Femeile care am fost. Femeia care sunt

femeile care am fost. femeia care sunt

De-a lungul vieții, cred eu, suntem în aceeași timp și aceeași persoană și mai multe. Ou, larvă – omidă, cocon, crisalidă, fluture, ou, larvă-omidă… Suntem într-o continuă metamorfoză. E un proces de îmbunătățire continuă.

Azi, la fix 34 de ani, zic că-i un moment tocmai bun să vă fac cunoștință cu femeile care am fost și femeia care sunt acum. Despre femeia care voi fi, nu știu ce să zic: am avut multe surprize pe drumul meu, surprize care m-au făcut adesea să deviez.

Am fost, înainte de toate, …

... femeia care căuta iubirea cu orice preț

femeile care am fost. femeia care sunt

Am fost fascinată de iubire încă de mică. La fel ca orice fetiță, visam cu ochii deschiși la clipa în care o să simt miticii fluturași în stomac. Vise de copil, deh! M-aș fi scutit de multe bube sufletești dacă aș fi văzut altfel viața, nu prin lentile roz bombon. Dar, aveam eu să aflu, lucrurile nu erau la fel de ușoare precum în cărți sau la TV (era epoca telenovelelor sud-americane). Dacă mai ai și acnee, ești și timidă… lucrurile se complică mai tare. Am prăpădit ani visând cu ochii deschiși, ratând experiențe, doar pentru că eram atât de îndrăgostită de ideea de iubire încât îmi refuzam alte bucurii. Am ajuns, într-un timp aproape de a plonja în prăpastia depresiei, atât de tare mă apăsa teama că voi rămâne singură, dar apoi am devenit…

... femeia sirenă

femeile care am fost. femeia care sunt

În Maternitate, Lisa Marchiano are un capitol special dedicat femeilor sirene. Aș fi vrut să nu mă regăsesc în acele rânduri, dar am fost acolo. În clipa în care m-am lepădat de pielea visătoarei, am devenit precum sirenele: am uitat de mine, mi-am micșorat ființa până ce am încăput într-un tipar. Era bine, eram iubită, dar sufletul îmi era atât de strâns prins în corset încât, la un moment dat, a plesnit.

Etapa aceea a fost cruntă. Mă dureau toate și mă uram pentru noua mea ipostază:

... femeia îndurerată

Nu cred să fi fost mai jos vreodată și nici nu mai vreau să ajung. Să te doară toate. Să fie totul gri. Asta nu e viață, e doar subzistență.  Cum am m-am ridicat? Prin scris. Scrisul mi-a fost mereu tot, iar de data aceasta el mi-a fost aripi și zburând cu ele am învățat să mă iubesc. M-am transformat iarăși…

... femeia armonie

Când am început să mă iubesc, toate s-au așezat. Am găsit pacea și, mai ales am găsit iubirea. Totul s-a așezat atât de frumos atunci și toți norii au dispărut din sufletul meu. Însă mai aveam un hop de trecut căci deși spiritul meu era în armonie să nu uităm că eram și…

... femeia care le poate pe toate

Mereu a mai fost o Diana în mine, pe lângă cea sensibilă. Nu degeaba mi se mai spunea și „super-Diana”. La școală, la job și chiar și în blogging multă vreme am țintit doar sus fără să îmi acord timp și pentru mine. Orbită de dorința de a face totul bine, nu am văzut că deși în plan personal înfloream, eram mai epuizată pe zi ce trece. Nici când am pus STOP și am schimbat departamentul, nu m-am odihnit cu adevărat. Mi s-a părut pe moment, dar… nu!

Adevărata schimbare a venit când am devenit…

... femeia mamă

femeile care am fost. femeia care sunt

Cineva spunea că nu știi ce e iubirea adevărată până nu devii mamă. Nu înțelegeam asta, dar acum știu: dragostea de mamă inundă tot. Și da, sunt mai mult decât mama fetiței mele, nu-mi plac deloc comentariile în care mamelor li se adresează cu „mami” / „mămico” de parcă doar astă e rolul tău în viață. Dar, în același timp, Sara e totul meu. Dintre toate realizările ea e cea mai frumoasă.

Dar femeia care voi fi?

Cum vă spuneam, nu știu ce îmi rezervă viitorul. Pot doar să sper că anii ce vor urma îmi vor aduce sănătate, echilibru, fericire, liniște, putere și înțelepciune. Și aceste lucruri, dragilor, vi le doresc și vouă.

❤️D.

sunt femeie eu

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021