Urmărește-mă

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Acasă
  • Contact
  • Despre De-ale Dianei
  • Politica de confidențialitate De-ale Dianei

Cauți ceva?

De-ale Dianei

Lifestyle & blogging

SuperBlog  /  noiembrie 20, 2020

Cum ne pregătim de marea întâlnire? Ghid pentru părinții începători

ghid pentru părinții începători (1)
sursa foto: canva.com

Cuprins

Știu: bebe e doar cât un bob de mazăre, dar tu abia aștepți marea întâlnire! Visezi cu ochii deschiși la clipa în care o să îl ții în brațe, o să îi cânți cântecele de leagăn, să-i auzi gânguritul. Ești atât de încântată încât deja ai bagajul de maternitate pregătit. Și tati? Tati nu-și mai încape în piele de fericire.

Sunteți amândoi fericiți și nerăbdători. Dar, în acelaști timp, aveți și multe întrebări, neclarități… Totul trebuie să fie pregătit cu minuțiozitate pentru momentul în care bebe va sosi și vă va acapara viețile. Nu știți cu ce să începeți, nu?

Eh, fiți liniștiți tocmai ce-am pregătit pentru voi un ghid pentru părinții începători referitor la modul despre cum ne pregătim pentru venirea pe lume a micuțului. Ce  mobilier alegem? Ce cărucior? De ce alte accesorii mai e nevoie? Rămâneți aproape și veți afla!

Ghid pentru părinții începători: Camera bebelușului

Nu, nu-i prea devreme să vă apucați de amenajat camera! Oricum, veți vedea că este ceva de lucru aici. Mai precis, sunt patru pași esențiali de urmat:

1. Cum pregătim pereții?

Este necesar să aplicați un strat de vopsea proaspătă, netoxică sau să aplicați un tapet special. Ideal ar fi să faceți asta cu cel puțin două luni înainte de naștere pentru ca mirosul să dispară.

Ideal ar fi să optați pentru culori deschise și neutre precum albul sau cremul. Și, important, nu uitați de stickere: acestea îl vor fascina pe bebe. Acum, pe piață există o gamă variată de stickere de perete pentru camerele de copii foarte colorate și vesele.

ghid pentru părinții începători:stickere
sursa foto: bekid.ro; edit: canva.com

2. Covorul și perdelele

Un covor pufos va fi absolut necesar pentru momentul în care bebelușul va începe să meargă de-a bușilea. Așa că țineți cont de acest aspect și asigurați-i suficient spațiu pentru a se deplasa în voie.

 

În ceea ce privește perdelele, optați pentru o perdea deschisă la culoare și transparentă ce va permite luminii naturale să intre. Iar pentru a face întuneric atunci când bebe va trage un pui de somn (să sperăm), aveți grijă să alegeți o draperie opacă cu imprimeu vesel. Ah, și aveți grijă la dimensiune: cele lungi pot fi ușor trase de cel mic atunci când va începe să exploreze! Cel mai bine, ar fi să vă orientați spre perdelele și draperiile scurte.

3. Pătuțul

Este, poate cel mai important element al camerei. Pentru a-l alege trebuie să țineți cont de următoarele:

ghid pentru părinții începători: cum alegem pătuțul
infografic realizat în canva.com

Desigur, există mai multe tipuri de pătuț: pliabile, din lemn, tip baldachin, cele ce pot fi transformate pe măsură ce crește copilul. Foarte populare în ultima vreme sunt și pătuțurile de co-sleeping. Mai exact, sunt acele pătuțuri ce pot fi atașate de patul părinților. Important este să vă documentați și să alegeți pătuțul potrivit pentru spațiul de care dispuneți și, mai ales, pentru stilul vostru de parenting. Dar, evident, important este să alegeți și produse de calitate, de exemplu un pătuț pentru copii de la Arti vă garantează că faceți o alegere bună și durabilă.

Important, de asemenea! Alegeți o saltea de bună calitate. Poate fi una din spumă cu memorie sau din fibră de cocos, două alegere extrem de populare, cea de urmă fiind realizată dintr-un amestec de materiale rezistent la bacterii. În plus, alegeți cu grijă și lenjeria: aceasta trebuie să fie confecționată din materiale non-toxice.

4. Celelalte piese mobilier și accesorii pentru camera lui bebe

Pe lângă pătuț, mai trebuie alese și celelalte piese de mobilier pentru camera copilului vostru. Un dulap încăpător și bine-fixat de perete va fi extrem de util. Și, evident, aveți grijă să limitați lovirile alegând piese pe mobilier cu margini rotunjite. Poate nu ar strica să verificați mobilierul pentru camera copilului de pe BeKid.ro.

De asemenea, vă recomand să aveți în cameră și următoarele:

  • Un centru de activități. Acesta îl va ține ocupat pe bebeluș într-un mod plăcut și-i va dezvolta diferite abilități precum cele motrice.
  • Un baby-monitor. Oricât am vrea, nu putem fi 24/7 lângă bebeluș, așa că un astfel de gadget e cu adevărat util.
ghid pentru părinții începători
sursa foto: canva.com

Ghid pentru părinții începători: La băiță

Eh, am pregătit camera, dar mai avem un subiect delicat de pregătit: băița! Probabil ați auzit deja numeroase povești legate de acest subiect. Însă există un secret pentru a nu o transforma într-o poveste de groază: alegeți cu grijă cădița. Există mai multe tipuri, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Pentru a vă ușura alegere, vă invit să le descoperiți dând click pe fiecare.

Cădița standard

Vorbesc, evident, despre modelul simplu. Sigur, este un model destul de ne-practic, dar mai nou multe cădițe sunt prevăzute cu: mânere speciale sau adâncituri în care puteți pune săpunul, buretele de baie, precum și alte jucării pentru momentul băiței. De asemenea, ar fi bine să vă orientați spre o cădiță cu un suport special pentru căpuțul copilului.

Cădița pliabilă

Există cădițe ce se pot plia precum o carte putând astfel fi depozitate ușor sau luate în călătorii. Dar, trebuie să aveți mare grijă când o folosiți: nu uitați să blocați sistemul de pliere.

Cădița cu picioare

Aceasta vă va permite să aveți o poziție comodă în timp ce vă spălați bebelușul. În plus, unele pot fi folosite și pe post de măsuțe de înfășat.

De asemenea, după ce alegeți o cădiță pe placul vostru mai trebuie să țineți cont de:
  • Design-ul ergonomic: un suport pentru spate sau un burete de susținere cor ajuta bebelușul să stea într-o poziție corectă și, în plus, veți putea să-l îmbăiați mult mai ușor ;
  • Material (o cădiță calitativă ar trebui să fie fabricată dintr-un plastic gros);
  • Siguranță: la baza cadiței ar trebui să existe o suprafață antiaderentă;
  • Dimensiune: o cădiță mult prea mare ar putea duce la accidentări și chiar înecare.
  • Accesorii: pentru confortul bebelușului: termometru pentru apă, pară de duș; pentru o o întreținere mai ușoară (deci pentru confortul părinților): scurgere, accesorii pentru uscare rapidă etc.

Cu o cădiță potrivită, sigur bebelușul vostru va fi fericit, iar băița va fi un moment de veselie.

Ghid pentru părinții începători: la plimbare

Am pregătit camera, am luat cădița, dar bebelușul trebuie și plimbat. Alegerea căruciorului nu e mare filosofie. Trebuie avute în vedere câteva aspecte doar, vă invit să le descoperiți în următoarea prezentare:

videoclip realizat folosind canva.com, credit foto: la finalul prezentării

Ce vă mai recomand în materie de cărucioare este să alegeți un model de cărucior 3 în 1. Acesta este format dintr-un landou ce poate fi folosit până când copilul împlinește vârsta de 6 luni, o scoică pe care o puteți folosi drept modalitate sigură de transport în mașină a bebelușului și un modul sport ce poate fi folosit până când veți renunța definitiv la cărucior. Practic, este o investiție pe termen lung. Așa că gândiți-vă bine și alegeți înțelept: poate un cărucior 3 în 1 Baby Jogger.

partenerul vostru de încredere

Sper ca toate informațiile din acest ghid pentru părinții începători să vă fie utile. De asemenea, ce vă mai pot spune eu e să alegeți produsele de la magazine de încredere, știți doar: calitatea face diferența. Eu vă recomand BeKid – magazin despre care am mai scris deja în acest articol. La ei găsiți 60.000 de produse alese cu grijă și atenție.

Dar, nu trebuie să vă speriați de multitudinea de produse: ei au fost primul magazin online din România ce a inclus pe site și funcția de căutare vocală pe site. Simplu, modern și eficient. În plus, puteți plăti și cu monede virtuale precum Bitcoin și Ethereum (domeniu unde iarăși sunt pionieri).

BeKid oferă toate aceste facilități pentru un motiv simplu: misiunea lor este de a livra bucurie, iar acest lucru se realizează doar asigurând servicii de calitate și produse pe măsură.

ghid pentru părinții începători
sursa foto: canva.com

În loc de final

Gata, am ajuns la final. Sper că ați învățat ceva azi și vă simțiți ceva mai pregătiți pentru marea întâlnire. Este un moment cu totul special și trebuie privit cu bucurie și duioșie, nu stres. Așa că încercați să nu vă stresați, luați lucrurile ușor, faceți pregătiri și documentați-vă din timp. 

Să aveți parte de multă fericire în această etapă minunată!

Articol scris cu drag pentru SuperBlog 2020.

Sharing is caring

  • Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
  • Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide în fereastră nouă)

Apreciază:

Apreciere Încarc...

Similare

Tags:

  • bekid
  • ,
  • cădiță
  • ,
  • cărucior
  • ,
  • ghid pentru părinții începători

Navigare în articole

Frumusețea înseamnă sănătate. Medicale Shop te ajută să le menții
Frumusețea e atemporală, iar secretul ei stă într-un Farmec

Cauți ceva?

Scriu despre

  • Despre blogging și scris
  • Despre cărți și tot ce e livresc
  • Jurnal
  • Life&Style&Things
  • Mindset și inspirație
  • Povești cu gust
  • Spațiul cititorilor
  • SuperBlog
  • Wanderlust

Arhiva

Hai pe Facebook!

Hai pe Facebook!

Și pe Insta e fain!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

14 Comments

  • denisaaag spune:
    noiembrie 23, 2020 la 5:21 pm

    Eu nu am avut nevoie de stickere. Cand am descoperit culorile, mi-am facut propriile stickere pe pereti, iar acolo unde nu ajungeam, ma urcam pe scaun sau pe masa. De asta cel putin la casa bunicilor, pana acum 7-8 ani, peretii din casa au fost facuti cu stropi…ca sa nu mai pot desena eu. S-au gandit ca o sa continui si la varste mai mari :)))

    Încarc...
    Răspunde
    • Diana spune:
      noiembrie 23, 2020 la 5:44 pm

      Și eu și sora mea am făcut la fel :Lol:

      Încarc...
      Răspunde
  • Cosmi spune:
    noiembrie 23, 2020 la 7:08 pm

    Foarte frumos si interesant articolul tau.Cel mai mult mi-a placut ideea cu stickere lipite pe pereti.

    Încarc...
    Răspunde
    • Diana spune:
      noiembrie 23, 2020 la 7:13 pm

      Mulțumesc ❤️ adevărul e că sunt tare faine ❤️

      Încarc...
      Răspunde
  • copperattitude spune:
    noiembrie 24, 2020 la 11:32 am

    Ce articol util si creativ ai facut, Diana! culorile sunt asa placute si mi-a placut foarte mult si video! Mult succes la jurizare!

    Încarc...
    Răspunde
    • Diana spune:
      noiembrie 24, 2020 la 9:28 pm

      Mulțumesc ❤️

      Încarc...
      Răspunde
  • gratielavlad spune:
    noiembrie 24, 2020 la 2:45 pm

    Foarte frumos materialul tau. Scurt si la obiect. Imi plac mult elementele vizuale. Sunt deosebite!

    Încarc...
    Răspunde
    • Diana spune:
      noiembrie 24, 2020 la 9:28 pm

      Mulțumesc ❤️ am încercat să prezint informația cât mai vizual pentru a fi mai ușor de parcurs 😁

      Încarc...
      Răspunde
      • gratielavlad spune:
        noiembrie 24, 2020 la 11:28 pm

        Acesta este punctul tău forte. Chiar te felicit! Dacă as putea imprumuta puțin din aceasta calitate extraordinara a ta, as fi tare fericita!

        Încarc...
        Răspunde
        • Diana spune:
          noiembrie 25, 2020 la 6:51 am

          Mulțumesc ❤️ Pentru la anul mi-am propus să fac și niște module pe grup special pentru voi 😁

          Încarc...
          Răspunde
          • gratielavlad spune:
            noiembrie 25, 2020 la 10:01 am

            Mie mi-ar trebui injecții cu răbdare. Nu sunt atehnica, doar nu ofer suficienta valoare acestor detalii. As vrea, mai degrabă, un curs de motivare 😅😂. Ca orice imi ia prea mult timp pentru mine nu se justifica. Sunt acele sacrificii pe care alegem conștient sa le facem. Iar eu de obicei îmi aloc un timp pentru un articol (sa zicem 3 ore). Prioritar este textul. Dacă pentru redactarea materialului am petrecut deja 2 ore jumătate, nu îmi mai permit sa pierd mai mult de 30 minute realizând ilustrațiile… Am programul de obicei foarte încărcat. Sigur ca pierd mult… Dar nu as ști cum sa fac fata altfel. Și nu vreau sa renunț la calitatea textului pentru imagini – chit ca acum lumea e mult mai vizuala si nu prea mai pune accent pe text, cât pune pe ilustrații – care valorează din start 1000 de cuvinte 😅. De-asta, dacă faci un curs despre cum sa faci ilustrații faine în mai puțin de jumătate de ora, cu tot cu găsirea fundalelor șamd… Sunt prima 😂😂. Dar la cât de bine arata blogul tău, sunt sigura ca petreci mult mai mult timp pe estetica decât atât. De-asta îți și respect atât de mult efortul! 🤗👏

            Încarc...
          • Diana spune:
            noiembrie 25, 2020 la 11:41 am

            Să știi că nici eu la început nu aveam atât de multă răbdare, dar cu timpul am realizat că mă relaxează să fac ilustrații :)) și de atunci am tot făcut 😀 tot ce am realizat aici la nivel vizual mi-a luat vreo 40 de minute (și asta pentru că am stat să calibrez tranziția la video pentru ca textul să fie citibil) 😆 Știi cum e, practice makes perfect.

            Încarc...
          • gratielavlad spune:
            noiembrie 25, 2020 la 11:51 am

            Aici sa știi ca ai dreptate!! Practice really do makes perfect! 🤗👏 Mama ei de practica! 😂😂😅

            Încarc...
          • Diana spune:
            noiembrie 25, 2020 la 1:05 pm

            ❤️🤗

            Încarc...
Copyright © 2021
Cressida by LyraThemes.com
%d blogeri au apreciat: