Ce aș fi vrut să știu despre blogging la început?

ce aș fi vrut să știu despre blogging

Când am pășit pe calea blogosferică nu știam nimic. Bine, adevărul e că prin 2007 nici nu se vorbea atât despre blogging, iar eu eram încă în liceu și interesele mele erau altele. unul începea cu M. și era scrijelit pe bănci, scris în centrul inimioarelor pe caiete, dar asta e altă poveste, altul era scrisul. Voiam să scriu. Sigur, aveam caietul meu de matematică A5 cu 100 de file și coperte galbene în care scriam poezii. Însă nu era de ajuns.

Așa am ajuns, la ora de informatică, să caut site-uri unde puteam scrie online. Aflasem din Bravo Girl! (cum am mai spus) despre bloguri și mi se păreau fascinante. Am scris vreo câțiva ani în engleză și apoi am trecut la limba română. Parcă îmi era mai natural.

Cu timpul, am devenit un blogger mai bun (pot spune chiar că mi-am dezvoltat un brand personal deși mai am un picuț de lucru până să ajung unde îmi doresc eu). Dar, adevărul e că la început nu știam multe lucruri. Am luat, poate, decizii fără a gândi prea mult. Nu am conștientizat importanța blogging-ului, dacă o făceam, ajungeam departe.

Concret, ce aș fi vrut să știu despre blogging la început? Multe… stați doar să vedeți!

sursa foto: pixabay.com

Lista lucrurilor pe care aș fi vrut să le știu când m-am apucat de blogging

  1. Cum să îmi optimizez blogul și conținutul. Sigur, nu se făcea mare caz despre SEO atunci (sau poate nu am auzit eu, căci el există din anii ’90), altfel poate știam că numele ales inițial pentru Illusion’s Street era prea lung: Strada unde soarele mai răsare din când în când. Și ce să mai zic de cuvinte cheie folosite greșit, imagini.
  2. Să folosesc imagini, vizualuri – chiar dacă atunci nu erau atât de multe cum sunt acum.
  3. Să evaluez mai bine colaborările ce mi se propun. Am renunțat la unele colaborări strict pentru că eram obsedată să-mi găsesc un job „cu carte de muncă”, așa cum îmi spuneau ai mei că e bine. Și acum regret cumva...
  4. Planul gratuit e OK, dar cel mai bine e pe domeniu propriu.
  5. Munca grea e răsplătită – așa că nu trebuie să renunț. Am vrut de câteva ori când mi se părea că nu ajung nicăieri. Dar, am realizat cu timpul că în astfel de cazuri cel mai bine e să iei o pauză.
  6. Să răspund comentariilor negative.
  7.  Că persoanele din familia mea chiar sunt încântate de ceea ce scriu și asta e tot ce contează.
sursa foto: unsplash.com

Lista mea se încheie aici. Nu știu dacă-s multe sau puține, dar acestea sunt lucrurile pe care aș fi vrut să le știu despre blogging atunci când am început. Sunt curioasă oare Emil și Daniel ce ar spune, așa că le pasez leapșa. Dar voi, fetelor: Almona, Ana, Cri, Iza și Oana? Și, evident, provocarea e deschisă tuturor!

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021