Cum a fost 2023 și ce îmi doresc pentru 2024

cum a fost 2023 și ce îmi doresc pentru 2024

De câțiva ani am lăsat obiceiul corporatist al stabilirii obiectivelor, acolo unde îi e locul: la birou. În schimb, așa cum unii dintre voi știu deja, îmi aleg un cuvânt care să îmi definească acțiunile din acel an. Treaba asta funcționează de minune pentru mine (sincer, nu mă așteptam). Și, cumva, tot la fel de neașteptat, îmi e mai bine așa. E o abordare mai light, căci până la urmă nu totul în viață trebuie să fie supus unei planificări stricte. Mi-a luat ceva timp să învăț să fiu mai blândă cu mine, nu totul trebuie să fie SMART și, mai ales, nu-i nevoie de OKR

Cum a fost 2023?

Pentru anul acesta îmi alesesem „desăvârșire” drept cuvânt. Îl alesesem pentru că mi se părea cel mai potrivit pentru a mă ghida spre a fi cea mai bună versiune a mea. Și, da, și de data asta a funcționat. Doar că într-un mod neașteptat. Desăvârșirea imaginată de mine avea multe forme: evoluție profesională și, chiar, publicarea romanului. Însă desăvârșirea pe care am primit-o are cu totul altă formă…

Jurnal de sarcină

Desăvârșirea mea a venit pe 7 septembrie la 13:30 sub forma unei mogâldețe de 2850 g și 51 cm: fetița mea, Sara-Gabriela.

Cumva, undeva pe sus, în sferele divine cineva a știut mai bine de ce am eu nevoie. Totul a devenit diferit, a căpătat un sens nou și mai profund. Și nu spun asta doar așa, pentru că dă bine. Am o nouă motivație, după cum veți vedea.

Cuvântul anului 2024

Pentru anul ce urmează mi-am ales un cuvânt în acord cu statutul de mămică, dar și cu dorințele mele mai vechi. Acesta este:

cuvântu anului 2024

Da, grijă!

Grijă pentru fetița mea – să o cresc frumos, așa cum merită. 

Grijă pentru cei dragi mie – să fiu mereu aproape de ei, să îi înțeleg și să îi sprijin.

Grijă pentru mine și visurile mele. Și asta nu e un lucru egoist. A avea grijă de tine înseamnă să poți funcționa în parametri optimi, iar asta e benefic pentru sănătatea ta fizică și psihică, dar și pentru cei cărora le datorezi toată atenția și grija ta. Fetițele din ziua de azi au nevoie de acest exemplu: al unei femei care are grijă și de ea și care reușește în viață. Cel puțin acesta e modelul de femeie cu care vreau să crească fiica mea. Deci, da, voi fi pe lista priorităților mele, dar pentru ea.

Atât despre mine. Spuneți-mi, voi la ce cuvânt v-ați gândit pentru 2024? (Dacă aveți nevoie de un ghid pentru a face asta, îl găsiți aici.)

D.

foto: Arhiva personală & Canva Pro

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021