Iarna asta îi fac concurență lui Moșu’. Ce cadouri de Crăciun voi oferi?

cadouri de crăciun
sursa foto: canva.com & answear.ro; edit: canva.com

Cuprins

Se apropie cu pași din ce în ce mai mari. Magazinele încep deja să pară ca rupte din povești. Ah, deja simt în aer mirosul de brad și vinul fiert cu scorțișoară, cozonacul. Și parcă simt și acel murmur de povești spuse în jurul bradului în timp ce pe fundal se aude aproape ca o șoaptă „It’s the Most Wonderful Time of The Year”. Ah, dulci clișee invernale! Dar, da, e cea mai frumoasă perioadă a anului!

E vremea să petrecem timpul împreună privind filme siropoase cu Vanessa Hudgens pe Netflix. E vremea să cântăm colinde, chit că nu avem cu toții voce. E vremea să scoatem beteala și globulețele din dulap și să decorăm totul cu spiritul sărbătorilor. E și vremea  cadourilor.

Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine Crăciunul e mai mult despre oferit. Eu una nu mă aștept la cadouri, dar sigur voi oferi atât de multe încât m-am și hotărât să-i fac concurență Moșului. Da, da, ați citit bine, chiar lui! Sunt 100% convinsă că eu fac niște cadouri de Crăciun mult mai reușite decât bătrânul rotofei în costum roșu.

cadouri de crăciun
sursa foto: canva.com

Ce cadouri de Crăciun voi oferi?

OK, poate ar trebui să vă explic înainte ce mi-a venit să intru în această competiție. Sigur, sunt o fire foarte competitivă. Însă e ceva mai mult de atât la mijloc. Pentru început, mi se pare că politica lui Moș Crăciun de a ne împărți pe toți în cuminți și năzdrăvani nu e chiar corectă. Până la urmă noi, oamenii, suntem un mozaic de trăsături. Nu e nimeni 100% cuminte, credeți-mă pe cuvânt!

Apoi… el e cam demodat. Ce poate ști un moșuleț care-și petrece cele 365-366 de zile ale fiecărui an în autoizolare în Laponia despre dorințele oamenilor moderni? O avea el puteri magice, dar și ele mai dau greș de la o vârstă.

Tot credeți că sunt nebună să intru într-o asemenea competiție? Da, el îi are pe Rudolf, Vixen, Cupid și toți ceilalți reni plus o oaste de spiriduși. Dar, am și eu un as în mânecă: ANSWEAR.ro. Cu gama lor variată de produse și beneficiile clubului VIP (reduceri la fiecare comandă, acces la evenimente speciale) putem face concurență oricui, oricând! Dar, gata cu filosofiile, teoria și discuțiile motivaționale! Să trecem la practică!

cadouri de crăciun
sursa foto & edit: canva.com

Pentru mami

Crăciunul în familia mea a fost mai mult decât pentru ceilalți. În această zi magică e și ziua de naștere a mamei mele. Așa că, de când mă știu, data de 25 decembrie a fost de două ori mai specială. Pe lângă lucrurile clasice cu care asociem această sărbătoare despre care v-am scris la început, al meu are notele lui distincte, unice. Mirosul său cel mai pregnant nu e cel de cozonac sau brad, nici de coji de portocală. Mirosul Crăciunului meu e cel al tortului de zahăr ars care îi iese demențial mamei mele. Iar colindele lasă și ele loc unui „mulți ani trăiască” pe care-l cântăm cu mult mai mult drag.

Din acest motiv, ea e mereu în capul listei mele atunci când vine vorba de cumpărat cadouri de Crăciun. Sigur, Moșul i-ar lua un cadou banal. Poate un șal, niște mănuși, o carte de bucate. Chestii tematice ori chestii practice de gospodină – cu mai mult nu-l văd.

Dar, fiind ziua ei, vreau să-i ofer ceva special. Ei îi place să se plimbe și chiar are nevoie de mișcare din motive medicale. Însă iarna e mai complicat. Așa că i-am căutat niște cizme de damă comode și cu talpă solidă. Nu a fost greu să ajung la niște ghete superbe de la Aldo care sigur îi vor veni minunat!

cadouri de crăciun
sursa foto: answear.ro, edit: canva.com

Pentru soțul meu

Ce cadou i-ar putea lua lui Moșul? Un joc pentru PlayStation? Poate un controller nou? Eh, nimic nou pentru el! A primit de atâtea ori produse din această categorie încât s-a plictisit!

Eu îi voi lua un ceas. Da, e pasionat de gaming și are o colecție impresionantă de jocuri. Însă cealaltă colecție a lui, cea de ceasuri de bărbați o întrece.

A. e o fire dinamică și mereu la curent cu ultimele tehnologii, dar la fel de mult apreciază și lucrurile clasice, atemporale. Și asta e o chestie pe care rotofeiul nu prea o știe, căci trebuie să petreci ceva timp pe lângă el pentru a-ți da seama că el dă ultimul model de telefon pe un ceas fin!

Așa că merg la sigur cu un ceas cu brățară metalică de la Tommy Hilfiger. Imposibil să dau greș! Sâc, Moș Crăciun!

sursa foto: answear.ro, edit: canva.com

Pentru prietena mea cea mai bună

Dacă tot suntem la capitolul ceasuri, o trec aici  și pe prietena mea cea mai bună.

Încerc de mult s-o conving să adauge un plus de zvâc la outfit-urile ei, dar nici chip să mă asculte. Pe când sunt eu de fashion diva, pe atât e ea de departe de subiect. Bărbosul, evident ține cont de asta. Mereu îi face cadou cărți și ceaiuri. Anul trecut nu știu cum de a încălcat obiceiul și i-a făcut cadou un abonamnet la yoga. Dar… cam atât!

El nu vede potențialul ei, dar eu da! Așa că am decis să fac pași mici și să o ajut să-și transforme look-ul. (Asta pentru că eu nu fac doar cadouri de Crăciun! Cadourile mele sunt pentru toată viața!)

Voi începe cu accesorii mai ușor de integrat și acceptat pentru ea, cum e un ceas de damă cu un design fain de la Medicine. Sunt sigură că nu-i va putea rezista nici măcar ea, marea adeptă a monotoniei vestimentare!

cadouri de crăciun
sursa foto: answear.ro, edit: canva.com

Pentru sora mea

La polul opus față de a mea dragă prietenă se află sora mea. Ea e înnebunită după fashion. Până la urmă suntem făcute din același aluat, nu?

Și totuși, trebuie să recunosc: în cazul ei mi-a fost tare greu să mă decid. Mulți ani am împărțit totul, chiar și cadourile. Îi cunosc gusturile așa cum știu interiorul genții mele preferate. Tocmai din această cauză a fost complicat: am avut prea multe direcții de urmat. Dar, în cele din urmă, când am realizat că 20 de tab-uri sunt mult prea multe, am închis ochii și am mers pe instinct. Am ales astfel un rucsac de damă de la Desigual ce se va potrivi de minune la… aproape orice!

Evident, chiar și bărbosul va fi plin de invidie. El sigur va merge pe un parfum sau poate vreo carte de dezvoltare personală… de parcă nu ar avea destule. Oare el nu o ști că prea mult Dale Carnagie e pur și simplu prea mult? O geantă sau un rucsac bun îți dau mult mai multă încredere în sine!

sursa foto: answear.ro, edit: canva.com

Pentru verișoara mea

OK și acum trec de la o fashionistă completă și asumată la una în devenire: verișoara mea.

La anul va împlini 18 ani, dar de mică a dat semne clare că ne va călca pe urme mie și sorei mele. Mereu ne fura rujurile, brățările și pantofii… mai ales pantofii. Îi iubește atât de mult încât deja mi-a depășit colecția personală. Și bine face, o femeie cu pantofii potriviți va cuceri lumea – acesta e și crezul meu, dar a fost și al lui Marylin Monroe (deci sigur e corect).

Cadoul meu pentru ea a fost simplu de ales: o pereche de pantofi de damă cu toc subțire și fin. Bine, ca principiu a fost ușor. Pe ANSWEAR găsim o gamă atât de variate de încălțăminte de damă încât mi-a fost greu să aleg. Mai că-mi venea să trag iarăși la sorți, dar apoi am văzut o pereche absolut superbă de la Answear Lab care se potrivește de minute cu stilul ei cochet.

Mai bine de atât sigur nu va nimeri Moșu’. El încă o vede o copilă așa că sigur îi va aduce vreun pulover tematic pe care-l va purta fix o dată înainte de a-l uita în cine știe ce colț de șifonier.

cadouri de crăciun
sursa foto: answear.ro, edit: canva.com

și totuși...

… cred c-am dezvăluit cam multe, nu? Poate-i dau chiar eu idei rotofeiului! Așa că mai bine închei totul aici. Ați prins deja ideea, o să fac niște cadouri tare frumoase și mult mai practice decât ceea ce oferă el.

Nici nu știe ce-l așteaptă, vă garantez!  Gândiți-vă doar la faptul că eu am mult mai multă experiență: fac cadouri cel puțin o dată pe fiecare lună, el doar o dată pe an! Ar trebui să se teamă, zic eu!

Voi ce credeți?

Acest articol a fost scris pentru ultima probă din SuperBlog 2020.

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: