Cred că ai observat că de ceva timp unele articole conțin și anumite elemente interactive: liste derulante, texte animate etc. Pe acestea le realizez cu Elementor. Dacă ai blog, sigur ai văzut o reclamă la acest plug-in pe Facebook sau Youtube. Toate bune și frumoase, Elementor e prietenos… acum. La început mă enerva faptul că trebuia să mă întorc mereu în editorul WordPress pentru a rezolva partea de SEO cu Yoast… Astfel că am început să caut un tool SEO compatibil și cu Elementor și am ajuns la Rank Math.
Înainte de toate: de ce am nevoie de un tool SEO?
Într-un articol mai vechi ți-am scris despre câteva aspecte de bază legate de SEO. Un tool SEO, însă, îți ușurează munca! Nu-ți mai bați capul atât de tare cu optimizarea articolului, ba chiar îți generează și un sitemap (chestie la care nu mă pricep)! În plus, îți arată și îmbunătățirile pe care le poți aduce unui articol pe care tu ai impresia că l-ai optimizat foarte bine.
Cum se folosește Rank Math?
Rank Math se instalează ca orice alt plug-in și, odată instalat,vine la pachet și cu un cont creat pe platforma dezvoltatorilor. Aici poți deschide un ticket de suport (eu deja am unul la activ și țin să menționez că am primit răspunsul rapid), ai acces la informații, un analyzer SEO și altele.
De folosit, este și mai ușor!
Pentru WordPress
- Dăm click pe căsuța din dreapta unde ne apare un scor afișat.
2. În caseta Focus Keyword introducem cuvântul cheie pentru care optimizăm articolul și apoi apăsăm Enter.
Pentru Elementor
Dăm click pe SEO în stânga, iar apoi procedăm la fel ca în cazul editorului WordPress.
Cum arată informațiile în Rank Math
Și asta ar fi tot. Voi ce tool folosiți pentru SEO?
28 Comments
Eu nu folosesc nimic. Sunt pe subdomeniu, iar chestiunile acestea imi dau mari batai de cap, asa ca le ignor cu desavarsire. Sa il folosesti cu placere!
Unele chestii de SEO le faci deja, dar nu conștientizezi, crede-mă 😁
Posibil sa le fac, din instinct. 🙂
Daaa 🙂 Cuvinte cheie, imagini, link-uri, până și titlul uneori :))
Și să nu mai zis de paragrafe :))
<3
Chiar ma întrebam cum faci atâtea chestii. Pentru mine e ceva extraterestru, simt ca nu țin pasul cu toate astea 🙂
Nu e atât de greu să folosesti Elementor, este destul de intuitiv.
Foarte interesant şi arată tare bine! Te felicit! Eu sunt cam atehnică deci… 🙄
Nici eu nu sunt cine știe ce geniu tehnic, dar mă documentez 🙂
Legat de ce zici tu, ca la Yoast ai anumite beneficii doar la varianta platita, am o veste proasta: SEO RANK MATH e la inceput. Si Yoast, la inceput, era doar gratuit.
Sunt conștientă că pe parcurs va dezvolta unele lucruri pentru care va trebui plătit. Când va fi, voi actualiza articolul.
Fără să fi încercat Rank Math, dar folosind Yoast de vreo 5 ani pot să spun că:
dacă ne raportăm doar la articole, după ce ai învățat ce trebuie să urmărești, nu îți mai trebuie neapărat un astfel de plugin. Respectând acele recomandări am reușit să plasez binișor pe google articole de pe un blog free (deci fără pluginuri) și care era relativ recent (fără prea mult conținut).
un astfel de plugin te ajută mult la unele chestii mai complicate, dar pe care le faci doar o dată: în primul rând, sitemapul de care ziceai și tu, setări de cum apare conținutul de pe blog în google, linkuri, redirecturi etc.
Sunt de acord cu tine, în primul meu articol despre SEO (am inclus în acest articol un link către el pe cuvântul SEO) am scris fix asta și am explicat cum se face. Pentru chestiile mai complicate, însă, asftel de plug-ins ne sunt utile.
Interesante informatii. Nu stiam de Rank Math. Folosesc Elementor doar la paginile de vanzare asa ca… ma multumeste Yoast pro pe care l-am achizitionat. Dar, e bine de stiut ca exista alternative.
Sunt curioasa daca cele doua pulgins pot fi folosite simultan. Ai observat ceva in acest sens?
Nu știu ce să îți spun, eu am dezinstalat Yoast 🙁
Interesant, o sa il testez si eu. 🙂
Să ne spui cum ți se pare 🙂
Ce interesant! Deși încă nu prea sunt în tema cu toate treburile astea tehnice, trebuie sa le deprind. O sa încerc, sper sa nu îmi prind urechile. :))
Mulțumesc pentru informație și instrucțiuni!
Poți începe cu chestiile de bază (pe unele le faci deja, dar le găsești mai pe larg în primul meu articol pe acest subiect – găsești link către el în acest articol pe cuvântul SEO).
Super. Și eu folosesc acum Yoast, dar l-aș încerca. Mi-a plăcut idee de a lucra cu Elementor, atunci când a apărut, dar m-am încurcat în el tocmai cu optimizarea SEO, așa că am zis pauză. Cred că am să îl reîncerc acum 😀 Mersi de articol :*
Mă bucur că articolul ți-a fost de folos 🙂
Inca sunt cu YOAST. Posibil sa il schimb cand voi schimba tema blogului la sfarsitul lunii.
Vezi cum îți place 🙂
Testez in acel moment.
Diana, multumesc pentru articol, ai explicat foarte detaliat!
O curiozitate, pentru Math Rank (sau Yoast) e musai sa ai cont Business de WordPress, sau exista si vreo varianta fara?
Cred că dacă ai cumpărat prin WordPress domeniul trebuie cont Business, din câte știu. Eu am hosting separat e ceva mai ieftin și nu ai limitări.