Cina cu o personalitate – pe cine alegi?

Cina cu o personalitate
sursa foto: unsplash.com, edit: canva.com

Săptămâna trecută i-am invitat pe membri grupului de Facebook al blogului la o ieșire virtuală la cină cu o personalitate (contemporană sau istorică). Răspunsurile lor au fost, evident, foarte interesante 🙂

Cina cu o personalitate – alegerile cititorilor

Mona (pe care o puteți citi aici și, mai nou, și aici) l-a ales pe Émile Zola. De ce tocmai pe el? Ei bine, iată ce mi-a spus: „e scriitorul care mă fascinează în mod deosebit. Aș avea câteva întrebări să-i pun Însă, dacă e să fiu sinceră, aș prefera să organizez un banchet cu toate personalitățile pe care mi-aș dori să le cunosc în persoană”.

Roxana l-a ales pe Albert Camus pentru că e preferatul ei din literatura franceză și pentru că această perioadă o duce cu gândul la opera lui, Ciuma.

Ana, așa cum mă așteptam, ar ieși la cină cu Blaga. Ar prefera mai ales să-l audă, nu neapărat să-i pună și întrebări.

Raluca a ales-o pe Marylin Monroe. De ce? „Cred că era mult mai inteligentă decât lăsa să se vadă, și înțeleaptă, și mi-ar fi plăcut să o întreb lucruri despre feminitate și despre viață. În plus, mereu mi s-a părut deschisă și abordabilă, cred ca ar fi vorbit cu mine :))” – așa mi-a spus.

Dana o alege pe Emilia Clarke. În afară de familia ei, actrița din Game of Thrones e omul ei preferat.

Aura ar ieși la cină cu Jim Caviezel. „Pentru că dincolo de talentul actoricesc, remarcabil de altfel, este un om deosebit. Familia Caviezel a înfiat doi copii cu nevoi speciale pe care îi iubeşte necondiționat. Este un om foarte credincios. Mi-ar plăcea să-l ascult vorbind nu numai despre rolul care i-a marcat viața, dar şi despre copiii lui.”

Răzvan, în fine și un băiat :lol:, l-a ales pe Cezar Petrescu. Și lui, și mie, ni se pare că e un scriitor underrated, deși are un stil aparte de a scrie. Lui Răzvan i-a plăcut, de pildă, Dumineca Orbului.

Cina cu o personalitate – pe cine aleg eu?

Fără să mă gândesc prea mult, dacă ar fi să ies la cină cu o personalitate istorică aceea ar fi Lady Di. De ce? Pentru că ea a fost dintotdeauna idolul meu. Sigur, când eram mică o admiram pentru că era prințesă și ne chema la fel. Acum o admir pentru munca ei caritabilă, dar și pentru felul ei de a fi, pentru refuzul de a se supune normelor.

Dacă ar fi să aleg o personalitate contemporană, și eu aș alege-o pe Emilia Clarke. O ador pe femeia asta. Emană pozitivism prin toți porii și e o luptătoare poate mai puternică decât Daenerys – doar a trecut cu bine peste două anevrisme cerebrale.

Dar tu cu ce personalitate ai lua cina?

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!

 

Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: