De ce e bine să gândim „inside the box”? Despre limitări

limitări

Am auzit de atâtea ori că trebuie să gândim în afara cutiei, să depășim limitele, să fim neconvenționali… Eu una, sincer, am obosit de la atâta nonconformism. Dar, stați puțin, a gândi inside the box și nu outside nu înseamnă cumva a-ți omorî creativitatea din fașă? Nu. Nici pe departe dacă îți accepți limitările și le transformi în atuuri.

Da, și mie mi s-ar fi părut un mare bullshit motivațional acum ceva timp. Mai ales pentru vremurile noastre, creativitatea este key-word. Până și la un job, oricât de rigid ar fi el, ți se cere să fii creativ, să faci dintr-un Excel anost o operă de altă exprimată în formule.  Însă ceva s-a schimbat în mine de când am auzit TED-ul  lui Phil Hansen, Embrace the Shake.

Cine este el? Ei bine, Phil Hansen este un artist ce suferă de un temor necontrolat al mâinilor și totuși creează opere impresionante acceptându-și „limitarea” și făcând din ea cel mai bun atu al său.

Cum a reușit să facă asta? Prin voință și… realizând că non-convenționalul devine obositor și chiar limitant. Dar, mai bine haideți să-l auzim. (Nu uitați că puteți activa și subtitrările.)

Practic, după ce ani de zile a încercat să realizeze opere de artă ascunzându-și „defectul”, a venit ziua în care Phil a decis să se accepte așa cum e. De atunci, arta sa a avut doar de câștigat.

Povestea lui m-a pus serios pe gânduri. Nu cumva toate aceste limitări sunt doar în mintea noastră? Nu cumva încercăm cu tot dinadinsul să mimăm perfecționismul?

Fiecare persoană e unică. Suntem cu toții un cocktail de defecte și calități. Ce-ar fi să le acceptăm și pe cele dintâi și să vedem cum se transformă de acolo viețile noastre? E fix ca la interviurile de angajare când ne întreabă despre defecte, iar noi trebuie, de fapt, să le prezentăm drept calități ascunse. (Cel puțin eu asta fac cu încăpățânarea mea adesea enervantă.)

Și nu cumva, tot încercând să fim/părem unici devenim toți la fel de plictisitori și obosiți? Haideți mai bine să fim autentici! Să arătăm lumii și cum suntem noi după ce ne coborâm de pe scenele pe care tot noi ni le-am construit, să le arătăm interiorul cutiilor noastre mentale și sufletești!

Ce ziceți?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021