Cum să-ți menții mintea limpede? Găsește-ți un hobby

hobby
sursa foto: canva.com

OK, săptămâna asta s-a deschis oficial sezonul 2020 pentru alarme puse pe snooze, aglomerație în trafic și toate cele. Da, am revenit cu toții la muncă. Dacă și voi sunteți ca mine, asta înseamnă că deja ați plonjat în marea de task-uri care, între noi fie vorba, nu-i tocmai cea mai frumoasă. Adesea, e e plină de vârtejuri din care parcă nu mai ieșim la suprafață. Ajungeți acasă și mintea vă e tot acolo – la ceea ce aveți de făcut, nu? Uneori nici nu puteți dormi din cauza asta. Știu cum vă simțiți. Și eu am mai căzut în capcana asta, dar vreți să știți cum am ieșit din ea? Simplu: mi-am găsit un hobby.

Să vă spun o poveste. Eram în facultate, prin anul doi… cred. Aveam curs cu profesoara pe care am admirat-o dintotdeauna pentru aerul very British pe care-l emana, dar și pentru modul în care se apropia de studenți. Avusesem și o mică temă, din câte îmi amintesc: să vorbim despre eroii noștri. După fiecare prezentare, și-a făcut timp să discute cu fiecare dintre noi pe marginea textului scris. La un moment-dat ne-a vorbit și despre hobby-uri, iar cuvintele acelea mi-au rămas în minte:

Fetelor, căutați să nu fiți banale! Găsiți-vă un hobby. Așa veți avea mereu un subiect de conversație care vă va scoate din mulțime și veți fi mai mult decât titulatura job-ului vostru sau soția lui X.

Pentru un adult încă în formare cum eram eu, cuvintele astea au însemnat mult. Mai ales că eu aveam deja un hobby: blogul, doar că nu-l luam atât de în serios. Ei, dar atunci s-a produs un declic, iar totul s-a schimbat… (Vă mulțumesc pentru asta, doamna Dabu!)

hobby 2
Fotografie de Kevin Menajang pe Pexels.com

De ce e important să ai un hobby?

Dincolo de faptul că acestea ne scot din anonimat și sunt un bun conversation starter, hobby-urile mai au și alte beneficii.

  1. Hobby-urile ne ajută să ne de-stresăm. Ne permit ca în timpul liber să ne gândim și la altceva decât la prezentarea de buget pe care o avem vineri sau la mormanul de haine ce încă nu a fost călcat. Nici nu vă imaginați cât de mult mă ajută blogul să-mi mențin mintea limpede! Fără el, aș vorbi doar în cifre!
  2. Ne învață să fim mai răbdători. Abilitățile se dezvoltă în timp, nu peste noapte!
  3. Învățați lucruri noi! De când am blog, am învățat tot felul de lucruri de la SEO la Canva și alte chestii mai tehnice, știu puțin content marketing (și vreau să învăț mai mult). Ba chiar mi-am dezvoltat și abilitățile de storytelling.
  4. Un hobby ne provoacă să ne autodepășim, să ieșim din zona de confort chiar!
  5. Aveți ocazia să întâlniți oameni noi și interesanți care vă împărtășesc pasiunea.
  6. Vă dezvoltă încrederea în sine. Atunci când facem ceva cu pasiune, devenim și buni la acel lucru. Iar atunci când te ești bun la ceva, e logic să fii mândru de realizările tale.

Evident, beneficiile pot fi și altele. Eu le-am scris pe cele care-mi vin în minte și care derivă cumva din hobby-urile mele.

hobby
Fotografie de Plush Design Studio pe Pexels.com

Că tot veni vorba, care-s hobby-urile mele?

O să încep cu cel mai evident și cel care până acum mi-a adus cele mai mari satisfacții: blogging-ul. A pornit cumva dintr-o joacă, dar a devenit ceva foarte serios. Blogurile mele sunt ancora mea. Fără ele, aș cădea sigur pradă burn-out-ului. Ele sunt motivul pentru care atunci când ajung acasă mă lepăd de armura mea corporatistă și tot ce presupune ea. Devin astfel mai relaxată, mai… calmă, mai puțin Miranda Priestly din Diavolul se îmbracă de la Prada și mai mult Ella din Lucifer.

Îmi place mult să și gătesc. Deși mai am multe de învățat, pot spune că gătitul e un fel de yoga pentru mine, mai ales când vine vorba de făcut prăjituri.

Evident, citesc destul de mult. Poate nu cât alții, dar suficient pentru o persoană ce are nevoie serioasă de o clonă. Cititul nu doar că mă ajută să mă relaxez, dar astfel mă și dezvolt ca persoană.

Cochetez cu fotografia, dar într-un mod mai… neprofesionist. Să zicem că-mi place doar să îngheț momente. Nu mă întrebați de expuneri și alte chestii!

Eh, ultimul, dar nu cel din urmă hobby al meu e zumba. Cum vă spuneam recent, nu sunt eu cea mai sportivă persoană, dar îmi place! Pentru o oră am ocazia să uit de tot și să mă bucur de unul din genurile mele muzicale preferate: regaetton.

Concluzii

Mereu am fugit de banalitate. M-am ferit tot timpul de gri-uri, de uniformitate, de a fi ca toți ceilalți. Poate de aceea cuvintele doamnei Dabu mi-au rămas în minte și-am căutat mereu să nu fiu banală. Am căutat mereu să-mi cultiv și dezvolt pasiuni. Ele m-au transformat pe mine în omul care sunt azi și-mi servesc constant drept busolă atunci când mi se pare că mă pierd în hățișurile vieții.

De aceea vă încurajez și pe voi să vă dezvoltați hobby-uri în cazul în care nu aveți! O să vă ajute enorm! În cazul în care aveți, nu fiți zgârciți, spuneți-mi și mie care sunt acestea?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021