Aventurier modern vede lumea cu Christian Tour

aventurier modern vede lumea cu Christian Tour

 

sursa: unsplash.com

Nume: Amelia G. Evident, Amelia vine de la Amelia Earhart – prima femeie pasager al unui zbor transatlantic și, mai apoi, prima femeie care a pilotat un avion peste Oceanul Atlantic fără întrerupere. G.-ul îmi place să cred că vine de la Globetrotter, dar nu-s atât de norocoasă! Vine, de fapt, de la Grigore. Banal, nu? În fine. Trecem mai departe! Ocupația: Aventurier… ăăă blogger de travel, deci tot aia e! Ce mi-am propus pentru anul acesta: să arăt cât de multe locuri poți vizita în 365 de zile. Cum voi reuși asta? Cu ajutorul circuitelor Christian Tour, evident! Și, bineînțeles, cu contribuția lui Patrick – iubitul și fotograful meu. (De fapt, prima o include și pe-a doua, nu-i așa domnilor?)

Am început pregătirile pentru această călătorie cu stabilirea itinerarului. Aici ne-au fost de mare ajutor ofertele pentru circuite culturale Christian Tour. Totuși, pentru a adăuga puțină savoare experienței, am inserat în traseul nostru și câteva circuite exotice Christian Tour. Apoi ne-am asigurat că pașapoartele noastre sunt încă valabile. Ne-am documentat ce analize și vaccinuri trebuiesc făcute pentru a vizita unele țări din lista noastră. Bagajele au rămas pe urmă. Am împachetat doar lucruri esențiale, până la urmă nu mergem în jurul lumii pentru a face parada modei (citat aproximativ din spusele lui Patrick). Și… cam asta e tot.

Sunteți curioși pe unde vom merge? Iată planul nostru de călătorie!

Europa – partea I

 

Ne vom începe călătoria cu Europa. Poate multora bătrânul continent le pare destul de ponosit. Însă, credeți-mă pe cuvânt, chiar are multe de oferit și asta nu doar pe plan cultural!

Prima noastră oprire va fi Bulgaria. Tot mai mulți români aleg să viziteze vecinii din sud datorită ofertelor all-inclusive de pe litoralul lor. Noi fix asta nu vom face! Bine, poate vom avea două escapade în Nessebar și la Balcic. Atât superbul castel al Reginei Maria, cât și orășelul cu străduțe pietruite și ruine mi se par obiective de neratat. Aș da oricând o zi de lenevit pe o plajă din Sunny Beach pe o călătorie într-una din aceste locații.

Cum însă începem această călătorie iarna, ne-am ales să ca destinație capitala medievală a Bulgariei, Veliko Tarnovo. Vom întâmpina aici noul an în modul în care ne place cel mai mult: explorând! Vom vizita Cetatea Tsarevo -reședința țarilor bulgari, parcul mini Bulgaria și vechiul sat negustoresc Arbanassi plin de reședințe monument istoric. Probabil vom vizita și o cramă pentru a degusta un vin bulgăresc autentic. Însă știu sigur că ne vom opri și la Shtastliveca – un restaurant adorat de localnici pe care l-am descoperit întâmplător. Fac un ciuski burek cu brânză și trufe absolut dumnezeiesc – motiv pentru care ne întoarcem mereu aici.

Va urma apoi Turcia. Aici avem o destinație clară: Cappadocia. Da, vrem să zburăm cu balonul cu aer cald. Cine nu? Însă mai sunt și alte motive, pe lângă Muzeul în aer liber din pitorescul sat Göreme. Vom vizita și Konya – patria dervișilor rotitori, important centru de pelerinaj musulman. În plus, avem pe listă și orașele subterane ale Cappadociei, cascada Karpuzkaldiran și vom ne vom îmbarca într-o croazieră pe râul Manvagat. Regiunea aceasta e pur și simplu superbă! Bogată în peisaje, monumente și, mai ales, arome. Cred că voi abuza de gozleme – plăcintele turcești cu brânză – în perioada asta!

Și, pentru că niciodată nu mă satur de el, vom vizita și Istanbulul! Ador să mă pierd prin Marele Bazar, iar Patrick adoră culorile și arhitectura orașului. Moscheea Albastră, Sfanta Sofia, Palatul Topkapi, Strâmtoarea Bosfor și Palatul Dolmabahce sunt doar câteva din locurile ce le vom vizita și fotografia.

Vor urma apoi Atena și Roma. Leagăne ale civilizației și orașe eterne – ambele în egală măsură (zic eu), deși fiecare își adjudecă doar câte unul din aceste titluri. Ce voi vizita aici? Totul: ruine antice, muzee, zonele mai moderne ale orașelor. De fiecare dată când le vizitez descopăr ceva nou, deci nu cred că mă voi sătura vreodată de ele. Nici de pizza „de la mama ei de-acasă”! Nici de amygdalota!

Viena, Praga și Berlin vin și ele la rând cu arhitectura lor superbe, monumente istorice și atracții moderne deopotrivă. Să mai zic de berea lor? De mâncare?

Ce urmează apoi? Parisul. Turnul Eiffel, Place de la Concorde, Luvrul, impozantul La Défense, boemul Quartier Latin… și mai câte! Ah, și-o plimbare cu Bateaux Mouches pe Sena! Capitala Franței e orașul meu de suflet și, nu de puține ori, am impresia că o știu mai bine decât Bucureștiul. Și vinul lor! Și macarons de la Pierre Hermé! Iată definiția raiului.

Nu putem ocoli nici Barcelona – orașul lui Gaudi. Mi-e dor de Parc Güell, dar parcă mi-e mai dor de Bar Marsella – locul unde mâncau Hemigway și Picasso. În plus, cum tot ajungem în Spania, nu putem evita Madridul. Sigur, mulți spun că Barcelona e mult mai frumoasă, dar și capitala are farmecul ei. Și mai are ceva – stadionul Santiago Bernabeu. Patrick vrea neapărat să-l vadă, eu… nu prea.

Vom face o oprire și la Londra. Palatul Buckingham, Big Ben-ul și autobuzele roșii sunt un soi de leac pentru jet lag (sau cel puțin în cazul meu și-al lui Patrick). Adorăm capitala Regatului Unit, iar visul meu nu foarte secret este să fac o poză cu ducesa Kate! Ah, și niște fish and chips de la Poppies – cei mai buni din capitala Regatului Unit! Iar după această aventură londoneză, vom porni mai departe decât am fost vreodată!

Următoarele destinații – și câteva premiere datorită circuitelor Christian Tour

America

 

A sosit timpul să urmez exemplul tizei mele și să traversez Atlanticul! Norocul meu e că tehnologia și avioanele au mai avansat, deci nu prea am cum să dispar! Ne-a fost tare greu să alegem ce locuri să vizităm. Atât eu, cât și Patrick, voiam să vedem totul! Însă, după lungi parlamentări, ne-am oprit la trei circuite din oferta Christian Tour care ni s-au părut tare îmbietoare.

Primul: un circuit prin SUA și Canada. Vom începe cu orașul în care visele se împlinesc: New York. Mă și văd străbătând Fifth Avenue într-o ținută à la Carrie Brashaw. Bine, acesta e visul meu newyorkez. Al lui Patrick e să mănânce un hotdog de la o tonetă din aceea de pe stradă. Eh, fiecare cu ale lui! Evident, vom vizita și Empire State Building (ați văzut ce poze se fac acolo?), Central Park și Statuia libertății. În timpul acestui circuit vom da fugă și până la Washington, dar vom avea ocazia să vedem și impozanta cascadă Niagara. Ba chiar vom merge cu barca până la baza Cascadei Horseshoe – cea mai mare dintre cele trei care formează Niagara. Vom vizita și câteva orașe canadiene cu o arhitectură deosebită: Albany, Montreal și Ottawa.

Vom vizita apoi Peru. Vom descoperi superba sa capitală, Lima, iar apoi vom porni pe urmele incașilor. Cusco,  Valea Urubamba, Machu Picchu – mi s-au părut întotdeauna niște obiective de neratat! Din poze mi se par niște bijuterii, cu siguranță atunci când le privești îndeaproape sentimentul e năucitor!

Cel de-al treilea circuit va începe în Ciudad de Mexico – orașul pe care l-am văzut de-atâtea ori în telenovele încât am impresia că-l cunosc! Sincer, nu știu ce vrea Patrick să facă aici, dar eu abia aștept să descopăr Paseo de la Reforma. Vom descoperi și situl arheologic Teotihuacan unde se află Palatul Quetzalpapalotl, Templul Șarpelui cu Pene, Piramida Lunii, Strada celor Morți și Piramida Soarelui. Ce să mai, va fi o aventură în stil Indiana Jones! Nu vom rata nici riviera maya! Ah, și ca să fie treaba-treabă, o să mergem și până-n Cuba! Vom descoperi Havana într-o mașină de epocă, vom fuma trabuc, dansa cha cha, bea Daiquiri la apus… Abia aștept!

