De vorbă cu Eva Anca Hamza. Despre scris, cărți, Alzheimer și altele (2)

eva anca hamza

Dacă în prima parte a interviului am vorbit cu Eva Anca Hamza despre scris și prima ei carte – „Alzheimer”, în această a doua parte vom aborda alte subiecte cel puțin la fel de interesante!

Despre proiecte legate de scris și nu numai

Se poate trăi din scris în România?

Din prisma muncii mele, voi spune întotdeauna că da, însă dacă ne referim la scrisul cărților, asta categoric nu. Trăiesc din scris de nouă ani, dar scriu conținut pentru clienți. Cărțile sunt o investiție, atât din partea autorului în unele cazuri, cât mai ales din partea editurilor. Lucrând chiar în domeniu, îți pot confirma că nimeni nu se prea îmbogățește din scris, nici autorii, nici editurile.

Știu că lucrezi la o nouă carte. Ne poți spune ceva despre ea?

Cartea se intitulează „Blondă în acțiune” și este o carte în care povestesc despre munca mea, cu tot ceea ce ține de ea. Am scris-o cu dorința de a le arăta și altor persoane că se poate munci de acasă, dar și ce presupune această muncă. Este încă o carte în care prezint experiențe personale, pe care le îmbin, de data aceasta, cu diverse cunoștințe pe care le-am dobândit în acești ani. Cartea este gata scrisă, momentan se află în proces de editare și corectare, urmând ca, probabil pe la începutul anului viitor, să vadă lumina tiparului.

Dar în afara sferei scriitoricești, ce proiecte mai ai?

Ei, abia acum m-ai pus în dificultate. 🙂 Am mai creat o agendă, care încă nu este publicată, și am alte idei în minte, tot pentru colecția Agendele Evei.

Lucrez în continuare pentru diverși clienți. Prima ediție a cursului meu „Secrete pentru o afacere de Succes ca Asistent Virtual este aproape încheiată și mă gândesc deja la lansarea următoarei ediții. De asemenea, am în plan crearea unui nou curs, despre care nu voi dezvălui deocamdată mai multe detalii.

Am început să îmi îndrept atenția și spre dezvoltarea mea, ceea ce implică participarea la diverse cursuri și programe, pentru a putea ulterior să îmi dezvolt mai mult business-ul online.

agendele evei

Câte ceva despre omul Eva Anca Hamza

Cum reușești să te organizezi?

Biroul meu este plin cu agende. Deși folosesc laptopul și telefonul, unde am diverse aplicații care îmi permit să setez alarme și programări, nu știu să exist fără clasicele agende, în care scriu tot ce am de făcut. La fiecare sfârșit de săptămână, îmi organizez agenda pentru săptămâna următoare, urmând ca zilnic să verific ce am programat să lucrez și să bifez pe măsură ce completez sarcinile respective.

Cât de important este să îți aloci și pauze?

Extrem de important, deși recunosc că la partea asta încă lucrez. Sunt în stadiul în care ai mei încă mă întreabă dacă sunt bine atunci când mă văd că mă odihnesc după-masa. Însă mi-am propus (și de o săptămână reușesc să respect zi de zi) ca în fiecare zi să îmi aloc cel puțin 15-20 de minute pentru yoga și weekend-urile să mi le las libere.

Ce guilty pleasures ai?

Prăjiturile! Îmi place și să le fac, și să le mănânc.

Dar hobby-uri?

Ca hobby-uri aș spune cititul, scrisul pe blog (pe care îl practic tot mai rar, din păcate) și, mai recent descoperit, yoga. Îmi place să colorez mandale și diverse cărți de colorat pentru adulți, iar atunci când am dispoziția necesară, să joc jocuri video (cred că asta ar merge și la guilty pleasures, nu? 🙂 ).

 Știu că ești și o cititoare pasionată, cine e scriitorul tău preferat?

E o listă lungă de tot, așa că mi-ar fi greu să aleg doar unul. De-a lungul anilor am descoperit nenumărați scriitori extraordinari, care scriu pe gustul meu, atât străini, cât și români, clasici sau contemporani deopotrivă.

Care sunt persoanele pe care le admiri cel mai mult, modelele tale?

Cel mai mare model al meu a fost bunica mea din partea mamei. Însă, dintre persoanele din afara familiei, modelul meu este Mirela-Carmen Stancu, pe care o ador. Are atâta pregătire, ambiție și pune atâta pasiune în munca ei, încât mi-e imposibil să nu vreau să o urmez!

altă persoană pe care o admir enorm și o îndrăgesc este Mădălina Orian. O persoană blândă, creativă, sensibilă și iubitoare, care inspiră și pe alții prin ființa ei.

Și nu pot să nu o amintesc aici și pe Ioana Dumitrăchescu, pe care o admir pentru cât scrie, pentru subiectele sale inedite pe care le abordează, pentru ambiția ei și felul său de a fi.

Ai vreun motto, o deviză, un principiu după care te ghidezi?

Unul dintre citatele pe care le regăsești și pe site-ul meu: „Munca este energia pasionată pe care o depui în arta care te defineşte.” — Constance Chuks, deoarece consider că mi se potrivește de minune.

Iar unul dintre principiile după care mă ghidez mai nou este alegerea atenta a oamenilor din jurul meu, pentru că îmi doresc să fiu întotdeauna într-o energie pozitivă și creativă, înconjurată de persoane cu un mindset pozitiv, îndreptat spre dezvoltare și succes.

eva anca hamza

Am ajuns la final, sper că ți-a plăcut timpul petrecut în compania noastră. O să te rog să ne lași un mesaj, un gând, un îndemn 🙂

Îți mulțumesc încă o dată pentru invitație! Mi-a făcut mare plăcere să răspund la întrebările tale. Îndemnul meu este să descoperiți ceea ce vă place să faceți și să faceți lucrul respectiv. Aveți încredere că, atunci când faceți ceea ce vă place, împlinirile nu vor întârzia să apară. Și, mai ales, aveți grijă la gândurile voastre. O să vă las și un citat care mie îmi place tare mult și pe ale cărui îndemnuri vă recomand să le urmați: „Visează măreț, muncește din greu, rămâi concentrat și înconjoară-te cu oameni buni”.

Vă mulțumesc tuturor că ați avut răbdare să citiți răspunsurile mele! Vă îmbrățișez!

În încheiere aș vrea să îi mulțumesc și eu Ancăi, nu știu dacă știe, dar mă motivează teribil! În plus, prima ei carte m-a uns pe suflet (știe ea de ce). Nu pot decât să sper că și voi, cei care o descoperiți acum o veți citi și îndrăgi!

❤️ D.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021