Jurnal de iulie. Ce am făcut când nu am scris

jurnal de iulie

Luna aceasta nu prea am trecut pe aici. Cu excepția articolului despre vacanța în Rodos, nu am mai scris niciun cuvințel. Și gândindu-mă bine, chiar absolut niciun cuvințel – nici aici, nici pentru roman, mailurile și discuțiile pe Teams/Mess/WhatsApp nu se pun (fie ele profesionale sau extra profesionale). Să fie canicula? Oboseala? Cine știe… Poate ambele.

Recunosc, în ultima vreme simt o oarecare dezamăgire. Mi se pare că toate platformele ne împing spre video. Parcă nu mai e loc și pentru alt gen de conținut… ori eu una cel mai bine creez cuvinte. Da, știu ce reach uimitor au video-urile, ce engagement generează… dar chiar așa să ne îndreptăm spre un unic gen de conținut doar de dragul cifrelor? Sigur, există creatori foarte buni de video pe care îi urmăresc cu drag și interes. Cum rămâne, însă, cu noi, ăștia care scriem? Cum rămâne cu fotografii?

Am avut un moment când am vurt să închid și să renunț la tot. Dar, apoi am realizat că nu pot da cu piciorul la toții anii aceștia de muncă. Pentru că nu e ușor să fii blogger. E o adevărată desfășurare de forțe. E un proces de continuă evoluție. Și, indiferent de ce vor oamenii din spatele platformelor de Social Media, bloggingul e încă relevant. Așa că voi continua să lupt împotriva curentului!

În altă ordine de idei, mă gândesc că starea asta de renunțare pe care am experimentat-o a fost cumva influențată și de căldură. Îmi vine să nu fac nimic altceva decât să stau în pat și să număr punctele de pe tava, zău! În plus, mi se pare că mă fac greu înțeleasă, nu îmi leg ideile coerent. Altfel spus, mă simt transpusă cumva în faimoasa schiță Căldură mare a lui Caragiale. Poate vă dezamăgesc, dar super Diana nu funcționează în parametrii normali pe așa caniculă, mes chers!

plictis

Trecând la alte lucruri, luna iulie a fost cam lipsită de evenimente? Doar muncă din plin și… cam atât. Nici la citit nu prea am avut spor, am reușit, totuși, să termin câteva cărți, altele le-am abandonat. Parcă sunt tot mai greu de prins…

Oh, Doamne! Sigur vă obosesc și plictisesc cu toate acestea… Oare chiar era nevoie de un update? Poate că da. Nu îmi plac absențele nejustificate cu toate că sunt conștientă de importanța pauzelor, mai ales în blogging. Consistența și persistența încă mai e cheia. (Poate din acest motiv și la știri se tot repeta sintagma „cupola de foc”. )

Clar, am nevoie de o vacanță și, între noi fie vorba, chiar va veni curând! Poate o să ies din starea asta! Oricum, îmi propun să revin aici cu articole mai bune, la calitatea cu care v-am obișnuit. Luați articolul acesta doar ca un mic update, să știți că n-am plecat de tot!

Voi ce mai faceți? Cum suportați căldura?

D.

foto: Pexels & Canva Pro

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021