De ce m-am apucat de blogging?

de ce m-am apucat de blogging
sursa foto: canva.com

În grupul de Facebook dedicat cititorilor blogurilor mele majoritatea populației este formată tot din scriitori online. Așa că m-am gând să-i provoc să răspundă la următoarea întrebare arzătoare: „de ce m-am apucat de blogging?”. Vreți să vedeți ce a ieșit?

De ce m-am apucat de blogging? Eu întreb, bloggerii răspund:

Dana Jugăurs: „Ca să am cu cine vorbi. Să văd dacă mai sunt și alți oameni care gândesc ca mine. Mă simțeam singură. Mi s-a spus mereu că scriu bine, credeam că o să fiu faimoasă”.

Mari: „Din prea plin. Și da, credeam la fel, că voi fi faimoasă.”

Rox: „Că mă simțeam singură și copleșită de tot ce era nou în viața mea. Chiar cred că scrisul, în momentul acela, m-a ajutat enorm. Nu scriam pentru nimeni și nici nu credeam că va citi cineva vreodată articolele mele.”

Cătălina Popa: „Acum, blogul nou, l-am făcut la insistențele prietenului. Greu mă urnesc să scriu în el 😂. Dar când eram în liceu, aveam un blog pe Blogspot, era ca un joc pentru mine. Scriam aproape zilnic efectiv cum simțeam și ce-mi venea în minte. Fără recomandări, fără SEO, fără să recorectez, doar scriam. Și comentau o grămadă de persoane. Era o comunitate așa între cei de pe Blogspot, ne citeam unii altora articolele 😂. Culmea e că nu mai pot scrie așa: instinctiv și eliberator. Încă există blogul în spațiul virtual, dar eu nu mai știu datele de logare.”

imagini pentru blog

Grațiela: „de plăcere”.

Mona: „Din naivitate și impuls. E greu să explic. Nu aveam habar ce înseamnă, nu am avut multă vreme, a fost ceva atât de pueril și de haotic, încât aș putea deschide un nou blog pentru a descrie pașii pe care i-am făcut până azi 😅Dacă aveam mai multe cunoștințe ar fi fost altfel, însă sunt mulțumită că sunt aici. Bine, sper să revin că mi-am luat o pauză care pare a deveni definitivă…încă sper să îmi recapăt încrederea să mai scriu ceva…”

Ana Sylvi: „L-am făcut că să împărtășesc cu alții lucrurile care îmi plac sau pe care le găsesc utile.”

Raluca: „Din dorința de a-mi exersa „vocea” ❤️ adică de a mă deprinde să comunic și să îmi exprim opinia fără să mă mai gândesc ce vor spune ceilalți. De asemenea, pentru că știu că am talent la scris și în final mi-am făcut curaj să-l accept. Ultimul motiv, este că scriu o carte și m-am gândit că atunci când va fi gata să pot să spun despre ea undeva. Cam asta :))”

Dana Lionte: „Pentru că am fost împinsă de la spate, descoperind ca îmi și place. Lucru bun zic eu, am cunoscut o mulțime de oameni minunați. ❤️

sursa foto: unsplash.com

Cătălina Tulbure: „Acum zece ani am publicat două cărți (1 volum de poezie și 1 roman) la scurt timp după asta am plecat din România. Am început să mă dedic tot mai mult muncii, studiilor și am c-am uitat de scris. Așa au trecut zece ani, soțul meu îmi tot aducea aminte iar eu lăsam de azi pe mâine.

Până acum 2 ani când am primit un frumos cadou la ușă, o mașină de scris (familia mea întotdeauna a crezut că îs o bună scriitoare 🙈).Când am primit mașina dădusem într-o nostalgie de nu vă Imaginați 😅 atunci mi-am scos și hardul de la naftalină împreuna cu copii mei (cărțile) din cutii și mi-am adus aminte de vremurile de demult! Apoi am zis: “Mă reapuc de scris!” Mai am două române începute, aruncate într-o mapă pe P.C.-ul meu vechi și plus la asta am început un alt proiect, în care pun toate studiile, cunoștințele și experiențele mele. M-am apucat de blog deoarece exersez un alt stil de scris și în același timp împărtășesc informația și experiențele mele. Deci, I’m back! 😅

Pentru Roxana și Denisa, depresia a fost catalizatorul ce le-a făcut să se apuce de blogging.

Tocilara: „La recomandarea unei prietene care a crezut cu tărie că eu „trebuie să scriu”. Mi-am dorit să împărtășesc ce simt, să analizez personaje fictive, să-mi expun păreri și sentimente pe care să mi le pot reaminti ori de câte ori recitesc articolele. Am vrut, cu alte cuvinte, să imortalizez impresiile.”

blog
sursa foto: pexeles.com

Dar eu de ce m-am apucat de blogging?

La început a fost un mix de curiozitate și dorință de a scrie. Cum în România nu prea erau bloguri, eu abia aflasem despre ele din Bravo Girl!, am ales să scriu în engleză pe platforma Multiply (acum nu mai există). Văzând totuși că blogul meu prindea, mi-am zis după un timp să scriu și în română. Așa că am ajuns cu dorințe de faimă pe Blogspot :lol:. (Bine, pe lângă faimă eram și… deprimată 😆 și cum să-ți verși gândurile și tristețile mai bine decât în limba maternă, nu?) Apoi, după ce am realizat că platforma achiziționată ulterior de Google nu era chiar pe gustul meu, am ajuns pe WordPress. Restul e istorie 😀

Dar voi de ce v-ați apucat de blogging?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021