#lifespirationstartshere: 7 zile de inspirație pură

#lifespirationstartshere
sursa foto: answear.ro, edit: Canva

Cuprins

Nu de puține ori, ca blogger cu vise de scriitor am fost întrebată de unde îmi iau inspirația. De fiecare dată, răspunsul meu la această întrebare a fost altul. De ce așa? Eh, pentru a vă răspunde trebuie să merg la sensul cuvântului. Cei cu porniri artistice o numesc „muză”. Mergând pe o abordare mai tehnică, în DEX „inspirație” are trei sensuri: primul – inhalarea aerului în plămâni, al doilea – stare / forță creatoare, al treilea – gând spontan.

Dar, pentru mine ea e mai mult de atât! Am creat de când aveam vreo doi ani: cântecele, poezii și chiar cuvinte. Dincolo de definiții, inspirația e parte din mine. E ceea ce mă împinge înainte, mă îndeamnă să excelez în ceea ce fac online și offline.

Totuși, trebuie să recunosc că în ultima vreme lucrurile nu prea au fost tocmai roz. Ultimele zile la fostul job mi-au lăsat sechele. Mi-au închistat inspirația. M-a făcut să văd lumea doar prin ochelari de cal: nu tu stânga, nu tu dreapta, doar în față! Nu mai puteam așa! Începusem să trăiesc în contra a tot ceea ce sunt.

Așa că, aflând de concursul internațional de creație vizuală Lifespiration lansat de ANSWEAR (despre care găsiți detalii aici: https://lifespirationstartshere.answear.ro/), am decis să țin un jurnal. Însă nu știu dacă „jurnal” e cuvântul potrivit, căci l-am gândit ca o documentare a tuturor surselor mele de inspirație din perioada 1-7 octombrie.

Totodată, am vrut ca acest exercițiu să-mi fie ca o palmă peste față menită să mă trezească la realitatea mea unde inspirația e peste tot. După cum veți vedea, o găsesc în multe lucruri: într-o ceașcă de cafea sau într-o sesiune de shopping pe https://answear.ro/. Dar, m-am lungit cam mult cu vorba și am început să dau spoilers. Mai bine vă las să-mi citiți însemnările, #lifespirationstartshere!

Inspirația e în lucruri mărunte

#lifespirationstartshere
fotografii din arhiva personală, edit: Canva

Poate că unii v-ați aștepta ca inspirația să se găsească în lucruri… mărețe: o operă de artă, o călătorie în cine știe ce loc îndepărtat. Da, poate fi și acolo! În aceste șapte zile eu am regăsit-o în lucruri mai mici, mai la îndemâna oricui.

Prima probă din SuperBlog a fost imboldul de care aveam nevoie pentru a reveni la scrisul acela cu care v-am obișnuit. M-am pus pe căutat imagini, informații și tot ce mai era necesar. Am mixat totul apoi în creuzetul minții și… gata! Totul a venit atât de natural încât m-am gândit ce mișto ar fi dacă am avea un brief pentru orice!

Marți, cafeaua de la prânz m-a determinat să îmi mențin nivelul de zvâc la cote maxime. În timp ce am savurat-o, mi-am blocat orice gând legat de job, de treburi casnice… de orice. Doar i-am permis aromei senzuale să mi se insinueze printre simțuri. Apoi, ca prin magie, am văzut lucrurile altfel: în afara cutiei. Mi-au venit idei noi pentru a-mi soluționa task-urile, pentru a crea conținut pe paginile pe care le administrez și am reușit să-mi mai mișc romanul dincolo de borna celor o sută de mii de cuvinte la care îl lăsasem.

Pe lângă acestea, mai pot menționa și altele:

Până acum sună bine, nu? Ei, asta nu e tot!

Inspirație pentru o Diana 2.0

sursa foto: answear.ro, edit: Canva

Până acum, v-am scris despre cum am rezolvat partea  cu eliberarea din nisipurile mișcătoare în care eram în ceea ce privește activitățile mele creative sau profesionale. Dincolo de asta, eu aveam nevoie și de inspirație pentru a reveni la viață, pentru a trăi după regulile mele…

Aveam nevoie de ceva care să mă facă să-mi regăsesc unicitatea, feminitatea. Aveam nevoie să vorbesc lumii despre această Diana 2.0 pe care am creionat-o în clipa în care am decis să aplic pentru un job în sfera conținutului digital. Nu voiam să (mai) vorbesc despre un rezultat al unui episod de burnout.

Trebuia să mă pot arăta lumii precum cele trei femei puternice din spotul #lifespirationstartshere: Aleksandra Sidorenko, Bożna Wydrowska și Izabela Sopalska-Ribakce. Ele au apăsat pe întrerupătorul ce a declanșat toată această acțiune.

De unde să încep upgrade-ul? De unde să îmi trag seva feminină și încrezătoare dacă nu din modă?

Moda, pentru mine, nu a fost niciodată doar despre haine. E despre starea de pe care o ai atunci când porți hainele, despre încrederea că poți realiza lucruri mărețe. Așa că aleg mereu cu grijă ce port și cum port, inspirându-mă din alegerile muzelor mele fashioniste, ori din seriale precum The Bold Type. Alteori îmi fac pur și simplu alegerile urmărind noutățile de pe ANSWEAR unde găsesc peste 350 de branduri internaționale de top. Așa am făcut și acum, alegând piese care cu siguranță vor fi un statement și mă vor inspira să fac lucruri mărețe.

Din categoria https://answear.ro/h/fuste-de-piele.html am ales o fustă de piele maro cu nasturi și șliț pe picior. O astfel de fustă are un aer sexy  și un picuț bossy. Purtând-o, sigur voi fi inspirată să dau tot ce pot și să ies în evidență în timp ce fac asta!

Am ales și o rochie de aici https://answear.ro/h/rochii-rosii.html. Roșul nu e doar culoarea mea norocoasă, e și culoarea care mă îndeamnă la acțiune! Câte nu am realizat purtând o rochie roșie! I-am ținut chiar și o prezentare unuia dintre cei mai fioroși directori din lumea Renault.

eu #lifespirationstartshere
fotografie din arhiva personală, edit: Canva

Shopping-ul - sursă de inspirație pentru creație

Mai mult de atât, sesiunea mea de shopping online m-a ajutat să mai realizez ceva. Hainele nu doar mă inspiră să ies de sub carapace și să iau lumea în piept cu stil, mă ajută să și scriu. Vă scriam eu mai sus că am reluat scrisul romanului. Știți ce a declanșat această întoarcere? Momentul în care am dat zoom să văd mai bine textura unui pulover! Era așa de pufoasă încât trebuia neapărat să-mi notez… Așa că, pornind de la „puloverul ei alb, pufos ca un nor” am scris un capitol întreg.

Bine, chestia asta nu ar trebui să ne mire. Toții scriitorii au avut nevoie de modă pentru a scrie: Camil Petrescu, în documentarea sa, se folosea frecvent de cataloage de modă. Dar, hai să  revenim la subiectul nostru: sursele mele de inspirație!

Concluzia: inspirația e peste tot - #lifespirationstartshere

Acum că am terminat experimentul, vă spun că am ajuns la o concluzie destul de simplă și poate banală: inspirația e peste tot. Nu trebuie să o căutăm brambura, nu vom reuși nimic!

Tot aud de creatori care își caută muza, dar tocmai așa o îndepărtează. Ea nu apare când o cauți, ci te izbește din senin.

Chiar și acum, când scriu aceste rânduri, ascult o piesă de-a lui Taylor Swift și parcă-parcă îmi încolțește o nouă idee. Inspirația e în orice: într-o plimbare, în feeling-ul pe care ți-l dă un outfit bine-ales, într-o poză, în cartea scriitorului preferat.

Important e să conștientizăm asta. Să nu-l mai luăm pe „nu am idei” în brațe, să ne relaxăm și să privim în jur. Eu așa voi face de acum încolo de fiecare dată când mă voi simți copleșită de faptul că nu găsesc soluții la problemele cu care mă confrunt.

inspiratie
sursa foto: pexles.com, edit: Canva

Cam atât despre mine și inspirația mea! Eu una consider că acest jurnal chiar mi-a post de folos pentru a-mi redobândi echilibrul, claritatea, scrisul… totul!

Vă provoc să faceți și voi acest exercițiu și să reveniți cu rezultatul! Ori poate veți găsi mai oportun să vă înscrieți în concursul Lifespiration și să aveți șansa de a câștiga marele premiu de 5000 de lei!

Oricum ar fi, sper ca acest articol-experiment la care am lucrat timp de șapte zile să producă o mică scânteie de inspirație în mințile și sufletele voastre!

Dacă așa este, nu ezitați să lăsați un semn și aici! Comentariile și aprecierile voastre mi-au fost mereu de folos pentru a continua să creez! Pentru asta am doar cuvinte de mulțumire!

D.

Acest articol a fost inspirat de proba 1 din SuperBlog 2021 (pentru care este și scris).

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021