Africa

 

În anul ce vine vom avea și două opriri pe continentul african. Prima va fi în țara diamantelor – Africa de Sud – unde vom petrece 11 nopți. Vom vizita Cape Town și Gold Reef City. Vom vedea Capul Bunei Speranțe. Vom parcurge Drumul Vinului ( evident, vom încerca și câteva sortimente). Însă cel mai mult aștepte zilele de safari. De mică visam să văd cât mai de-aproape girafe, zebre, gheparzi, lei, elefanți…

Cea de-a doua oprire va fi în Egipt. Cred că țara aceasta nu mai are nevoie de nicio descriere. Cu toții cred că am visat măcar o dată să pornim pe urmele faraonilor. Ei bine, asta vom face noi! O să descoperim Templul Karnak, Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut, Coloșii lui Memnon, Templul lui Horus și platoul Giza, printre altele. Vom vizita și faimosul Muzeu de Egiptologie, iar într-una din seri vom avea parte de un tur panoramic al orașului Cairo. Aș mai putea cere ceva? Poate o porție de kushari – cică-i delicios!

Asia

 

Imediat ce vom lăsa Egiptul și misterele sale, vom pleca în Asia. Aici vom sta ceva mai mult. Asta în mare parte datorită lui Patrick care e pasionat de acest continent și tot cocktailul său de culturi. De fapt, știind că-i place atât de mult Asia, l-am lăsat să aleagă singur destinațiile. (Să nu-l mai aud că-s egoistă!) Ce a ales?

Pentru început, un circuit de 11 zile prin India și Nepal. Vom descoperi Delhi, Orașul Roz a.k.a Jaipur, Fatehpur Sikri (Orasul Victoriei), Agra (unde, evident, nu putem rata Taj Mahalul). În a șaptea zi vom zbura spre capitala Nepalului, Kathmandu – un oraș poate nu atât de prezent în alegerile turiștilor, dar tare ofertant (cel puțin așa zice Patrick, eu mă voi convinge la fața locului). De acolo, vom porni să explorăm restul Nepalului – o țară învăluită cumva în mister pentru mine. Și, mă gândesc acum, oare ei ce or mânca? După spusele lui Nea Google se pare că dhal bat – un soi de supă de lentile cu garnitură de orez – este foarte popular. Hmmm, oare cum o fi?

După tot ce va însemna această experiență (sunt sigură că va fi și una spirituală, nu doar turistică) merităm puțină relaxare. Probabil la asta s-a gândit Patrick atunci când a ales circuitul în Thailanda. Ah, nu, nu-i așa. E în dreapta mea și mă contrazice. El spune că tot vom avea de explorat. Palatul regal din Bangkok, Templul Wat Trimit, Templul Buddha de Aur. Vom face și sporturi nautice în Phuket – spune el, eu nu aș fi așa de sigură, aș prefera niște tratamente tip spa. Evident, vom vizita și templele de pe insulă și vom lua parte la toate activitățile posibile.

Înapoi în Europa cu un circuit Christian Tour ceva mai aproape de casă

 

Ultimul circuit al anului va fi unul ceva mai aproape de casă. Vom începe cu Cernăuțiul, mica Vienă. Vom vizita și Liovul -un alt oraș cu arhitectură excepțională. Vom trece prin Tunelul Iubirii din Lutsk. O să descoperim Ținutul Huțulilor. Ne vom abate puțin și până-n Chișinău și vom degusta vinuri în faimoasa cramă Cricova. Din capitala Moldovei vom porni către Castelul Mimi, apoi către Tiraspol. În cele din urmă vom poposi la Odessa unde, printre altele, vom vizita casele lui Vrontov și Tosltoy. La întoarcere, vom vizita Cetatea Albă din regiunea Bugeac. Asta doar pentru a vă face un rezumat. Nici nu vă gândiți cât de multe de văzut avem atât de aproape de casă!

Acesta ne va fi traseul pentru anul acesta. Sigur, însumând nu-s chiar 365 de zile! Ne vor mai lipsi vreo 60 de zile. Acestea au fost atent planificate pentru a nu lipsi de la anumite evenimente speciale. Până la urmă, și nomazii au familie! Oricât am călători, inima ne cheamă tot acasă!

Ce vom face după ce se termină anul? Evident, vom porni din nou la drum. Dar mai e până atunci! Să ne bucurăm de prezent! Abia aștept să descopăr lumea împreună cu Patrick și cu voi!

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Fotografiile din secțiunea Europa partea I sunt din arhiva personală, toate celelalte sunt de pe site-ul Christian Tour.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și de două ori pe lună vei primi vești de la mine despre articolele de pe blog și conținut exclusiv!

Please wait...

Mulțumesc! Ne vedem în inbox!

© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: