Un weekend la Sovata

Vara asta nu m-am plimbat pe cât de mult am vrut. Totuși, nu mă pot plânge, am văzut câteva locuri pe care-mi doream de mult să le descopăr și-am fost fascinată de Turcia. Însă, în vreme ce de la celelalte destinații de vară avusesem mari așteptări, de la ultima mea plimbare nu am avut mari pretenții. Până la urmă ce e de văzut la Sovata? Asta îmi ziceam. În mod neașteptat, m-am înșelat. Chiar am văzut multe.

Sincer, oricât de mult îmi place să am dreptate, de data aceasta m-am bucurat că nu a fost așa. Am descoperit o stațiune cochetă, îngrijită, animată și plină de turiști de toate vârstele (nu doar de pensionari veniți la tratament). Cel mai mult mi-a plăcut la Sovata arhitectura specifică. Însă am apreciat tare mult și faptul că majoritatea teraselor aveau sera (cel puțin atunci când am fost eu) muzică live. De asemenea, faimoasele lacuri de tratament erau și ele bine întreținute. Având un program destul de strâns, am preferat totuși să ne axăm pe vizitat, așa că nu am făcut nicio baie pe parcursul sejurului.

Ce am făcut în Sovata și-n împrejurimi?

Înainte de a sosi în Sovata ne-am oprit la Salina Praid. Acolo am intrat cu un autobuz ce a fost umplut aproape până la refuz, dar după coborâre mulțimea s-a dispersat. În salină sunt multe de făcut și văzut: există un traseu cu tiroliene, mese de tenis, o cafenea, o capelă, iar la ieșire se află un restaurant și o cramă (aceasta din urmă în ziua în care am fost eu era goală). Mi-a plăcut tare mult Salina Praid, îndeosebi capela. Sincer, nu e la fel de spectaculoasă precum Salina Turda, dar chiar merită vizitată.

După ce am ieșit din salină, tot cu autobuzul burdușit cu turiști, ne-am îndreptat către Casa Fluturilor Tropicali aflată în apropiere. Aici mi-a plăcut tare mult. E o mică oază de relaxare și frumos pe care v-o recomand cu mare drag. Chiar am simțit că mi-am reîncărcat bateriile 🙂

Odată ajunși în Sovata, ne-am cazat și ne-am îndreptat spre mocăniță. Nu-i la fel de spectaculoasă precum cea din Maramureș, dar plimbarea e tare plăcută, iar peisajele sunt foarte frumoase 🙂 Ah, și doamna cu portavocea are un glas tocmai bun de spus povești.

Atât seara, cât și dimineața următoare ne-am plimbat prin Sovata. Am admirat, așa cum v-am spus clădirile, dar și parcul foarte bine amenajat.

La întoarcere am mai făcut o oprire și la muntele de sare de la Praid. E un loc tare frumos, unde poți observa niște formațiuni foarte interesante, însă ar trebui promovat mai mult și poate un pic mai îngrijit…

Și cam atât din această excursie care mi-a dovedit că poți fi plăcut surprins de locații ce nu par a fi atât de promițătoare.

Voi ați vizitat aceste locuri?


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021