Și-am fost (în sfârșit) la Sinaia – impresii generale

Când eram mică sufeream de rău de mașină. Nicio pastilă din lume nu putea evita asta. Prin urmare, am ratat cu brio toate excursiile școlare posibile. Priveam cu jind cum colegii mei se plimbau prin diverse colțuri ale țării și ascultam cu oarecare tristețe poveștile lor. Crescând am scăpat (din fericire) de problema asta. Am început să călătoresc și să-mi creez propriile mele amintiri. Dar tot îmi rămăsese un loc ne-explorat dintre cele despre care auzeam în generală. Astfel că atunci când am aflat că am câștigat un premiu la proba sponsorizate de Travelminit din cadrul Spring SuperBlog știam exact unde vreau să merg: la Sinaia.

Am avut 300 de lei la dispoziție și-o ofertă variată pe site-ul celor de la Travelminit. Cum îmi era greu să mă decid, l-am rugat pe A. să-și dea și el cu părerea. În cele din urmă ne-am hotărât asupra unei pensiuni situate relativ aproape de centru și care părea OK din poze și din review-uri. Rezervarea a fost relativ ușoară, dar cel mai bine este să luați legătura cu cei de la Travelminit pentru a vă ghida. În fine, important e că am rezolvat cu rezervarea. Nu mi-a rămas decât să aștept cu nerăbdare excursia programată pentru perioada 15-16 august.

Despre cazare, mâncare și alte chestii organizatorice

Pensiunea aleasă se numește TV Condor și este situată la vreo 5-10 minute de mers pe jos față de centrul orașului și ceva mai aproape de telecabină. De asemenea în apropiere se află și Castelul Știrbey – devenit acum Muzeul Orașului Sinaia. Am avut parte de o cameră mare, curată, luminoasă, cu o terasă splendidă și o priveliște superbă.

sinaia

După cum v-am spus, ajungeam destul de repede în centru. Trebuiau doar coborâte niște scări… Bine, la urcare era un pic mai greu, dar mie mi-a prins bine 🙂 (oricum era și o băncuță pe jumătatea lor tocmai bună pentru a te odihni). Am avut astfel posibilitatea de a lăsa mașina parcată, de a ne plimba liberi prin oraș și de a ne întoarce de câte ori aveam nevoie la pensiune.

Însă cel mai mare plus, cel puțin pentru mine, au fost gazdele extrem de primitoare și atente. Unde mai pui că aici am băut cea mai bună cafea de pe tot parcursul sejurului?

Fiind aproape de oraș am avut și avantajul de a putea testa mai multe restaurante. Primul local a fost, la sugestia gazdelor, restaurantul Snow. Sincer, am avut ceva dubii, căci pe net citisem niște păreri destul de negative însă de data aceasta se pare că nu a fost chiar așa. Servirea a fost extrem de rapidă, iar mâncarea extrem de bună. Cel de-al doilea local a fost restaurantul Carpați, iarăși, dacă mă luam după unele recenzii nu era de bine. Însă ce cred eu e că unii oameni nu înțeleg că dacă îți aduc mâncarea comandată extrem de repede nu prea e de bine – probabil e pregătită cine știe de când și doar încălzită. Cel mai mult, totuși, mi-a plăcut la Ramayana – decorul, muzica ambientală și mâncarea au fost geniale.

Cum mi s-a părut Sinaia?

Trecând de detaliile legate de organizare, pot spune că m-am bucurat. Am găsit un oraș curat și cochet. Sincer, aveam temeri. Cu toții știm că-n țara noastră alte lucruri sunt prioritare. Însă uite că la Sinaia nu-i chiar așa: clădiri îngrijite, un centru frumos și modern, un soi de mini-mall plasat convenabil, un parc superb, mult verde. Sigur, mai e și loc e îmbunătățit – am văzut și câteva case superbe, dar părăsite – însă cu siguranță acest oraș e pe drumul cel bun.

sinaia

Ce-am văzut în timpul excursiei?

Deși vremea a fost cam posomorâtă, am văzut destule. Am început cu o fugă până-n Bușteni unde am văzut Castelul Cantacuzino și-am urcat până la Babe. Și, evident, nu puteam rata Peleșul și Pelișorul. Dar despre aceste obiective o să vă povestesc mai pe îndelete când voi avea timp.

În Sinaia și-n apropieri sunt, totuși, mai multe de văzut. Nici eu nu le-am acoperit pe toate. Nu neapărat din lipsă de timp, ci mai mult pentru a avea un motiv în plus pentru a mă întoarce. Dar am vizitat destule (o să vă fac doar o scurtă trecere în revistă a lor). Am început cu superbul parc Dimitrie Ghica unde se află cazinoul și câteva hoteluri emblematice ale orașului. Am vizitat și mănăstirea Sinaia – o oază de liniște și împăcare sufletească. Nu am ratat nici castelul Știrbey – aici trebuie să plătiți o taxă de intrare, dar merită toți banii (ah, și-au o cafenea drăguță). O să vă las doar câteva imagini, dar pentru mai multe fotografii puteți intra pe contul meu de Instagram.

Ce mi-a mai rămas de făcut? Să intru în cazinou, eu de fiecare dată l-am găsit închis. Să vizitez expoziția de trenulețe în miniatură și gara pe care am văzut-o doar din mers. Să urc cu telecabina. Și… cred că mai sunt.

Promit să revin cât de curând pot și cu articolele despre cele trei castele mai cunoscute pe care le-am vizitat. Până atunci sunt curioasă să aflu dacă voi ați vizitat Sinaia și ce impresie v-a lăsat.


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021