Ce am făcut când nu am scris? Jurnal de sarcină

Jurnal de sarcină

Cred că e vremea să ies din bârlog. Am hibernat cam mult! Dacă mă urmăriți și pe Social Media știți deja că absența mea a fost una justificată. Dacă nu, mai uitați-vă o dată la poza de mai sus. Se observă ceva? Bine, acum se observă ceva mai mult, dar v-ați prins, nu?

Pe la începutul anului, când tot entuziasmul și avântul tipic lunii ianuarie începuse să se stingă, am aflat că sunt însărcinată. Mă știți: nu expun aici chiar tot. Însă pentru toți anii de blogging în care am legat adevărate prietenii virtuale, cred că vă pot schița, pe scurt, ce am făcut în toată această perioadă în care nu am scris (cu câteva excepții). Acest articol vrea să fie, deci, un fel de jurnal de sarcină. Sper să-l primiți… să mă mai primiți pe ecranele și în sufletele voastre!

Ce aș fi vrut să știu despre sarcină?

Nu sunt singura, cred, care nu era chiar sută la sută convinsă că sarcina e o perioadă în care totul e roz bombon în care femeile se transformă în zâne. Și, da, poate nu am avut grețuri din acelea de se lăsau cu rugat la WC (ale mele au fost mai puțin grave), am avut altele. Nu o să intru în detalii medicale, nu e locul aici, mulțumiți-vă să știți că am ajuns și pe la camera de gardă. Da, sunt bine… suntem bine acum!

Deși eram conștientă că nu o să trec prin cine știe ce metamorfoză și că o să rămân tot o omidă, parcă nu mă așteptam să fie totul chiar așa!

jurnal de scarcină

Sarcina vine la pachet cu 1000 de griji, unele justificate, multe inutile. Nu știu alte femei cum sunt, dar eu de îndată ce am văzut două liniuțe roz m-am apucat să caut pe Google „ce să nu mănânci în sarcină”. În secunda doi, m-am simțit vinovată pentru că mâncasem gorgonzola și băusem un pahar cu vin. După cum aveam să aflu, atunci când sarcina e atât de mică încât nici nu știi de ea, situația nu e chiar atât de gravă.

Deci aș fi vrut să știu să-mi gestionez mai bine emoțiile. Bine, nici acum nu-mi iese mereu. Încă am zile când o mâncărime mă sperie. Dar, am început să-mi revin mai repede. Ce m-a ajutat? Informația… informația corectă, nu cea împrăștiată pe grupurile de Facebook. Mi-au fost de mare folos atât cartea Mama și copilul, dar mai ales cursul online Bebe bun-venit. Cum am un dubiu acum, revin într-unul dintre aceste locuri.

Evident, mai sunt și alte lucruri pe care parcă nimeni nu ți le spune când îți pictează tabloul pastelat al drumului spre maternitate:

Ce am făcut în această perioadă?

Bine, în perioada asta am mai făcut și altele în afară de acest dresaj al fricilor ivite de niciunde și de trecut prin stări… ciudate. Am încercat să mă documentez mai mult și mai bine despre cum va fi când bebe va sosi aici. Așa am descoperit și blogul Cătălinei – Sunny Side Up – care e o adevărată sursă de inspirație.

Pe lângă asta, am muncit. Oh, da, workaholica din mine încă nu a tras pe dreapta, cu toată oboseala eu tot aș face chestii. Abia recent am început să pun frână. Până acum am lucrat la foc continuu, dar mi-a plăcut. Ce o să mă fac eu doi ani de zile? Eh, probabil că destule. Și voi avea, cu siguranță, cel mai exigent evaluator.

Evident, m-am și relaxat! M-am plimbat când și cât am putut. Am citit (urmează un articol luuuung). Am jucat mini-golf. Am petrecut ore întregi scrollând site-uri cu haine de bebeluși. Doamne, toate mi se par așa frumoase!

Pofte? Nu am pofte. Însă nu am făcut rabat de la eterna mea iubire: ciocolata!

jurnal de sarcină

Ce urmează? Va mai fi un alt episod de jurnal de sarcină?

Sunt în 28 de săptămâni și 5 zile azi. Mult a fost, puțin a rămas. Deși fix acum mi se pare că timpul se întinde tot mai mult. Sper ca totul să fie, ca și până acum, bine!

Până o să nasc, o să să mai scriu pe aici. Apoi, probabil, o să urmeze iarăși o pauză. Mă înțelegeți, nu? Va trebui ca totul să se așeze în noua mea viață. Eu tot o să scriu, nu se pune problema! Dar, na, mai avem și sincope. (Și gândul mi-a zburat acum la Elif Shafak și al ei Lapte negru – poate e vremea de recitit!)

O să scriu și la roman, o să scriu și povestiri și o să scriu și pe blog. Chiar așa, am în plan niște schimbări pe aici, promit să vă las să le descoperiși curând! O să vă cer părerea doar în privința uneia, cealaltă sigur o să vă placă: v-ar plăcea să am o rubrică de mămicie? Nu mă văd dând sfaturi de parenting, alții cred că o fac mai bine decât mine. Însă mi-ar plăcea să împărtășesc cu voi din experiențele mele. Ce ziceți? Aștept răspunsul vostru, dar aștept să-mi spuneți și ce ați mai făcut!

D.

foto cover: arhiva personală

foto interior: Pixabay

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021