Top 5 romane thriller (Guest Post)

top 5 romane thriller
sursa foto: canva.com

Eu sunt o persoană extrem de organizată, mai ales la job, unde merg (mergeam) pe ideea că dacă nu aș fi atât de organizată nu aș fi capabilă să îmi fac treaba bine. Acasă, lucrurile stau puțin altfel, dar numai puțin. Organizarea mea se extinde și asupra călătoriilor – nu există oraș vizitat în 2 pentru care să nu fi făcut un plan cu ce avem de vizitat, dar și asupra cărților citite. Pentru cărți îmi este mult mai ușor să țin o evidență cu ajutorul Goodreads. Planul meu pe viitor este să creez diverse „rafturi” virtuale în funcție de preferințele mele într-ale cititului. Dar până mă decid la un format mai durează ceva!

Pentru provocarea oferită de Diana, am ales să fac un top cu cele mai bune 5 romane thriller citite până acum, la care să adaug și motivele pentru care le-am ales. Astfel, pe lista scurtă se află:

fotografie din arhiva Oanei

1. Fata din tren – Paula Hawkins

A fost romanul care m-a determinat să citesc acest gen literar. Romanul o urmărește pe Rachel, o femeie singură, divorțată, alcoolică, al cărei soț s-a recăsătorit și locuiește în fosta lor casă prin fața căreia, Rachel trece zilnic cu trenul. Atenția ei este atrasă de cuplul perfect din vecini, fiind șocată să o vadă pe Ea în brațele altui bărbat. În momentul în care femeia pe care o vedea zilnic din tren este găsită moartă, acțiunea devine o cursă pentru aflarea criminalului. Până să aflu cine este criminalul, am presupus că aproape fiecare personaj este vinovat, dar fără să îmi dau seama cine este adevăratul vinovat.

2. Carrie – Stephen King

Romanul care m-a făcut să îl iubesc pe King! Poate nu cel mai înfricoșător roman al lui, dar, cu siguranță, un roman șocant în care adolescenta Carrie se răzbună pe cei din jur folosindu-se de puterile telekinetice pe care le are.

3. Omul de castane – Soren Sveistrup

Un roman genial despre un criminal în serie care terorizează Copenhaga, lăsând în urma lui câte o figurină din castane. Descrierile amănunțite ale scenelor crimelor și ritmul alert al acțiunii le-am asemănat romanelor lui King. Ca de obicei, criminalul a fost un total mister, deși aș fi putut jura că îl aflasem.

4. Sărutul dinaintea morții – Ira Levin

Cred că a fost primul thriller citit. 2 surori cu câte o poveste de dragoste aparte, în urma cărora tinerele mor, iar iubiții lor sunt de negăsit, de parcă nici nu ar fi existat vreodată. O a treia soră îndurerată caută indicii pentru a afla adevărul, adevăr care o poate salva sau distruge.

5. Omul de cretă – C.J. Tudor

Deși nu am citit „It”, romanul „Omul de cretă” m-a dus cu gândul la el. 5 prieteni dezvoltă un cod secret pentru a comunica, desenând oameni cu cretă colorată, până când un astfel de omuleț îi aduce în fața unui cadavru, iar jocul copilăresc îi va bântui de-a lungul vieții.

Sper că v-au plăcut alegerile mele și că veți adăuga un roman nou pe lista de citit anul acesta!

Acest articol a fost scris de Oana – bloggeriță dedicată, cititoare pasionată și proaspătă mămică pe care o puteți citi pe blogul ei despre cărți și idei. Eu una o citesc mereu cu drag indiferent de ce scrie: recomandări literare sau articole despre viața de zi cu zi. Recent, am admirat articolul ei Ce aș fi vrut să știu înainte de a avea un copil.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021