Gata, sclipiciul în pod? Ce vine după Crăciun?

Ce vine după Crăciun
sursa foto: canva.com

Gata, s-au despachetat cadourile, ciocnit paharele, mâncat sarmalele, salata boeuf și cozonacul. E timpul să urcăm discursurile festive  despre credință în pod și revenim la normal, fiecare la al lui, evident. Dar, vasele? Cine spală vasele? Cine mătură? Tot peisajul acesta post-crăciunesc îmi pare unul post-apocaliptic.

Ce vine după Crăciun? Aproape aceeași cantitate de muncă pe care am depus-o pentru pregătirea lui? Doar că nu mai e timp de tras sufletul căci imediat apoi vine și Revelionul.

Eh… dacă am învățat ceva privind celelalte generații de femei din familia mea e că toată osteneala asta nu merită! Da, am făcut și eu curățenie. Însă am făcut asta  pentru că era nevoie, am avut o perioadă tare încărcată la job înainte de Crăciun și am tratat unele chestii superficial. Nu am dat toată casa de trei ori peste cap pentru a o face să arate precum în revistele  Casa Lux de pe timpuri.

Nu, pentru mine nu e sărbătoare dacă eu par un zombie mâncător de cozonac din cauza faptului că sunt sleită de puteri. Cred că vremurile acelea s-au dus de mult. Da, Crăciunul e o zi deosebită și bla-bla-bla. Dar, tocmai pentru că e o zi deosebită trebuie să ne și bucurăm de ea. Ce dacă nu fiecare colțișor de casă sclipește și nu ne-a ieșit tortul acela pe care voiam neapărat să-l pregătim?

Ultima dată când am verificat, Crăciunul nu era despre a fi gospodine perfecte. Așa că… reformulez.

Ce vine după Crăciun?

Obligatoriu un moment pentru noi sau, mai bine, o zi de leneveală cu filme de sezon pe Netflix sau Diva, cu jocuri de cărți sau Monopoly cu… ce vreți voi!

Ah, și în niciun caz nu urcați sclipiciul în pod! Lăsați-l acolo pentru tot restul anului 😀 Orice zi e o sărbătoare, nu?

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021