Lecturile mele din luna martie 2024. 1: Literatură universală și non ficțiune

lecturi martie

E timpul să termin cu restanța referitoare la lecturile lunii martie, deja e jumătatea lui aprilie. Cine a spus oare prima dată că timpul zboară mare dreptate a avut! Așa că, nu vă mai țin mult și trec rapid la treabă, oricum la capitolul literatură universală și non ficțiune am bifat doar câte un titlu.

Literatură universală: Weyward de Emilia Hart

weyward

Apărut în România cu titlul Femeile Weyward, romanul Emiliei Hart a câștigat două premii Goodread Choice Awards 2023: unul pentru cel mai bun debut, celălalt pentru cea mai bună ficțiune istorică. E ușor de înțeles de ce a fost atât de apreciat: are o structură complexă, fiind format din trei fire narative distincte care se împletesc armonios și o poveste interesantă.

Despre ce e vorba în carte? Trei femei din epoci diferite unite de un secret de familie. Autoarea abordează teme complexe, de la statutul femeii în diverse perioade ale istoriei (secolul XVII, cel de-al Doilea Război Mondial și perioada contemporană), abuzul, relațiile toxice, familia, prietenia și conexiunea omului cu natura. Peste toate este presărată o doză de realism magic care nu face decât să sporească frumusețea poveștii. 

Singurul cusur ar fi unele pasaje mult prea descriptive care m-au dus puțin cu gândul la Rebecca sau la Acolo unde cântă racii, dar cu siguranță Weyward e o carte care merită citită.

Non ficțiune: Maternitate de Lisa Marchiano

maternitate

Maternitate e o carte ce tot mi-a ieșit în cale până ce, într-o zi, nu am mai putut aștepta și am zis să îi dau o șansă. Când mi-am cumpărat-o am crezut că e o carte de parenting, dar nu e. Maternitate e o carte interesantă în care autoarea analizează diverse tipologii de mame pornind de la basme mai mult sau mai puțin cunoscute. Deși sunt la început de drum în această călătorie, pot spune că m-am regăsit în unele ipostaze și chiar am reușit să înțeleg multe lucruri.

Pe scurt, cartea Lisei Marachiano e una pe care toate femeile ar trebui să o citească, sigur li se va părea interesantă atât prin conținut, cât și prin abordare.

Și cu asta închei prezentarea lecturilor mele din luna martie, dacă ați ratat prima parte o găsiți aici. Sper că v-am dat ceva idei de lectură!

Voi ce ați mai citit?

D.

foto: arhiva personală & Canva Pro

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021