Cinci femei pe care le știu din online, dar mă inspiră offline

online

sursa foto: Unsplash.com

Pentru mulți online-ul e un soi de junglă în care ne pierdem iremediabil esența umană. Practic, conform acestor oameni, am devenit un soi de zombie tehnologici care se hrănesc cu like, share, follow și emoji la desert. Însă lucrurile nu stau neapărat astfel.

Așa că mi-am propus să vă povestesc despre femeile pe care le știu doar din online, dar mă inspiră offline. Altfel spus, virtualul folosit corect te ajută în viața de după ce ridici privirea din ecran.

Veți descoperi astfel bloggerițe, scriitoare și antreprenoare… Toate femei remarcabile ce pot servi drept model oricui. Așa că nu mai lungesc inutil introducerea. E timpul să le cunoașteți! (Sunt curioasă dacă unii dintre voi le intuiți.)

online offline

sursa foto: unsplash.com

Muncă, creativitate, pasiune – toate în doze mari atât online, cât și offline

Femeile acestea mă inspiră și motivează să muncesc, să nu mă abat de la năzuințele mele. Munca nu înseamnă nimic fără perseverență, iar când le îmbini pe acestea și cu doze serioase de pasiune și creativitate nu are cum să nu iasă ceva bun. Asta am învățat de la ele.

Diana F. Cosmin

Așa cum vă spuneam nu demult pe Facebook, Diana-Florina Cosmin e unul din oamenii care mă inspiră. E idolul meu în viață, primul dintre ei (pe al doilea îl veți descoperi mai jos, vă mai țin puțin în suspans). Am descoperit-o în online pe când scria pentru ForbesLife și Cosmopolitan. Apoi i-am devorat în offline cartea – Poveștile unei inimi.

Viața ei se desfășoară mai mult pe drumuri. Aeroporturile i-au devenit un soi de a doua casă, după cum ea însăși mărturisește. Astfel, în fiecare săptămână, descoperă nu doar locuri noi, ci și oameni cu povești interesante. Despre toate astea și toate celelalte lucruri fine și faine ce le descoperă scrie pe Fine Society. Astfel, acest colțișor virtual al ei e un soi de izvor de inspirație pentru iubitorii de frumos în toate formele lui.

De ce o admir pe Diana? Dincolo de talentul de care dă dovadă, dincolo de rafinamentul ei, ea spune lucrurilor pe nume și nu se complică făcând compromisuri inutile indiferent de ce-i pot aduce acestea.

Claudia Pătrașcu

Pentru cei care nu știu, Claudia e sufletul competiție SuperBlog. Alături de soțul ei, Albert, au pus bazele agenției de publicitate și PR Swiss Plan.biz care de mai bine de zece ani organizează această competiție. Deci, mai bine spus, ea e mămica acestui concurs.

Claudia e un exemplu de om perseverent, muncitor, dar totodată e sensibilă și visătoare. Sau cel puțin așa am perceput-o eu din interacțiunile noastre, dar și dintr-un interviu cu ea de pe Chic Elite. De acolo am aflat cum a renunțat la job pentru a-și urma visul, cum urma două facultăți la zi și mergea și la muncă… + altele. Ce v-am zis, femeia asta e muncitoare și perseverentă – la extrem chiar!

Însă ce admir cel mai mult la Claudia e diplomația, sincer vorbind mi se pare că e întruchiparea a tot ce înseamnă acest cuvânt. Orice scânteie sau incendiu apărea pe grupul SuperBlog – ea intervenea și stingea totul, iar asta nu-i un lucru ușor.

Corina Ozon

Sunt puțini cei care nu au auzit de seria Amanții. Recunosc, am rămas puțin în urmă, dar mi-am propus să recuperez până la finalul anului. Om de comunicare și scriitor de succes – ambele prin excelență – Corina Ozon e cel de-al doilea idol al meu.

Parafrazându-i o postare recentă de la Bookfest, eu când voi fi mare, vreau să fiu Ozon. Motivele sunt lesne de înțeles – are o carieră admirabilă: a trecut de la presă scrisă la televiziune apoi la PR&Comunicare, iar în 2014 a trecut de la scrisul pe blog la scrisul de cărți cu bestseller-ul Zilele Amanților.

Corina a devenit, nu un brand, un soi de centru al unui univers propriu. A atras prin magnetismul ei oameni de calitate și i-a păstrat alături doar prin forța poveștilor ei. A format, astfel, o comunitate extrem de bine închegată… Mai mult de o comunitate, defapt, ce a creat ea e un soi de trib. De aceea pot spune cu mâna pe inimă că ea e un etalon pentru mine.

online

sursa foto: unsplash.com

Nu te lăsa sufocat de tipare – online și offline

Societatea noastră încă e condusă de tipare. O fi vreun fetiș de-al ei… Însă încep să apară scântei de speranță, oameni care refuză să se conformeze status quo-ului. Iar femeile devin din ce în ce mai vocale când vine vorba de normele ce trebuie schimbate.

Natașa Alina Culea

La Natașa Alina Culea am ajuns prin intermediul unei cunoștințe comune din mediul online. Așa am ajuns să îi citesc prima carte, apoi pe toate celelalte la scurt timp după apariția fiecăreia.

Îmi place să cred că amândouă am crescut cu fiecare carte: ea scriindu-le, eu citind. Însă nu pentru cărți o admir. Nici pentru că arată incredibil (dacă eram bărbat sigur mă îndrăgosteam lulea de ea). O admir pe Natașa Alina Culea pentru eleganță, pentru modul în care s-a impus pe piața editorială (acum are chiar și o emisiune pe A7 TV).

Diana Farca

Închei această listă tot cu o Diană. Pe aceasta am cunoscut-o pe vremea când mă ocupam de promovarea online pentru Goodread.ro (actual Booknation.ro). Tocmai își isprăvise primul roman – La limită – și mi-a captat rapid interesul. A mai scos un roman – Spitalul de suflete, care își așteaptă și el cumințel rândul la citit.

Diana Farca e mai mult decât o scriitoare. Fost model și olimpică la Română, ea este în prezent și antreprenor și chiar are și o editură proprie: Eleprint.. Ba chiar a produs și un film: În șoaptă. E lesne de înțeles de ce o admir: e polivalentă. Dar mai e ceva: a fărâmițat toate miturile despre modelele care sunt doar frumoase și atât.

Acestea au fost muzele mele. Pe voi cine vă inspiră în online pentru viața din offline?


Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021