Gata, sclipiciul în pod? Ce vine după Crăciun?

Ce vine după Crăciun
sursa foto: canva.com

Gata, s-au despachetat cadourile, ciocnit paharele, mâncat sarmalele, salata boeuf și cozonacul. E timpul să urcăm discursurile festive  despre credință în pod și revenim la normal, fiecare la al lui, evident. Dar, vasele? Cine spală vasele? Cine mătură? Tot peisajul acesta post-crăciunesc îmi pare unul post-apocaliptic.

Ce vine după Crăciun? Aproape aceeași cantitate de muncă pe care am depus-o pentru pregătirea lui? Doar că nu mai e timp de tras sufletul căci imediat apoi vine și Revelionul.

Eh… dacă am învățat ceva privind celelalte generații de femei din familia mea e că toată osteneala asta nu merită! Da, am făcut și eu curățenie. Însă am făcut asta  pentru că era nevoie, am avut o perioadă tare încărcată la job înainte de Crăciun și am tratat unele chestii superficial. Nu am dat toată casa de trei ori peste cap pentru a o face să arate precum în revistele  Casa Lux de pe timpuri.

Nu, pentru mine nu e sărbătoare dacă eu par un zombie mâncător de cozonac din cauza faptului că sunt sleită de puteri. Cred că vremurile acelea s-au dus de mult. Da, Crăciunul e o zi deosebită și bla-bla-bla. Dar, tocmai pentru că e o zi deosebită trebuie să ne și bucurăm de ea. Ce dacă nu fiecare colțișor de casă sclipește și nu ne-a ieșit tortul acela pe care voiam neapărat să-l pregătim?

Ultima dată când am verificat, Crăciunul nu era despre a fi gospodine perfecte. Așa că… reformulez.

Ce vine după Crăciun?

Obligatoriu un moment pentru noi sau, mai bine, o zi de leneveală cu filme de sezon pe Netflix sau Diva, cu jocuri de cărți sau Monopoly cu… ce vreți voi!

Ah, și în niciun caz nu urcați sclipiciul în pod! Lăsați-l acolo pentru tot restul anului 😀 Orice zi e o sărbătoare, nu?

Sharing is caring:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ori poate vrei să fii la curent cu tot ce scriu?

Introdu adresa de mail în căsuța de mai jos și te anunț de fiecare dată când public!


Loading
© dealedianei.ro, 2021
%d blogeri au apreciat: