doar o curiozitate mai am: cine a completat deja formularul de înscriere și cine are de gând să o facă?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021