Atunci când simți că nu mai poți

atunci când simți că nu mai poți
sursa foto: canva.com

Am și eu zilele mele de toropeală. Sunt zilele în care nu mai sunt precum iepurașul din reclamele Duracell. Sau poate zilele în care îmi vine să arunc totul, să-mi instalez banda în sufragerie și apoi să alerg pe ea cu muzica la maxim în căști, să fac apoi un duș și după să cad în pat, încă obosită, cu o carte sau poate cu laptopul și să vărs totul în scris. Dar, fix în acele zile nu am timp de asta. La naiba, nu am timp nici să merg la baie.

Oh, da, am și eu zilele mele în care aș pune totul pe hold. Zilele acelea în care tot ce aș face e să vegetez, dar nu pot din cauza multitudinii de task-uri. Atunci când simți că nu mai poți, de fapt mai poți un pic – iată minciuna workaholicilor cum sunt și eu.

Dar, știți ce? Ultimul meu episod de oboseală cronică m-a făcut să realizez unde greșeam. Da, aveam sistemul meu de time management. Însă îl umpleam cu task-uri. Uitam să includ și timp pentru mine. Rezultatul? Aproape m-am făcut scrum din cauza epuizării. Și asta s-a întâmplat în prag de sărbători. Nu-i deloc frumos.

burnout atunci cand simti ca nu mai poti (1)
sursa foto: unsplash.com

Ce am realizat?

Am realizat că da, totul e cu putință, dar  bine să iei și o pauză din când în când. Așa că, după cum unii dintre voi știu, m-am pus pe mine pe primul loc. Cel mai important lucru din acest demers e că mi-am inclus pe listele mele pauze. Chiar și în matricea Eisenhower de pe agenda mea pentru muncă îmi pun pauze.

Da, atunci când simți că nu mai poți, de fapt mai poți un pic. Însă asta după o pauză: bea o cafea, ieși afară cinci minute, fă câteva exerciții sau orice te liniștește.

Lumea nu se va prăbuși în acest timp, crede-mă!

P.S.

Chiar și în blogging pauzele sunt benefice. Așa că nimeni nu ar trebui să se simtă rău atunci când nu mai scrie o perioadă. E normal să ne odihnim toți mușchii, inclusiv pe cel al creativității.

Sharing is caring:

Hai să ne citim și pe mail!

Bi-lunar trimit vești despre ce am mai scris pe blog, conținut exclusiv și recomandări faine!
© dealedianei.ro, 2021