10 cărți care mi-au plăcut în 2022

10 cărți care mi-au plăcut în 2022

Cuprins

Gata, 2022 aproape s-a dus. Mai avem puțin și-l depozităm în podul amintirilor. Dar, până atunci, e momentul bilanțurilor. Preferatul meu? Evident, cel al cărților!

Anul acesta am citit 40 de cărți (două nu sunt pe GoodReads, așa că pare că nu mi-am îndeplinit reading challenge-ul, dar cui îi pasă?). Unele au fost bune de tot, altele mai puțin, iar altele nu pot să le spun altfel decât „guilty pleasures”. Astăzi vorbim despre cele care m-au captivat, cele care se vor înscrie în rândul recomandărilor mele de acum încolo! Le-am împărțit în două categorii: ficțiune și non-ficțiune căci nu am vrut să le amestec, ar fi ieșit un cocktail prea ciudățel pentru gusturile mele.

Haideți să vedeți ce am ales!

10 cărți care mi-au plăcut în 2022

Cărțile de ficțiune care m-au cucerit în 2022

A fost un an al lecturilor variate. Am descoperit scriitori și stiluri de scriere de care m-am îndrăgostit. Am citit scriitori pe care îi știam, dar care m-au făcut să îi privesc altfel de data aceasta. Și, evident, nu au lipsit nici unii din autorii mei preferați. Dar cum arată topul cărților de ficțiune citite anul acesta?

10 cărți care mi-au plăcut în 2022

Pe lângă aceste cinci cărți, totuși, simt nevoia să mai adaug câteva. Mai sunt câteva titluri care mi-au plăcut, dar parcă nu le-aș fi inclus neapărat în top. Totuși, cred că v-ar plăcea și vouă, așa că iată câteva mențiuni:

Cărțile de non-ficțiune care m-au inspirat din 2022

Spre deosebire de alți ani în care am citit foarte multă ficțiune scrisă de autori români, anul acesta a fost rândul non-ficțiunii autohtone. Așa că topul este în mare parte unul neaoș și variat. El arată cam așa:

cărți scrise de femei

Dar, evident, nici aici nu mi-a fost ușor să departajez. Așa că iată și mențiunile de la această categorie:

Acesta e topul meu pe 2022. Voi ați citit vreo carte de aici? Ori poate v-a făcut vreuna cu ochiul! Dar din ce ați citit în 2022 ce ați recomanda?

D.

foto: Pexels & Unsplash

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021