Discuții la feminin: Aguritza: Zâmbește, mâine poate fi mai rău

aguritza

Pe Aguritza, sau Maria Agurița Ispas nu ai cum să nu o știi din blogosferă. De prin 2012 ne inspiră și încântă pe blogul ei: aguritza.ro, iar astăzi îmi face bucuria de a participa la o rundă de discuții la feminin. Așa că, fără a mai lungi introducerea, iată discuția noastră!

De vorbă cu Aguritza

Bună! Pentru început nu pot să nu te întreb un lucru: cum preferi să ți se spună, Maria sau Agurița? Eu, recunosc, știindu-te din blogosferă mereu ți-am spus pe al doilea prenume care, chiar e deosebit, de unde vine el? 

Bună, draga mea. Sunt ok amândouă, dar cei din online și blogosferă preferă să-mi spună Agu sau Agurița.Cel de-al  prenume îl port după numele mamei mele, știu că atunci când m-am născut bunica paternă a vrut să port numele ei și mama, numele ei bineînțeles. Ca să nu fie supărare mi l-au pus pe amândouă. Prenumele are rădăcini moldave ca să zic așa… ai mei s-au născut în Dorohoi și Vatra Dornei, iar din ce știu prenumele cam din acea zona provine și este destul de rar.  

Ce altceva ar mai trebui să știm neapărat despre tine? 

Păi, nu știu… lucrez de vreo zece ani într-un centru de sănătate mintală de exemplu. Am cochetat cu handmade-ul, mai exact cu mărgelitul vreo câțiva ani. De vreo trei mi-a pierit inspirația, dar am o gramadă de materie primă care mă așteaptă. Hmmm… sunt foarte emotivă, plâng foarte mult și modul meu ciudat de relaxare este să spăl vasele chiar dacă este 1 noaptea.  

Ești blogger… de când și de ce? 

Sunt blogger din februarie  2012… inițial am vrut un spațiu doar pentru mine, un fel de jurnal de gânduri. În acea perioadă treceam prin anumite stări, nu mă mai regăseam și voiam să fac ceva. Ceva care să-mi aducă bucurie, satisfacție, apreciere… într-un cuvânt căutam ceea ce îmi lipsea cu desăvârșire din viață. Așa a luat naștere Între noi fetele care s-a transformat în foarte scurt timp în ceva mai personal, mai de suflet… aguritza.ro 

După tine, la ce e bun un blog? 

Acum depinde de fiecare, draga mea. Eu personal mi-am creat blogul așa cum am spus mai sus, din dorința de a mă ridica din mocirla în care eram… și blogul este un remediu tare bun pentru ați relata stările, ideile. Alții își fac blog doar pentru că au văzut la alții că primesc gratuități ca să zic așa și fenomenul ăsta este în floare din păcate.  

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a adus-o blogul? 

Cititorii sunt cea mai mare satisfacție și feedback-ul lor bineînțeles! Nu mai pun la număr premiile pe care le-am câștigat în diferite competiții blogosferice, dar fără cititori nu cred că aș fi urcat atât de mult.  

„Deviza” blogului tău este „Zâmbește. Mâine poate fi mai rău” – de ce ai ales-o tocmai pe aceasta? 

Deviza blogului cred că mi se potrivește 100%… în fiecare moment al vieții mele, chiar și atunci când simțeam că nu mai pot continua, tot ce făceam era să zâmbesc și să merg mai departe. Zâmbeam și mă gândeam că undeva în lume, poate altcineva suferă mai mult ca mine. De aici și deviza…  

Care este cel mai  bun sfat pe care l-ai primit vreodată? 

Cred că am primit destul de multe sfaturi bune în viață… de unele am ținut cont, de altele nu din păcate. Dar cel mai de suflet a fost de la băieții mei ( acum au 25 și 20 de ani) când acum 3 ani mi-au spus să-mi iau inima în dinți și să plec din relația toxică în care eram de peste 16 ani… „pleacă acum” și asta mi-a schimbat viața atunci când împlineam 40 de ani.  

Dar cel mai prost? 

Hmm… au fost multe, poate prea multe sfaturi proaste care nu merită enumerate.  

Care e cel mai mișto lucru la a fi femeie? 

Să fii femeie cred că este  cel mai fain lucru pe acest pământ… ești  unică prin propria personalitate, curajoasă și cred că doar femeile pot și au puterea de a ierta/iubi sincer… a fi femeie nu cred că se rezumă doar la frumusețea trupului. Privind dincolo de aspectul fizic, poți descoperi atât de multe calități și ceea ce o face unică și specială/mișto… este că poate deveni mamă!  

Ai vreun idol? 

Nu știu dacă am pe cineva special după care să mă ghidez… în muzică o admir (printre multe altele) pe Demi  Lavato. Mi se pare o  persoană extraordinară din toate punctele de vedere… puternică! O altă prezență   strălucitoare și puternică pe care o admiram era prințesa Diana.  

Care este cea mai mare provocare pentru o femeie? 

Of, Doamne! În fiecare zi există provocări pentru fiecare femeie… treburi casnice, copilași, job, activități extra. Cea mai mare provocare pentru o femeie după ce face toate astea? Să rămână în continuare feminină, sexy, încrezătoare în forțele proprii… 

Care este cea mai mare provocare a ta? 

A mea?  Să nu-mi pierd mințile  de tânără! Glumesc… cea mai mare provocare pentru mine este să mă autodepășesc pe toate planurile.  

Dar cel mai mare vis? 

Cel mai mare vis este să-mi văd băieții sănătoși, la casa lor … dacă ei sunt bine, eu sunt bine.  

Ne lași un gând de încheiere? 

Mulțumesc pentru invitația ta, draga mea și mulțumesc cititorilor tăi pentru timpul lor… în rest, zâmbiți și  trăiți-vă viața din plin. Îmbrățișați mai des, oferiți-vă ajutorul de câte ori puteți și eliminați ceea ce este negativ din viața voastră! Vă îmbrățișez cu drag pe toți… 

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021