Andrei Neagu lansează Versus

andrei neagu

Pe Andrei Neagu l-am descoperit în comunitatea SuperBlog, dar pe el nu scrisul îl definește, ci muzica.

Muzica lui Andrei e una diferită, necomercială și foarte plăcută. Eu una îl ascult de fiecare dată când lansează o piesă.

Dacă mai țineți voi minte, acum ceva timp vă scriam despre cum a lansat single-ul Vrăjitoarea – piesă pe care o ascult și acum pentru că îmi dă un vibe extrem de bun.

Acum e timpul să vă anunț că recent, Andrei Neagu a lansat și albumul Versus – motiv pentru care l-am invitat la un interviu. Ce a ieșit? Ei bine, iată:

Bună, Andrei! Mă bucur că ai acceptat acest interviu! Pentru început, o să te rog să ne spui cine ești tu!

Sunt muzician, compozitor și iubitor de tot ceea ce este frumos și artistic.

Mă consider un muzician autodidact, care și-a descoperit atracția pentru compoziție și producție muzicală. Încă din copilărie muzica era prezentă peste tot, fiind înconjurat de benzi de magnetofon, casete audio sau canale TV (precum MTV sau MCM) din acea perioadă. În plus, mama îmi cânta adesea la chitară și uneori organizam un adevărat recital în vizitele noastre pe la prietenii de familie, cântând în duet diverse melodii. Punctul de start în toată această aventură muzicală consider că a început când aveam 10 ani, atunci când am primit cadou de la “Moș Crăciun” un Walkman Sony ce avea și funcție de radio. Cu el am început să descopăr tot mai multe despre muzică. Am descoperit radioul și am înțeles ce înseamnă heavy-rotation. Tot în același an, încep să studiez chitara, mama fiind cea care m-a încurajat în acest demers.

andrei neagu

Care e cea mai dragă amintire a ta din acea perioadă de început?

Când aveam 17 ani, în urma unei sugestii din partea mamei, am participat la un concurs de muzică („Steluțele Pucioasei”), unde am obținut marele trofeu al festivalului cântând „You Don’t Know Me” în versiunea lui Michael Bublé. 

Cum a fost drumul tău de la primul moment în care ai pus mâna pe chitară până acum, la lansarea primului tău album, Versus? Și încă un lucru: cât de greu e pentru un artist independent să facă acest lucru?

Încerc ca în fiecare zi să devin o versiune mai bună a ceea ce sunt din punct de vedere artistic. Privind în urmă pot vedea că totul a apărut organic, iar procesul a fost unul distractiv. De la orele de studiu intens, zilele în care compuneam și înregistram până la momentul prezent în care mă bucur de acest album pe care vreau să-l împărtășesc cu voi toți!

Muzica ta are un vibe diferit, necomercial, aș zice. Crezi că asta e o provocare pentru tine sau deja lumea vrea și altceva decât bumtzi-bumtzi?

A fost întotdeauna o provocare să găsesc acea “formulă” prin care să comunic muzical ceea ce simt. Așa că am tras concluzia că este cel mai autentic să compui din suflet. Fără formule sau rețete de radio.

Cum ai descrie Versus în maxim 5 cuvinte?

Iubire, speranță, introspecție, zâmbet și stare.

andrei neagu

Care a fost inspirația din spatele fiecărei piese de pe album?

În principiu viața și experiențele personale sunt cele care conturează piesele de pe “VERSUS”. Totuși, sunt și câteva situații ipotetice pe care le inserez în anumite pasaje.

Unde găsim albumul?

Albumul este disponibil pe toate marile servicii de streaming și download digital. Pe site-ul andreineagu.com puteți găsi toate detaliile. Totuși pentru a oferi toate detaliile, albumul se poate cumpăra  de aici. Pentru ascultare, am creat acest one-page link.

Pe lângă asta, am și câteva copii tipărite în format fizic pe CD, pe care le vei putea găsi când reîncep concertele sau dacă îmi trimiți un mesaj privat pe Instagram sau Facebook .

Ești pregătit pentru o serie de întrebări fulger? Oricum, ready or not, eu tot le pun, tu dacă vrei răspunde-mi în cât mai puține cuvinte:

Ce stil muzical nu ai aborda niciodată?

Nu aș aborda niciodată stilurile care nu mă reprezintă sau prin care nu pot transmite ceea ce sunt.

Te vezi făcând altceva decât ceea ce faci acum?

Nu.

Cuvântul care descrie cel mai bine muzica ta este…

Emoție.

Piesa preferată dintre toate ale tale este…

Vrăjitoarea. Sau Sinner.

Piesa preferată dintre cele cântate de alți artiști este

To Be So Lonely – Harry Styles

Idolul tău în muzică, altfel spus: ca cine vrei să fii când vei fi mare?

 Nu vreau să fiu ca cineva anume. M-ar bucura totuși ca muzica mea să ajungă la cât mai multe suflete, la fel cum ajunge și cea cântată de artiștii mei preferați.

Unde te putem asculta?

Aceleași servicii și link-uri enumerate și mai sus sunt disponibile pentru tot ce înseamnă muzica mea. Totuși lumea stă foarte mult pe YouTube, așa că vă aștept aici pe canal. Iar dacă vă place, vă puteți abona. Clopoțelul vă așteaptă!

 Planuri de viitor?

Vreau să organizez un concert de lansare al albumului. Apoi vacanță, multe fotografii și să încep lucrul pentru cel de-al doilea album.

Ne poți lăsa un gând de încheiere? Poate fi un motto, un mesaj pentru cei care ne-au citit, orice!

 Ascultă-ți muzica și n-asculta de nimeni!

Sharing is caring:

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: