Ce înseamnă „acasă”?

Ce înseamnă acasă
sursa foto: canva.com

În primul an de facultate, la unul dintre primele cursuri de lingvistică am învățat despre teoria semnului lingvistic a lui Ferdinand de Saussure. Conform acesteia, fiecărui semnificant (concept) îi asociem un semnificant (imagine mintală, fie vizuală, fie auditivă). Altfel spus, când eu scriu sau spun un cuvânt, să zicem „masă”, fiecare dintre voi aveți în minte o reprezentare a acestui cuvânt. Evident, ea poate fi diferită, a mea are o culoare cafenie, a voastră poate fi albă sau de culoarea lemnului de cireș. Dar, în principiu, toate mesele sunt cam la fel, servesc acelorași scopuri indiferent de design sau model.

Hai să încerc, totuși, cu alt cuvânt, unul simplu și, totodată, complicat: „acasă”. În DEX, dacă-l căutați, îl veți găsi cu această definiție:

adverb: În sau spre casa în care locuiești; fig. la locul natal, în sau către patrie

sursa: Dex '09 / dexonline.ro

Dar, repet, nu această definiție o vreau. Ce imagine vă vine în minte când auziți aceste cuvânt? Ce senzații?

Acasă e mai mult decât un adverb. Acasă e o stare, e căldură…

Ce înseamnă acasă
sursa foto: Vindem-Ieftin.ro

Ce înseamnă acasă pentru mine?

Când eram mică, acasă însemna un întreg univers magic. Poveștile citite seara de unul dintre părinți. Locul de unde încercam să evadez sărind de pe balcon (locuiam la parter).  Locul unde mirosea mereu divin a musaca și tort de zahăr ars. Îmbrățișarea mamei, săritul în pat, războiul cu perne dintre mine și sora mea – toate astea însemnau acasă.

Acum, c-am crescut și-am casa mea, cuvântul acesta a căpătat conotații noi. Acasă e locul unde îmi conturez vise. E locul unde am spus marele „DA”. Acasă e locul unde mă simt în largul meu.

E și locul pe care uneori îl urăsc căci iar trebuie făcută curățenie, dar, asta e, e „acasă” al meu și trebuie îngrijit.

Da, „acasă” trebuie îngrijit și asta încă din faza în care e un proiect. Asta pentru că siguranța, confortul, stare aceea de bine depind de mulți factori.

acasă
sursa foto: pexels.com

Materialele de construcții de calitate fac dintr-o casă, acasă!

În primul rând, fie că vorbim de construirea de la 0 a unei case sau de renovare, materialele folosite fac diferența. Nu e loc de rabat de la calitate când vine vorba de materiale de construcții, cel puțin nu din punctul meu de vedere.

Cei care își construiesc o casă știu că un acoperiș din țiglă metalică Weterbest e durabil și sigur.

La fel, și cei menționați mai sus, dar și cei care renovează sigur apreciază vopseaua lavabilă Savana datorită gamei variate de culori și calității produsului.

Dar, sunt multe alte materiale de construcții ce sunt necesare într-un proiect de așa anvergură. Iată doar câteva exemple:

Și, desigur lista poate continua în funcție de proiect și gusturi. Eu, de exemplu sunt fan tencuială decorativă, fototapet și pereți din cărămidă aparentă. Iar curțile cu piatră decorativă mi se par superbe. Totul ține de imaginație și de… buget. Dar, de fapt ține mai mult de primul factor decât de al doilea.

Ce înseamnă acasă
sursa foto: Vindem-Ieftin.ro, edit: canva.com

Vindem-Ieftin.ro - locul de unde poți cumpăra materiale de construcții online într-un mod inteligent

Da, bugetul e important – mai ales pentru mine care sunt obsedată de control și mai și lucrez în domeniu. Însă de ceva timp am aflat de un mod inteligent de a cumpăra materiale de construcții online. Vorbesc, evident, de Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro: un concept unic prin care putem comanda materiale de construcții (dar și unele piese de mobilier, jaluzele etc.) la un preț mult mai avantajos comparativ cu depozitele clasice.

În plus, apelând la Vindem-Ieftin.ro avem și alte avantaje (click pe fiecare pentru detalii):

Pentru a cumpăra de la un depozit clasic, trebuie să-ți iei o zi de concediu ori să te duci în weekend. Însă de la Vindem-Ieftin.ro ne putem comanda produsele dorite din confortul casei, în pauza de la muncă, din autobuz ș.a.m.d. Pe site, cum am spus, găsim o ofertă extrem de variată de produse pentru amenajări interioare, materiale de construcții de la producători renumiți din România și multe altele.

Nu știu voi, dar eu una sunt afonă când vine vorba de cumpărat materiale de construcții. Sigur, știu ceva matematică și pot face diferența dintre o placă de faianță calitativă și una mai puțin OK. Dar, fiecare domeniu are experții lui.

La Vindem-Ieftin.ro beneficiem de consultanță telefonică. Și, tot aici, putem comanda și produse personalizate conform nevoilor și gusturilor noastre. Iar partea bună? Prețurile sunt negociate în funcție de cantitate și zona de livrare

Comandând de la Vindem-Ieftin, practic, scurtăm lanțul de distribuție. Comanda este plasată direct la furnizor și ajunge la orice adresă din România în 5-7 zile.

Pentru clienții recurenți, dar și pentru cei care vor să cumpere minim cinci produse diferite, Vindem-Ieftin.ro a creat și grupul dedicat VIP (despre care am mai scris pe blog). Prin acest grup, clienții beneficiază de: consultanță rapidă și prioritară prin WhatsApp, centralizarea informațiilor într-un singur loc, condiții speciale de livrare și împachetare, status de livrare în timp real și altele.

Rezumând, Vindem-Ieftin.ro ne ajută să transformăm o casă în acasă rapid și ușor. Indiferent de ce înseamnă „acasă pentru noi”: loc în care ne găsim echilibrul, veselie, căldură… Pentru că acasă e mai mult decât patru pereți și niște ferestre. Acasă înseamnă confort și siguranță, iar pentru acestea e nevoie de suflet, zâmbete, dar și de materiale de construcții de calitate.

Eh, dar v-am spus ce înseamnă „acasă” pentru mine însă nu știu ce înseamnă pentru voi – așa că vă aștept comentariile mai jos! De asemenea, spuneți-mi și ce materiale vi se par indispensabile pentru a asigura siguranța și confortul căminului! Deci, ce spuneți, dragilor?

Articol scris cu drag pentru Spring SuperBlog 2021 proba nr 3.

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: