Cina cu o personalitate – pe cine alegi?

Cina cu o personalitate
sursa foto: unsplash.com, edit: canva.com

Săptămâna trecută i-am invitat pe membri grupului de Facebook al blogului la o ieșire virtuală la cină cu o personalitate (contemporană sau istorică). Răspunsurile lor au fost, evident, foarte interesante 🙂

Cina cu o personalitate – alegerile cititorilor

Mona (pe care o puteți citi aici și, mai nou, și aici) l-a ales pe Émile Zola. De ce tocmai pe el? Ei bine, iată ce mi-a spus: „e scriitorul care mă fascinează în mod deosebit. Aș avea câteva întrebări să-i pun Însă, dacă e să fiu sinceră, aș prefera să organizez un banchet cu toate personalitățile pe care mi-aș dori să le cunosc în persoană”.

Roxana l-a ales pe Albert Camus pentru că e preferatul ei din literatura franceză și pentru că această perioadă o duce cu gândul la opera lui, Ciuma.

Ana, așa cum mă așteptam, ar ieși la cină cu Blaga. Ar prefera mai ales să-l audă, nu neapărat să-i pună și întrebări.

Raluca a ales-o pe Marylin Monroe. De ce? „Cred că era mult mai inteligentă decât lăsa să se vadă, și înțeleaptă, și mi-ar fi plăcut să o întreb lucruri despre feminitate și despre viață. În plus, mereu mi s-a părut deschisă și abordabilă, cred ca ar fi vorbit cu mine :))” – așa mi-a spus.

Dana o alege pe Emilia Clarke. În afară de familia ei, actrița din Game of Thrones e omul ei preferat.

Aura ar ieși la cină cu Jim Caviezel. „Pentru că dincolo de talentul actoricesc, remarcabil de altfel, este un om deosebit. Familia Caviezel a înfiat doi copii cu nevoi speciale pe care îi iubeşte necondiționat. Este un om foarte credincios. Mi-ar plăcea să-l ascult vorbind nu numai despre rolul care i-a marcat viața, dar şi despre copiii lui.”

Răzvan, în fine și un băiat :lol:, l-a ales pe Cezar Petrescu. Și lui, și mie, ni se pare că e un scriitor underrated, deși are un stil aparte de a scrie. Lui Răzvan i-a plăcut, de pildă, Dumineca Orbului.

Cina cu o personalitate – pe cine aleg eu?

Fără să mă gândesc prea mult, dacă ar fi să ies la cină cu o personalitate istorică aceea ar fi Lady Di. De ce? Pentru că ea a fost dintotdeauna idolul meu. Sigur, când eram mică o admiram pentru că era prințesă și ne chema la fel. Acum o admir pentru munca ei caritabilă, dar și pentru felul ei de a fi, pentru refuzul de a se supune normelor.

Dacă ar fi să aleg o personalitate contemporană, și eu aș alege-o pe Emilia Clarke. O ador pe femeia asta. Emană pozitivism prin toți porii și e o luptătoare poate mai puternică decât Daenerys – doar a trecut cu bine peste două anevrisme cerebrale.

Dar tu cu ce personalitate ai lua cina?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021