Fără stres la nuntă! 3 sfaturi pentru viitoarele mirese

sfaturi pentru viitoarele mirese

Cuprins

Am lipsit de pe aici o perioadă. Știu. Am lipsit și din social media, mai ales de pe pagina de Facebook a blogului, iar pe Instagram am postat sporadic. Lucruri de neînchipuit (probabil) pentru un creator de conținut. Însă dacă am învățat un lucru în ultimii ani e că nu le poți face pe toate. Uneori trebuie să mai pui și stop. Altfel, cazi pradă acelui demon numit „burnout”.

Așa cum unii dintre voi știu deja, iar alții probabil au dedus din titlu, am avut cel mai bun motiv pentru a lipsi. M-am căsătorit! Bine, vorbesc de ceremonia religioasă și de marea petrecere de apoi – acestea au fost puse pe hold de pandemie. Da, am fost una dintre acele mirese care au trebuit să aștepte parcă o veșnicie. Dar, știți ce? Parcă a fost mai bine așa. Toate au un timp al lor, iar al meu a fost pur și simplu în 2022, pe 8 octombrie.

Sincer, nu mă gândeam să scriu despre nuntă. Iar dacă ați ajuns aici purtate (mă îndoiesc că domnii ar căuta așa ceva) de Google probabil că vă așteptați la alt gen de sfaturi pentru viitoarele mirese. Poate vreți să știți cum să alegeți localul. Formația. Rochia. Ce coafuri vi se potrivesc. Machiajul. Păreri despre tortul mirelui. Cabină foto vs. 360 video booth. Ei, nu! Toate aceste aspecte țin de preferințele (și bugetele) fiecăruia. Așa cum fiecare pereche de miri e diferită, nu există nici două nunți la fel.

Articolul meu conține alte sfaturi, mai pentru… minte și suflet. Pentru că e necesar!

sfaturi pentru viitoarele mirese

Cum nu mi-am pierdut capul în perioada asta... ba chiar am re-organizat nunta de vreo 3 ori

Sufăr de boala planificării și am o listă pentru orice (făcută din timp,). Urăsc să ajung pe ultima sută de metri și să realizez că mai am nevoie de ceva.

La o zi după ce am fost cerută în căsătorie, eu deja începusem să-mi notez toate lucrurile pe care le aveam de făcut / cumpărat. În paralel, căutam inspirație pe Pinterest.

Trebuia să avem nunta pe 19 septembrie 2020, iar în martie 2020 eu aveam deja plătite avansurile pentru local, formație și echipa foto-video. Ba chiar rezervasem și ora pentru slujba religioasă. Totul părea să meargă ceas. În ianuarie 2020 mi-am ales și rochia de mireasă, o superbitate de rochie în A cu decolteu bărcuță și un voal luuuuuuuuuuuuuung ca de prințesă.

Doar că viața a avut alte planuri. Pandemia ne-a acaparat viețile și a trebuit să pun totul pe hold. Evident, asta a însemnat și o groază de telefoane date pentru a re-planifica evenimentul. Prima încercare: 4 noiembrie 2021… Doar că, pe la începutul acelui an, deși lumea începea să vorbească despre vaccin, am realizat că șansele de a avea un eveniment așa cum ne dorim noi și fără restricții erau destul de slabe. Așa că dăi iar cu telefoane, vezi dacă găsești vreo dată comună. Și, am avut noroc.

Anul acesta parcă nimic nu ne-a stat în cale și am reușit să ne organizăm evenimentul așa cum ne-am dorit. C-an povești, a treia oară a fost cu noroc!

Totul a decurs destul de ușor. Doar știam ce avem de făcut: am creat un planning folosind Canva și am ținut cu dinții de el. Pentru a vă face o idee, iată cum a fost luna septembrie pentru noi:

calendar planificare nunta

Nu spun că a fost ușor. Să re-planificăm nunta a fost tare stresant. Mereu am avut emoții: oare vom putea păstra localul, formația, echipa foto? Va trebui să începem să căutam alți furnizori de servicii în toată nebunia asta cu atâtea nunți planificate și re-planificate?

Apoi, când totul părea să se calmeze au început altele. Unul dintre ele: rochia mea de mireasă nu se mai putea fabrica. Altul: oamenii încă nu au prins obiceiul de a confirma prezența. Apoi: cum așezăm oamenii la masă (sincer, abia atunci reușești cu adevărat să înțelegi dinamica din propria familie). Toată treaba asta mi-a scos și primii mei peri albi, zău!

Privind totul cu ochii de acum, primul meu sfat pentru viitoarele mirese e să nu se piardă cu firea! Știu că pare o avalanșă de lucruri, toate importante. Nu trebuie să ne lăsăm copleșite de toate, așa nu reușim decât să ne împotmolim singure. Cel mai bine e să te așezi, să îți notezi tot ce ai de făcut și să încerci să le pui într-o ordine logică. De asemenea, important e să comunici cu fiecare furnizor de servicii și să afli când au nevoie de anumite date din partea ta.

sfaturi pentru viitoarele mirese

Despre compromisuri

Poate ați mai auzit spunându-se că la nuntă trebuie să faci compromisuri, să-i mulțumești și pe ceilalți. Ei bine… da, e evenimentul vostru special, voi sunteți vedetele. Și totuși… nu putem ignora faptul că mai sunt persoane care au visat la nunta voastră, care sperau să fie… cumva! Personal, aș fi renunțat la unele lucruri, totuși am înțeles că nu ține numai de mine. Importante aici sunt comunicarea și empatia (de ambele sensuri). Eu am avut noroc de ambele. Și, până la urmă, nimeni nu-și dorește ca nunta să iasă nașpa, pe cuvânt!

Așa că vorbiți: spuneți-vă punctul de vedere, ascultați-l pe al celorlalți. Știu că nu iese mereu. Și eu am avut un mic moment de bridezilla, dar am ținut prea mult la a organiza un eveniment care să fie pe placul tuturor încât am mai lăsat de la mine. (Repet, asta trebuie să funcționeze în ambele sensuri.)

Și încă un mic secret: în ziua cea mare totul va decurge atât de repede, încât nici nu vă veți mai aminti de unele lucruri.

sfaturi pentru viitoarele mirese

Distrează-te, e nunta ta!

Ultimul lucru de pe lista mea de sfaturi pentru viitoarele mirese e legat de ce am scris mai sus, dar e ceva ce multe uită să facă. Așa că… here it goes!

Am un motiv motiv bun pentru care nu am ilustrat articolul aceste cu pozele mele. Nu are nimic de a face cu vreo limită autoimpusă, mai am poze cu mine pe blog și cu mare bucurie aș fi împărtășit măcar o poză cu mine aici. Pur și simplu nu am poze. Nu am avut timp de făcut poze mai bine zis, iar pentru cele profi mai am de așteptat. De ce nu am avut timp? Pentru că m-am distrat! Am dansat deși picioarele nu mă mai țineau. Am râs cu prietenele mele de când lumea, cu rude pe care nu le mai văzusem de ceva timp. Am profitat la maxim de evenimentul meu, de nunta mea!

Să te distrezi, să profiți de evenimentul tău e un lucru pe care multe mirese îl trec cu vederea. Cred că toate merităm asta după tot stresul. Până la urmă, e petrecerea vieții tale, cum să nu te bucuri de ea?

Câteva considerente acum că a trecut aproape o lună de la nuntă

Desigur, nu le știu pe toate și poate erau lucruri pe care le puteam face mai bine. Nu știu să existe vreun manual care să îți spună cum să te comporți. Bine, există numeroase surse de informare. Eu am făcut strict ce am simțit. Cred că asta e important până la urmă. Un gest studiat se vede și simte mai urât decât un gest pe care nu îl faci. Deci… mai uitați încă ceva important: fiți voi!

sfaturi pentru viitoarele mirese

În loc de încheiere... las lista sfaturi pentru viitoarele mirese larg deschisă

Și, gata, am ajuns la final! Sper ca acest articol să fie de folos cuiva. Poate nu are el sfaturile pe care le oferă wedding planerii pe platforme precum Tik Tok, dar conține lucruri scrise din suflet, trecute prin filtrul personal.

Lista rămâne deschisă și chiar e perfectibilă. Așa că vă invit să contribuiți și voi cu un sfat în comentarii. Ori poate vreți să împărtășiți o întâmplare de la propria nuntă, poate ceva ce vi se părea extrem de important, dar s-a dovedit a fi un lucru minor.

D.

foto: Canva Pro

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021