Aleg să port haina fericirii. Despre emoții ca niște rochii

emoții

Cum ar fi ca emoțiile noastre să fie niște haine pe care să le schimbăm după bunul plac?

În dimineața aceasta, în timp ce-mi beam cafeaua, am recitit un articol al Dianei Cosmin intitulat „Tristețea, fericirea și alte emoții care atârnă în dulap”. M-am regăsit în el, recunosc, chiar n-am de ce să mă ascund în spatele tastaturii. A fost o vreme când o ședință de shopping off- sau online erau tot ce aveam nevoie pentru a-mi alina tristețea sau anxietatea. Era de parcă starea mea de bine era pe undeva atârnată pe un umeraș și aștepta ca eu să o probez.

Retail therapy, terapia prin cumpărături, nu e ceva nou. Experții spun că shoppingul ne dă senzația de control. Conform unui studiu, senzația pe care ne-o oferă achiziționarea unui articol care ne place ne poate crește cu până la 40 de ori simțul de a avea control asupra propriei vieți. În plus, cred că știm cu toții acel sentiment de uitare, de abandon pe care îl avem atunci când mergem să cutreierăm magazinele. Un alt studiu a dovedit că 62% dintre cumpărători își iau ceva pentru a se înveseli.

Eu sunt dovada vie că această terapie… neconvențională (să-i zicem) funcționează. Dar, tot adunând diverse în dulapul meu, nu făceam decât să adun lucruri. Pe unele nu le-am purtat nici până în ziua de azi, deși atârnă de ani de zile în dulapul meu. Uneori mă trezesc privindu-le și parcă-mi văd toți demonii și toate fantasmele unite într-o horă. Și, da, acesta a fost unul dintre motivele pentru care am luat în considerare minimalismul.

 

Dar, dincolo de beneficiile acestui stil de viață, am crescut. Și, odată cu asta, am înțeles că totul e în puterea mea. Știu acum în ce îmi găsesc fericirea și aleg să o port zi de zi de parcă ar fi o rochie drăguță de care nu mă mai pot lăsa. Ba chiar aleg să o și arăt zi de zi, oricum ar fi ea, chiar și într-o poză un pic neclară, chiar și în situații în care par gri.

Atunci când alegi să porți fericirea, fie ea cât de mică, toată perspectiva ta asupra vieții se schimbă.

Știu, există și vremuri sumbre, în care totul pare negru. Însă totul se disipă cu un strop de fericire și unul de speranță. Hai să alegem aceste și să le purtăm zi de zi! Hai să încercăm să lăsăm loc de emoții pozitiv, cât de puțin putem și totul se va transforma în bine, veți vedea!

Care e primul pas pentru asta? Recunoștința, evident!

D.

foto: Pexels & arhiva personală

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: