Cum ne pregătim de marea întâlnire? Ghid pentru părinții începători

ghid pentru părinții începători (1)
sursa foto: canva.com

Cuprins

Știu: bebe e doar cât un bob de mazăre, dar tu abia aștepți marea întâlnire! Visezi cu ochii deschiși la clipa în care o să îl ții în brațe, o să îi cânți cântecele de leagăn, să-i auzi gânguritul. Ești atât de încântată încât deja ai bagajul de maternitate pregătit. Și tati? Tati nu-și mai încape în piele de fericire.

Sunteți amândoi fericiți și nerăbdători. Dar, în acelaști timp, aveți și multe întrebări, neclarități… Totul trebuie să fie pregătit cu minuțiozitate pentru momentul în care bebe va sosi și vă va acapara viețile. Nu știți cu ce să începeți, nu?

Eh, fiți liniștiți tocmai ce-am pregătit pentru voi un ghid pentru părinții începători referitor la modul despre cum ne pregătim pentru venirea pe lume a micuțului. Ce  mobilier alegem? Ce cărucior? De ce alte accesorii mai e nevoie? Rămâneți aproape și veți afla!

Ghid pentru părinții începători: Camera bebelușului

Nu, nu-i prea devreme să vă apucați de amenajat camera! Oricum, veți vedea că este ceva de lucru aici. Mai precis, sunt patru pași esențiali de urmat:

1. Cum pregătim pereții?

Este necesar să aplicați un strat de vopsea proaspătă, netoxică sau să aplicați un tapet special. Ideal ar fi să faceți asta cu cel puțin două luni înainte de naștere pentru ca mirosul să dispară.

Ideal ar fi să optați pentru culori deschise și neutre precum albul sau cremul. Și, important, nu uitați de stickere: acestea îl vor fascina pe bebe. Acum, pe piață există o gamă variată de stickere de perete pentru camerele de copii foarte colorate și vesele.

ghid pentru părinții începători:stickere
sursa foto: bekid.ro; edit: canva.com

2. Covorul și perdelele

Un covor pufos va fi absolut necesar pentru momentul în care bebelușul va începe să meargă de-a bușilea. Așa că țineți cont de acest aspect și asigurați-i suficient spațiu pentru a se deplasa în voie.

 

În ceea ce privește perdelele, optați pentru o perdea deschisă la culoare și transparentă ce va permite luminii naturale să intre. Iar pentru a face întuneric atunci când bebe va trage un pui de somn (să sperăm), aveți grijă să alegeți o draperie opacă cu imprimeu vesel. Ah, și aveți grijă la dimensiune: cele lungi pot fi ușor trase de cel mic atunci când va începe să exploreze! Cel mai bine, ar fi să vă orientați spre perdelele și draperiile scurte.

3. Pătuțul

Este, poate cel mai important element al camerei. Pentru a-l alege trebuie să țineți cont de următoarele:

ghid pentru părinții începători: cum alegem pătuțul
infografic realizat în canva.com

Desigur, există mai multe tipuri de pătuț: pliabile, din lemn, tip baldachin, cele ce pot fi transformate pe măsură ce crește copilul. Foarte populare în ultima vreme sunt și pătuțurile de co-sleeping. Mai exact, sunt acele pătuțuri ce pot fi atașate de patul părinților. Important este să vă documentați și să alegeți pătuțul potrivit pentru spațiul de care dispuneți și, mai ales, pentru stilul vostru de parenting. Dar, evident, important este să alegeți și produse de calitate, de exemplu un pătuț pentru copii de la Arti vă garantează că faceți o alegere bună și durabilă.

Important, de asemenea! Alegeți o saltea de bună calitate. Poate fi una din spumă cu memorie sau din fibră de cocos, două alegere extrem de populare, cea de urmă fiind realizată dintr-un amestec de materiale rezistent la bacterii. În plus, alegeți cu grijă și lenjeria: aceasta trebuie să fie confecționată din materiale non-toxice.

4. Celelalte piese mobilier și accesorii pentru camera lui bebe

Pe lângă pătuț, mai trebuie alese și celelalte piese de mobilier pentru camera copilului vostru. Un dulap încăpător și bine-fixat de perete va fi extrem de util. Și, evident, aveți grijă să limitați lovirile alegând piese pe mobilier cu margini rotunjite. Poate nu ar strica să verificați mobilierul pentru camera copilului de pe BeKid.ro.

De asemenea, vă recomand să aveți în cameră și următoarele:

ghid pentru părinții începători
sursa foto: canva.com

Ghid pentru părinții începători: La băiță

Eh, am pregătit camera, dar mai avem un subiect delicat de pregătit: băița! Probabil ați auzit deja numeroase povești legate de acest subiect. Însă există un secret pentru a nu o transforma într-o poveste de groază: alegeți cu grijă cădița. Există mai multe tipuri, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Pentru a vă ușura alegere, vă invit să le descoperiți dând click pe fiecare.

Vorbesc, evident, despre modelul simplu. Sigur, este un model destul de ne-practic, dar mai nou multe cădițe sunt prevăzute cu: mânere speciale sau adâncituri în care puteți pune săpunul, buretele de baie, precum și alte jucării pentru momentul băiței. De asemenea, ar fi bine să vă orientați spre o cădiță cu un suport special pentru căpuțul copilului.

Există cădițe ce se pot plia precum o carte putând astfel fi depozitate ușor sau luate în călătorii. Dar, trebuie să aveți mare grijă când o folosiți: nu uitați să blocați sistemul de pliere.

Aceasta vă va permite să aveți o poziție comodă în timp ce vă spălați bebelușul. În plus, unele pot fi folosite și pe post de măsuțe de înfășat.

De asemenea, după ce alegeți o cădiță pe placul vostru mai trebuie să țineți cont de:

Cu o cădiță potrivită, sigur bebelușul vostru va fi fericit, iar băița va fi un moment de veselie.

Ghid pentru părinții începători: la plimbare

Am pregătit camera, am luat cădița, dar bebelușul trebuie și plimbat. Alegerea căruciorului nu e mare filosofie. Trebuie avute în vedere câteva aspecte doar, vă invit să le descoperiți în următoarea prezentare:

videoclip realizat folosind canva.com, credit foto: la finalul prezentării

Ce vă mai recomand în materie de cărucioare este să alegeți un model de cărucior 3 în 1. Acesta este format dintr-un landou ce poate fi folosit până când copilul împlinește vârsta de 6 luni, o scoică pe care o puteți folosi drept modalitate sigură de transport în mașină a bebelușului și un modul sport ce poate fi folosit până când veți renunța definitiv la cărucior. Practic, este o investiție pe termen lung. Așa că gândiți-vă bine și alegeți înțelept: poate un cărucior 3 în 1 Baby Jogger.

BeKid partenerul vostru de încredere

Sper ca toate informațiile din acest ghid pentru părinții începători să vă fie utile. De asemenea, ce vă mai pot spune eu e să alegeți produsele de la magazine de încredere, știți doar: calitatea face diferența. Eu vă recomand BeKid – magazin despre care am mai scris deja în acest articol. La ei găsiți 60.000 de produse alese cu grijă și atenție.

Dar, nu trebuie să vă speriați de multitudinea de produse: ei au fost primul magazin online din România ce a inclus pe site și funcția de căutare vocală pe site. Simplu, modern și eficient. În plus, puteți plăti și cu monede virtuale precum Bitcoin și Ethereum (domeniu unde iarăși sunt pionieri).

BeKid oferă toate aceste facilități pentru un motiv simplu: misiunea lor este de a livra bucurie, iar acest lucru se realizează doar asigurând servicii de calitate și produse pe măsură.

ghid pentru părinții începători
sursa foto: canva.com

În loc de final

Gata, am ajuns la final. Sper că ați învățat ceva azi și vă simțiți ceva mai pregătiți pentru marea întâlnire. Este un moment cu totul special și trebuie privit cu bucurie și duioșie, nu stres. Așa că încercați să nu vă stresați, luați lucrurile ușor, faceți pregătiri și documentați-vă din timp. 

Să aveți parte de multă fericire în această etapă minunată!

Articol scris cu drag pentru SuperBlog 2020.

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: